משחק תנכי

normajean

New member
משחק תנכי

מה אתם חושבים על לגלם סצינות מהתנ"ך? עלתה בראשי המחשבה על כך יכול להיות ממש מעניין,וגם לגרום לנו לראות את הדברים שונה. בסך הכל התנ"ך מהווה את החיים של היום בעיניו של אדם עתיק ימים

Envenom

New member
אני לא בעד..

יצטרך לשבת על זה מחזאי ממש ממש ממש ממש מוצלח כדי להפוך את הטקסט המאוד יבש הזה, התנ"ך, למשהו שאפשר לשחק אותו.. חוץ מזה שרוב ה"סצינות" בתנ"ך נמשכות כשניה וחצי

actress

New member
יש מחזה שהעלו מהתנך וזה נקרא ויאמר

ויאמר וילך ויש עוד...

normajean

New member
מקובל אבל חבל

לי שאנשים רואים בתנ"ך כטקסט יבש,בעיני יש בו כל כך הרבה עוצמה ואהבה אנושית להמון דברים. אני מקבלת את דעתך אך קשה לי נורא להבין אותה אני אישית מעריצה גדולה של סיפורי התנ"ך בלי קשר לדת ועם קשר לדת זה בכלל לא משנה

normajean

New member
ואגב

שכחתי לציין שלמרות שכל הסצינות בתנ"ך מאוד קצרות בכתוב אפשר הרי לכתוב ספרים שלמים על פסוק אחד תמים וזו עוד אחת של הטקסט הנפלא הזה. שוב,אני מכבדת את דעתך פשוט אשמח אם תסבירי לי למה את חושבת ככה

4mor4

New member
אני גם חושבת שזה יכול להיות מעניין.

כל היופי בתאטרון זה לשחק דמויות שהם רחוקות ממך ושונות ממך...אבל בכלל כל עולם התנ"ך יכול להיות מאוד מעניין ומחזה מרתק בעיניי...:)

Envenom

New member
well..

דבר ראשון אני בן. דבר שני, אני יכול להבין את הדעה שלך.. כל אחד יכול לפרש את סיפורי התנ"ך לפי איך שהוא רואה אותם. אני רואה אותם כסיפורים יבשים, חסרי תיאור ממשי, וקצרים כמו חיים של פרפר. אבל אהא יגידו לי! פרפר אמנם חי מעט אבל הוא מספיק הרבה והוא יפה. אז נכון. כל אחד מסתכל על טקסט בצורה שונה.. לא משנה אם זה מחזה, ספר, או התנ"ך. את למשל תרצי להמחיז ספר ביולוגיה? אני בספק. למרות שיש שם קטעים שניתן להמחיז.

normajean

New member
oh..sorry about that

נאמ,תראה יקירי אני חושבת שניתן להתווכח על הכל אבל זה חסר טעם בעניין אני לא אצליח לשכנע אותך ואתה לא תצליח לשכנע אותי אבל נקודת השיא שמננה שנינו התחלנו בעצם והיא שאנחנו מקבלים את הדעות החלוקות אני שמחה שלפחות איכפת לנו מספיק בשביל להתייחס לילה פסטורלי!

mary lou

New member
לא מדיוק, תלוי על איזה חלק אתה נופל

בתנ"ך יש כמה וכמה סיפורים שיכולים בכיף להמחיז ויצא אחלה בניגוד לספר ביולוגיה (למרות שפעם המורה שלי לביולוגיה ניסתה להדגים לנו אמבה, עם תנועות והכל, וזה אכן היה עם פוטנציאל למחזה קומי
) חוץ מזה, זה לא הכי קשור, אבל שנה שעברה עשו אצלנו (כיתות ט' אז...) מונולוגים, שהנושא שלהם היה נשים מהתנ"ך (למרות שבסוף זה הפך לסתם נשים, אבל הרוב היה מהתנ"ך). ז"א בנות כתבו ושיחקו מונולוגים של נשים כמו לאה (שדיברה על הצד שלה בכך שיעקב נישא לה אך רצה את רחל), אסתר, ממ... והיו שם עוד כמה...וזה הלך ממש טוב, ויצא יפה ביותר :)

Nir5L

New member
סתם עלה במוחי..

בידיוק עכשיו בתנ"ך למדנו סיפורים ממש מרתקים אשר מוצגים גם בתנ"ך עצמו כמו הצגה בפני עצמה.. חשבתי סתם בשביל הכייף, בחופש הגדול לנסות לכתוב הכל כמחזה סתם שיהיה לי :)

Awaken

New member
"טקסט יבש"

אתה מוכן להסביר לי את זה? התנ"ך הוא דווקא בכלל לא "יבש"... הוא יכול להיות בעל המון רבדים נסתרים ומשמעויות שלא גלויות לעין... הכל תלוי איפה אתה מסתכל

Envenom

New member
כמו שכבר אמרתי..

כל אחד מסתכל על טקסט בצורה שונה. אני לא רואה את התנ"ך כטקסט מענין או מרגש במיוחד, אתה אולי כן. אני לא יוצא בהפגנה נגדך.

Awaken

New member
אממ לא הבנתי מה הקשר הפגנה אבל בסדר

אני רק הצעתי, שאולי אתה רואה את התנ"ך כטקסט יבש, מכיוון שלא התעמקת בו מספיק.

למעלה