משחת שיניים

• פותח הנושא falul
  • פורסם בתאריך

falul

New member
משחת שיניים

מה עם משחות שיניים ? יש גם את העניין של הגלוטן ? ומישהו מכיר אולי דיאטנית כללית בצפון ? אני לא כל כך מצאתי , עדיף ללכת לסתם דיאטנית או שמספיק ללמוד על העניין מהאינטרנט ?

כן. במשחות של 'טבע', אין ובאלו

של הילדים כגון 'גארפילד' ו'בארבי' יש. זה מה שאני זוכרת כרגע, אז לשים לב.

נצר1

New member
שאלה:

מה זה משנה עם משחת שיניים מכילה גלוטן או לא? אני מבינה את החשיבות במשחות השיניים לילדים כי ילדים נוטים לבלוע את המשחה (ואני בהלם שכתבת שאכן יש משחות שמכילות גלוטן), אבל האם יש לזה חשיבות אצל מבוגרים? זה גרם לי לחשוב על כל מיני מוצרים שאני לא טרחתי מעולם לבדוק, כי בדקתי רק באוכל ודברים שנכנסים לקיבה. למשל: אני חופפת עם שמפו של נטורל פורמולה שעשוי מנבט חיטה. האם להפסיק? האם הגלוטן מחלחל באיזשהו אופן?

נצר, במקרה שאלתי פעם בפורום

רפואי את פרופ' דינרי מגאסטרו שניידר על מוצרי קוסמטיקה ותשובתו היתה שהגלוטן נספג רק דרך מערכת העיכול ולא דרך העור ולפיכך אין בעיה במוצרי קוסמטיקה. לגבי משחת שיניים, לדעתי, כאן גם זה כל אחד ושיקוליו האישיים.

moria007

New member
מצטרפת לשאלה

האם מישהו יודע אם שאיפת קמח מזיקה לנו? (נגיד, אם אני עובדת במאפייה ונושמת רוב היום אוויר שיש בו קמח?) תודה!

למה להיות מאזוכיסטים?

גם אם זה לא מזיק, אני לא ממליצה לצליאקי לעבוד במאפיה. זה כל כך מבאס לראות את המאפים ולדעת שאסור לך לאכול מהם. לא מספיק קשה לך גם בלי זה?

moria007

New member
לא לכולם יש ברירה

כשאת חיילת משוחררת שגרה בפריפריה וזאת העבודה היחידה שאת מוצאת - אז כן, אני מעדיפה להיות מזוכיסטית מאשר מובטלת.

shavririt

New member
שאיפת קמח אינה רצוייה..

שהרי היא מגיעה למערכת העיכול... ואם את נחשפת לזמן ממושך, בהחלט לא בריא. קראתי איפשהו כי רצוי לשים מסכה של בי"ח על הפה והאף בעבודה עם קמח.

shavririt

New member
ואני דווקא שמעתי על צליאקים ש......

שהשימוש בקרמים מכילי גלוטן, גרם להם לתופעות שליליות. יש מספיק קרמים ומסירי איפור נ"ג. אני תמיד מבקשת מן הרוקח בפארמים לבדוק שאין בתכשירים שקניתי, גלוטן.

falul

New member
בדיוק באתי לשים שאלה

על לעבוד במאפיה, נכנסתי די חזק לקטע של האפיה וחשבתי ללמוד בשיטה הכי טובה של עבודה במאפיה. לרדת מזה אה ?

moria007

New member
אני לא ממליצה

עובדה - כשעבדתי במאפייה אז התפרץ אצלי "המעי העצבני" כביכול, שהיום אני יודעת שאלו היו תופעות לוואי של הצליאק (עד אז הצליאק שלי התאפיין במיגרנות בלבד). אז אם אתה יכול - עדיף שלא. אז לא היתה לי ברירה אבל עכשיו, כשאני יודעת כמה רע זה עשה לגוף שלי - לא הייתי עובדת שם.

מיגרנות? על בסיס יומיומי?

אני די חדשה, אבל יודעת מיגרנות (ואולי גירויים חיצוניים בכלל)

moria007

New member
שלוש-ארבע פעמים בשבוע

כשכל מיגרנה מפילה אותי ליום שלום. כן, החיים שלי נראו נורא......... אבל עכשיו אני לגמרי בסדר!

למעלה