משחררת תהיה לעולם.

משחררת תהיה לעולם.

לפעמים מתוך הגנה, הכתיבה מקבלת מימד של ציניות. קשה לי להגן עצמי במילים מדוברות, אז הכתיבה משמשת מחסום טבעי. בצורה הזו, אומרת באמת מה שרוצה, ולא מסתירה. היו דמעות אתמול. לא הצלחתי לישון. ניסיתי לראות טלוויזיה, אבל זה היה קשה מדי. אז הלכתי למחשב, לנסות להוציא לפועל השראה. תהיות של ערב כבר לא היו קיימות בלילה, וכתבתי שטויות. הוא כתב לי, והחזרתי לו, וחייכתי מבין הדמעות. "אני לא קיפודה", אמרתי ענה לי: "פעם מישהי אמרה לי שהקוצים הן שערות" קשה לדבר, וכשכותבת, פשוט עוצרת באמצע. דברים שכתבתי השבוע נמצאים ב"טיוטות" ללא סיומות לפעמים. לפעמים סיום ברגע הנכון. בכל אופן, התהיה: 9/5 9 בבוקר אתמול רוב היום העברתי במחשבות. על הקשר בין אובדן לבחירות. החלטתי להבין בעצמי מה האובדן גורם לנו, כל אובדן, ואיך מתקשר לבחירות שבחיינו. כשאנחנו לא מפחדים משינויים, או מטעויות, אנחנו מגיעים למהות שלנו. השכבות שמעליה, שנבעו מפחדים ועבר, מוסרות, אחת אחרי השנייה, בכל פעם שאנחנו מתמודדים, ובוחרים לעשות משהו. איך מתמודדים עם שינוי שנובע מאובדן? אם זה אובדן תמימות, או אדם, או חפץ, הדרך בה ראינו את הסטואציה שבה היינו, והסיטואציה שתהיה, משתנה. ואיך פועלים כשהדרך משתנה? האם הבחירות משתנות? האם הפחד גובר, ואנחנו מוסיפים עוד שכבה. או שאנחנו מקבלים אומץ למשל בעקבות מחשבה שחיים רק פעם אחת ומסירים שכבה. אחד אמר לי, המהות משתה בהתאם לבחירות שרצינו בהם, לאחר שהשתחררנו מהפחד והשיקולים המוטעים. <אם אני טועה בציטוט, סליחה על כך- התכתבנו במקום בו אי אפשר לשמר דברים> האם? הרי לאחר כל השכבות שהוסרו קיימת סיבה לשנות את המהות? המהות שלנו ניצחית. נובעת ממה שאנחנו באמת. אם השכבות הוסרו, הרי שאכן גילינו את מה שאנחנו באמת. ואנחנו יכולים להמשיך עתידנו כפי שבאמת נועדנו. "נועדנו", זה גורל, אם כך, לא? הגורל האידיאלי שלנו. אם כל מה שמפריע, מוזז הצידה, מה שבאמת נועדנו לעשות, בהתאם לגורלנו יתקיים. אבל כן יש דברים שמפריעים, אם זה מחשבות, ואם זו סביבה. <מחשבות=עצמי> אז איך הגורל נכנס למשוואה? לפעמים עשינו בחירה. גם אם הייתה בהתאם לרצון האמיתי שלנו, גם אם היא נבעה מהסרת השכבות וגילוי המהות שלנו, התוצאה לא כפי שציפינו. אז היכן הגורל כאן? הרי בחרנו בחירה שהרגשנו שתעשה לנו טוב. רק המצב הרצוי לא עשה לנו טוב, או יותר נכון לא היה כפי שחשבנו שיהיה. לכאן נכנס הגורל. לכאן נכנס החוסר בחירה. אנחנו לא יכולים לבחור כל אירוע בחיינו, כי אירוע, למעשה, הוא לא רק מעשה, אלא גם תוצאה. מה שכן, אנחנו יכולים לבחור את המעשה <תמיד יכולנו>, אבל לדעת שתוצאות הם לא תמיד מה שמצפים להם. כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה "לדעת".. אולי בחרתי לנסוע במכונית A בדרך B ביום C בשעה D אך כל אלה רק גרמו לכך שהתוצאה תהיה איך שהיא יצאה. אנחנו לא יכולים לשלוט בתוצאה, אם זה תאונה, או אם זה הגעה למקום הרצוי. ולכן לא יכולים לשלוט בחיינו באופן מוחלט. ולכן, הגורל, או התוצאה, או איך שתרצו לקרוא לכך, פשוט מלמד אותנו משהו. ולפעמים הלימוד גובה מחיר, ולפעמים הוא כואב, ולפעמים הוא טוב, ולפעמים אף מהנה. תלוי בתוצאה, תלוי ברגשות, תלוי במאפיינים, תלוי בסביבה. תלוי בכל כך הרבה, עד שכאשר מאבדים משהו, קשה, ולפעמים בלתי אפשרי, לבחור בדרך של קבלה והבנה. ואנחנו רק יכולים לבחור איך ממשיכים מכאן, והבחירה היא קשה, והיא כואבת, והיא מפחידה, אבל תמיד הייתי אופטימית. אני.

פרידות, אובדן ושאר ירקות...

מוזר לי לתהות בנושא של אובדן. כי מעולם לא איבדתי אדם קרוב ואין לי מושג מה מרגישים בדיוק. (אולי זה היתרון שבבדידות, אין את מי לאבד). אבל איפה הבחירה במקרה כזה של תאונה, מוות של אדם קרוב וסוגי אובדן מהסוג הזה? זאת באמת שאלה טובה. את המצב שהגענו אליו לא אנחנו בחרנו. המקום היחיד שבו נמצא אפשרות בחירה היא במה אנחנו עושים עם זה. אנשים שונים מגיבים בצורות שונות לאובדן. יש שנכנסים לדכאון עמוק ומאותו רגע במובן מסויים מפסיקים לחיות. יש שנלחמים וממשיכים למרות הכאב שהוא בוודאי רב מאוד. הכרתי פעם בחור מקסים שעבר תאונת דרכים קשה. הוא היה "צמח" במשך שנה וחצי!!! והרופאים לא חשבו שיש סיכוי שימשיך לחיות. אפילו חשבו על (אוי לצמד המילים שאני הולכת לכתוב) המתת חסד. אבל הוא חזר להכרה ועם הקשיים הרבים, הקושי בדיבור, בהליכה, בריכוז ובתפקוד, הוא שיקם את עצמו. המשיך ללמוד ולהאבק והכי חשוב ומה שהכי בלט אצלו: שמחת החיים שלו. הערצתי אותו על האופטימיות ועל שמחת החיים שהוקרנה ממנו. אנחנו בעצם חווים סוגי אובדן שונים כל החיים. גם הלידה היא סוג של אובדן. הרי אנחנו נפרדים מהרחם המגונן. ואחר כך נפרדים מהמוצץ, מהחיתול, מהצעצוע שנשבר/נהרס/נקרע/הלך לאיבוד.... ואנחנו בוכים על סוגי האובדן האלה אבל ממשיכים הלאה.... תמונה שאני זוכרת מגיל 4 בערך: אני וההורים שלי נסענו לאיזה מקום. בדרך פגשנו את הגננת בגן שלי. ואז הגננת אומרת לי: אולי את רוצה לבוא אליי הביתה? (משהו כזה בערך) זאת היתה מין בדיחה כזאת אבל נטע בת ה-4 לוקחת בדיחות ברצינות. ופתאום היה פחד מאובדן. פחד שבאמת יקחו אתי המשך יבוא

המשך..

טוב, בעצם אני קוראת את ההתחלה ומגיעה למסקנה שכבר אמרתי את מה שרציתי לומר. למרות שזה די מסובך. אובדן הוא לא תמיד עניין של בחירה. אבל הוא לא תמיד גורל. בין בחירה ובין גורל יש עוד הרבה...... (מה בעצם?)

דיברתי על קשר. לא מדובר בסקאלה

נטע קראת מה שכתבתי? אבל באמת קראת? לא הסכמתי לשנייה אחת שאנחנו בוחרים באובדן. אמרתי ואני מצוטטת את עצמי: " ואנחנו רק יכולים לבחור איך ממשיכים מכאן, " אמרתי, וחבל שלא קראת טוב, כי בעצם פיספסת את כוונתי, שאנחנו לא בוחרים בתוצאה, ולפעמים היא מכאיבה. לפעמים התוצאה היא אובדן- וכל אובדן, לא רק של בני אדם- והבחירה שלנו מסתכמת באיך נתמודד. והאם נשתמש בתוצאה בכדי להסיר מסיכות למשל מחלה שגורמת לנו דווקא לפעול באומץ יחסי או בכדי להוסיף שכבות כמו להתנהג לפי מה שמפריע לנו ולא למרות. המהות שלנו בנויה ממה שאנחנו באמת, זה כולל עבר, מאפיינים, מחשבות, סביבה, ואנחנו מוצאים את המהות על ידי התמודדות, ובחירה במעשים שנכונים לנו, ולא כאלה שנובעים משיקולים מוטעים. אובדן הוא לעולם לא בחירה. אנחנו לא נבחר לאבד משהו. אנחנו בוחרים בלעזוב משהו. לא נבחר בלאבד רבע מליון שקל בחסכונותינו. אבל כן נבחר לתרום רבע מליון שקל מחסכונותינו. >אם אנחנו עשירים מספיק< אובדן, אכן לא תמיד גורל, בתנאים מסויימים זה לא בגלל שזה "נועד" לקרות. יכול להיות מרכיבים משפיעים. כאלה שבחרנו בהם <אמרתי מרכיבים, לא אובדן>, כאלה שנבעו מגורל, וכאלה שהתפתחו להם עקב נסיבות. אני.

~דויד~

New member
היה טוב, עכשיו טוב

ויהיה טוב יותר דויד (לא ברוזה
)

למעלה