מה עם משחות שיניים ? יש גם את העניין של הגלוטן ? ומישהו מכיר אולי דיאטנית כללית בצפון ? אני לא כל כך מצאתי , עדיף ללכת לסתם דיאטנית או שמספיק ללמוד על העניין מהאינטרנט ?
מה זה משנה עם משחת שיניים מכילה גלוטן או לא? אני מבינה את החשיבות במשחות השיניים לילדים כי ילדים נוטים לבלוע את המשחה (ואני בהלם שכתבת שאכן יש משחות שמכילות גלוטן), אבל האם יש לזה חשיבות אצל מבוגרים? זה גרם לי לחשוב על כל מיני מוצרים שאני לא טרחתי מעולם לבדוק, כי בדקתי רק באוכל ודברים שנכנסים לקיבה. למשל: אני חופפת עם שמפו של נטורל פורמולה שעשוי מנבט חיטה. האם להפסיק? האם הגלוטן מחלחל באיזשהו אופן?
רפואי את פרופ' דינרי מגאסטרו שניידר על מוצרי קוסמטיקה ותשובתו היתה שהגלוטן נספג רק דרך מערכת העיכול ולא דרך העור ולפיכך אין בעיה במוצרי קוסמטיקה. לגבי משחת שיניים, לדעתי, כאן גם זה כל אחד ושיקוליו האישיים.
שהשימוש בקרמים מכילי גלוטן, גרם להם לתופעות שליליות. יש מספיק קרמים ומסירי איפור נ"ג. אני תמיד מבקשת מן הרוקח בפארמים לבדוק שאין בתכשירים שקניתי, גלוטן.
עובדה - כשעבדתי במאפייה אז התפרץ אצלי "המעי העצבני" כביכול, שהיום אני יודעת שאלו היו תופעות לוואי של הצליאק (עד אז הצליאק שלי התאפיין במיגרנות בלבד). אז אם אתה יכול - עדיף שלא. אז לא היתה לי ברירה אבל עכשיו, כשאני יודעת כמה רע זה עשה לגוף שלי - לא הייתי עובדת שם.