משחת עיצוב

אתי@

New member
משחת עיצוב

אני יודעת שדסקסתם את הנושא כבר עשרות פעמים, אבל לא מצאתי שום מאמר מסודר בנושא, אז אני קצת אנג´ס לכן בשאלות
>>>>>> קניתי תחליף למשחת עיצוב, ע"פ מה שהבנתי עלי להוסיף לאבקה מיים עד לסמיכות המתאימה לי. תקנו אותי אם אני טועה
עכשיו החומר מוכן למריחה? במה כדאי למרוח את החומר? אחרי שסיימתי למרוח - כמה זמן צריך לתת לחומר להתיבש לפני שצובעים אותו? תודה חברות

av_i_va

New member
במאמרים../images/Emo140.gif

כנסי למאמרים ריכוז נושאים מהפורום ריכזה DILI

דניעל

New member
ממש במקרה...

סיימתי עבודה עם "תחליף משחת עיצוב" (צלוטיט = קלסימו). פעם ראשונה שלי. פשוט נשאר לי אחרי שעשיתי שפכטל על אדנית הבטון שלנו (וצבעתי בצבע חרס נפלא... אבל זה לא נחשב אומנות, נכון?) והחלטתי להכין תמונה ממפית מודבקת (גם פעם ראשונה שלי!) ומסגרת מצלוטיט. בכל אופן, מרחתי את הצלוטיט עם לקקן. מכירה את זה? מכחול פלסטיק שמורחים איתו דבק? נראה קצת כמו משוט של סירה. זכרתי שעבדנו עם הדבר הזה בגן הילדים, לפני מליון שנה, וחיפשתי את זה בחנויות של ציוד לגני ילדים. זה נהדר כדי למרוח דבק פלסטי, ומתברר שזה גם מאוד נוח לעבודת עיצוב עם צלוטיט. דרך אגב, על השקית מומלץ לדלל את החומר במים ביחס של 3 חלקי חומר ל- 2 חלקי מים. פעלתי לפי ההוראות (6 כפות אבקה, 4 כפות מים) ויצא בדיוק בסמיכות נוחה לעבודה! לגבי היבוש - לא יודעת. זה עדיין ביבוש אצלי. אפשר עכשיו לדחוף שאלה לגבי הדבקת מפיות? ברוב חוכמתי, מרחתי דבק על המשטח, יבשתי, הנחתי מפית, ומרחתי דבק מעל המפית (לא זכרתי טוב את ההוראות). יבשתי, גיהצתי עם נייר פרגמנט... ויצא די בסדר, אבל קצת מקומט. האם זה בגלל שהשתמשתי בחתיכת מפית גדולה? (רבע מפית, כלומר - ציור שלם) או בגלל שמרחתי דבק גם מעל המפית? או בגלל שמרחתי את הדבק עם מכחול קטן מדי? (שטוח מס´ 2) איזה מהגורמים אני צריכה לתקן בפעם הבאה כדי שלא יהיו קמטים?

lilachh

New member
דניעל אני לא יודעת מה בדיוק היתה

הבעיה אבל הנה מה שאני עושה...אויל זה יעזור: מורחת דבק רק על המשטח ומחכה שהוא קצת יתייבש..מניחה את המפית ועליה נייר פרגמנט בדינות ומגהצת בחום נמוך..תמיד יוצא נקי וחלק..

michal24

New member
אני לא מורחת דבק על המפית, אלא

רק על המשטח, דבק פלסטי מדולל במים, שכבה דקה ואחידה, מחכה שיתייבש כמעט לגמרי, מניחה את המפית בעדינות, מיישרת, ואז עם מגהץ על חום ממש נמוך מגהצת מהמרכז כלפי חוץ. קמטים, מנסיוני הם עקב עודף דבק או שלא חיכיתי מספיק שיתייבש

למעלה