משחת הלחמה.

אנiניNי

New member
משחת הלחמה.

יש למישהו מושג איך משתמשים בזה? אני צריך להלחים שטח קטן ואני צריך שזה יהיה מודבק חזק. והלחמה רגילה זה משתחרר. יש למישהו מושג מה עושים?

עמיתR

New member
איזה חומר אתה מלחים לאיזה חומר?

אני לא מומחה גדול להלחמות, אבל תן פרטים, מישהו אולי ידע..

knappertsbusch

New member
פותרים את הבעיה אחרת

אחד מהחוקים הבסיסיים של ההלחמות הוא הפרדה בין החיבור הפיזי שמחזיק את הרכיבים, לבין ההלחמה עצמה. הלחמה לא נועדה להחזיק חלקים, אלא רק לחבר ביניהם - אם על אותו חלק מופעל לחץ כלשהו, קודם תהדק אותו למקום באיזה שהוא אופן מכאני, ולאחר מכן תלחים. זאת הסיבה שבחיבורים של כבלים קיים חלק מכאני התופס את הכבל, והוא תמיד יהיה שונה מהאזור המולחם.

קודם כול הלחמה עים בדיל

יש לחמם את מקום ההלחמה חזק . ואים זה גוף גדול של מתכת חייבים עים מלחם עים הספק גדול 75W 250W . יש מתחכת שלא ניתן להלחים בדיל . כמו אלמניום . רק ברזל נחושת . וגם אחרי שהמתכת חמה מהמלחם צריך שהבדיל נהייה מים וניצמד טוב למתכת אז להרים את המלחם . ולחכות עד שיתקרר הבדיל . צריך מעט ניסיון . אני מלחים כבר מעל 40 שנה . עים בדיך

תפקיד המשחה

שלום תפקיד המשחה למנוע חימצון ממשטח הנחושת בזמן החימום ע"י ראש המלחם. המשחה אכן מצויה בכמעט כל בדיל, במרכזו החלול. את המשחה השרופה (נוזל חום שהתקשה) ראוי לנקות מפני שיש לו תכונות מאיצות חימצון. בד"כ ע"י טריכלור אטילן, אבל גם כוהל ביתי יעזור. הלחם, שהוא בדיל - אינו ראוי לתפינה מכנית של חלקים כי אם לחיבור החשמלי ביניהם. יתרה מזו, חבק עם בורג שיחזיק את קצהו של כבל, או את משקלו של קבל אלקטרוליטי גדול - חיוני. הלחמה טובה מתחילה בשטח נחושת נקי, מלחם בעל הספק ראוי לחמם את המסה של המשטחים והבדיל כראוי אך לא לשרוף אותם אם הם קטנים והמלחם ענק! ולהתיך את הבדיל במידה אחידה. משהבדיל הופף לנוזל, הוא מכסה באופן שווה את משתחי ההלחמה בשל מתח הפנים שלו. שימוש נוסף בבדיל משמש לעבודות אמנות של ויטראזים וכו'...ושם הטכניקה קצת שונה. אני מניח שבפורום הזה הצורף שלך לחיבור חשמלי ולא יצירות אומנות מזכוכית...?

רון ו

New member
הלחמה גם מחזיקה ועוד איך

רוב הרכיבים האלקטרוניים מוחזקים באמצעות הלחמות בדיל אם תבחן מעגלים מודפסים החורים משמשים כתמיכה ראשונית, הם לא אוחזים. כפי שבהלחמות smd יש הדבקה קודמת כדי שהרכיב לא יפול עד שלב ההלחמה. הסיבה לתמיכת חביקה בכבלים היא כדי שהכבל לא ישבר עובדה שתמיכה ישנה גם בחיבור כבלים עם הברגה מכנית. לנושא המשחה flux כנ"ל מצוי כבר בתוך הבדיל ותפקידו להסיר את התחמוצת מהמתכת רק בהתחממות! תוספת משחה יהיה יעיל אולי למשטח מחומצן במיוחד אך מיותר לחלוטין לתיקון הלחמה שהתפרקה. שאריות משחה שמנונית ליד ההלחמות סופחות לכלוך שעלול לגרום לזליגות ושיבוש המעגל. חמום המשטח והרכיב מאיץ את האלקטרונים ומאפשר חיבור בעל עוצמה משמעותית ביו הבדיל - מתכת רכה, לנחושת / כסף / זהב אך לא למתכות קשות כגון פלדה נירוסטה אלומיניום או צפוי כרום. זו הסיבה שמצפים רגלי רכיבים/מעגלים בבדיל ו/או בלכה שמונעת התחמצנות. אגב מומלץ למשל לחזק רכיבי הספק לגוף קרור בהברגה ורק לאחר מכן להלחים את החיבורים, בדיוק מהסיבה שלהלחמה כח מכני שעלול להיות מופעל על הרכיב נגד כוון הסגירה המכנית ולגרום לניתוק מוליכים. תמיד חשוב לאפשר לרגלי הרכיבים חופש תמרון מסוים או גמישות לשנויים טרמיים ורעידות.

למעלה