כשאתה אומר "משחק רשת"
אתה מתכוון למשחק מרובה משתתפים ברשת? כי המשחק שנתת הוא לא משחק רשת במובן הזה, אלא הוא משחק Web (משחק שלא צריך להוריד אלא אפשר לשחק ישירות מהדפדפן). אני מניח שלזה התכוונת. אם אתה מחפש תוכנה, אז הרוב הגדול של משחקי הרשת, כולל זה שנתת כדוגמה, בנויים בתוכנה שקוראים לה Adobe Flash. תוכל למצוא מידע עליה, וגם לרכוש אותה, באתר של Adobe:
http://www.adobe.com/products/flash.html יש המון מדריכים לפלאש באינטרנט, כולל פורום פלאש בתפוז. זו תוכנה ממש טובה לאנימציות ולאתרים, ובכלל לדברים ב-Web. אפשר גם לבנות איתה משחקים, אבל בשביל זה צריך קצת ידע בתכנות, כמות הידע שאתה צריך תלויה בכמה מורכב המשחק שלך. אם אתה רוצה משחק של כדור קופץ ומחבט או שניים אז אפשר לבנות כזה עם ידע די בסיסי. המשחק שנתת לא מאוד מסובך מבחינת משחקיות (RPG מבוסס תורות זה אחד המשחקים עם הקוד הפחות מורכב) אבל יש בו המון פיצ'רים, כמו גראפיקה, אנימציית פתיחה, קונספט, וכל האיזונים שהופכים את המשחק לבאמת מאתגר. משחק כזה לא תוכל לבנות רק באמצעות "מדריך" אלא תצטרך הרבה אימון וידע; ולא רק בשימוש בתוכנה כזאת או אחרת, אלא באנימציה, תכנות ועיצוב משחקיות מאתגרת. המלצה שלי? להתחיל לשחק עם התוכנה. להתחיל עם אנימציות וצורות, ובהמשך ללמוד קצת תכנות, ומשם להתקדם. אני באופן אישי קניתי ספר שמלמד איך להשתמש בפלאש, והוא נתן לי את הבסיס; בהמשך יצא לי גם ללמוד תכנות בשפת C, ומשם לא היה קשה להבין איך עובד התכנות בפלאש. אגב, גם לתכנות בשפת Action Script (שהיא השפה בה משתמשים בפלאש) יש ספרים שמלמדים איך להשתמש בה. אם אתה טוב בללמוד לבד - אני מאוד ממליץ. רק חשוב שתבין שמשחק כזה לא עשו ביומיים, וגם לא בשבוע, והוא כנראה היה שיתוף פעולה של כל מיני אנשים, שלכל אחד מהם יש ניסיון בבניית משחקים. אל תיבהל- אם אתה באמת מעוניין בנושא, אז תתחיל בדברים קטנים. לא בשביל לפרסם ברשת, אלא בשביל להראות להורים ולאחים, ולחברים בבית ספר... כשהייתי בגילך הבאתי בדיסקטים משחקים שבניתי ושיחקנו על המחשבים בבית הספר, וזו כל המוטיבציה שהייתי צריך בשביל להמשיך. אז כמו שאמרתי- תתחיל בלהכיר את התוכנה, אולי פורום פלאש יהיה מקום טוב יותר בשביל למצוא בו מדריכים למתחילים. בהמשך כשתתחיל לבנות משחקים קטנים בשביל האימון, תשוב לכאן וישמחו לעזור לך בתחילת דרכך כבונה משחקים. נ.ב. מכיוון שאמרת שאתה מעוניין לבנות משחק רשת אז דיברתי רק על פלאש. יש עוד הרבה כלים טובים לבניית משחקים חוץ ממנה.