משחק רשת

liad190

New member
משחק רשת

שלום לכולם אני רוצה ליצור משחק רשת כמו זה שבקישור או כל משחק דומה אבל אני לא מוצא מדריכים טובים או תוכנות שבאמת מספקות לי אפשרויות מורחבות תוכלו לעזור לי ולהביא לי תוכנה או מדריך
מראש לכל העונים

freak2100

New member
אז ככה...

המשחק הזה נעשה בפלאש. פלאש זאת תוכנה של adobe. אתה יכול להוריד גירסת ניסיון שלה באתר של adobe (http://www.adobe.com). זאת תוכנה שאפשר לעשות בה כל מני דברים: אתרי אינטרנט, סרטונים, מצגות וכן הלאה. וכן, גם משחקים. אבל מה שצריך להבין זה שככל שאתה מכוון גבוה יותר, זה יהיה קשה יותר. בפלאש יש שפת תכנות בשם action script. הגירסה החדשה ביותר היא action script 3, והיא גם המסובכת ביותר, מצד שני היא גם החזקה ביותר שמאפשרת לעשות הכי הרבה. מה זאת שפת תכנות? שפת תכנות זאת "שפת מחשב" כזו, שצריך ללמוד, ואיתה אפשר לתת למחשב "הוראות". כל דבר שרוצים לפתח במחשב, החל מאתרי אינטרנט, משחקים, תוכנות, מערכות הפעלה - בשביל כל אלה צריך שפות תכנות כאלה ואחרות.זה לא מאוד מסובך ללמוד אותן, אבל צריך: 1. מדריך טוב 2. להכנס ל"ראש" של תכנות למעשה, אני לא בטוח אם action script זאת שפה טובה כל כך להתחיל ממנה. אני תמיד תמכתי במסלול שבו מתחילים מ-c וממשיכים ל-c++, ומשם מתקדמים הלאה. אפשר גם להתחיל מ-pascal, למשל, שזו שפה ישנה שלא משתמשים בה היום (ואל תקשיב לאנשים מסויימים שינסו לשכנע אותך אחרת, לא משתמשים בה היום), אבל היא יחסית פשוטה ותיתן לך בסיס טוב. אבל אני התחלתי מ-C, יש בה כמה דברים טיפה מסובכים שמקשים על מתחילים אבל היא גם בסדר יחסית וגם שימושית היום. באופן כללי, עם השפות האלה (C/C++/PASCAL) יהיה לך קשה לעשות משחק של ממש (המשחקים הגדולים כתובים לרוב בC++, אבל זה לא קל בכלל), אבל משם הדרך ללמוד למשל action script, שאיתה קל מאוד ליצור משחק, היא קצרה וקלה. אין לי מדריך טוב ל-C לתת לך. אני כן יכול לתת לך לינק למדריך שהתחלתי לכתוב פעם בעצמי, ל-actionscript: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1106&MessageId=74098623 ומדריך שכתבתי פעם לאיך בונים משחק שובר לבנים פשוט בפלאש: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1106&MessageId=37556973 אם זה יעזור לך איכשהו, מה טוב...

Brusi

New member
כשאתה אומר "משחק רשת"

אתה מתכוון למשחק מרובה משתתפים ברשת? כי המשחק שנתת הוא לא משחק רשת במובן הזה, אלא הוא משחק Web (משחק שלא צריך להוריד אלא אפשר לשחק ישירות מהדפדפן). אני מניח שלזה התכוונת. אם אתה מחפש תוכנה, אז הרוב הגדול של משחקי הרשת, כולל זה שנתת כדוגמה, בנויים בתוכנה שקוראים לה Adobe Flash. תוכל למצוא מידע עליה, וגם לרכוש אותה, באתר של Adobe: http://www.adobe.com/products/flash.html יש המון מדריכים לפלאש באינטרנט, כולל פורום פלאש בתפוז. זו תוכנה ממש טובה לאנימציות ולאתרים, ובכלל לדברים ב-Web. אפשר גם לבנות איתה משחקים, אבל בשביל זה צריך קצת ידע בתכנות, כמות הידע שאתה צריך תלויה בכמה מורכב המשחק שלך. אם אתה רוצה משחק של כדור קופץ ומחבט או שניים אז אפשר לבנות כזה עם ידע די בסיסי. המשחק שנתת לא מאוד מסובך מבחינת משחקיות (RPG מבוסס תורות זה אחד המשחקים עם הקוד הפחות מורכב) אבל יש בו המון פיצ'רים, כמו גראפיקה, אנימציית פתיחה, קונספט, וכל האיזונים שהופכים את המשחק לבאמת מאתגר. משחק כזה לא תוכל לבנות רק באמצעות "מדריך" אלא תצטרך הרבה אימון וידע; ולא רק בשימוש בתוכנה כזאת או אחרת, אלא באנימציה, תכנות ועיצוב משחקיות מאתגרת. המלצה שלי? להתחיל לשחק עם התוכנה. להתחיל עם אנימציות וצורות, ובהמשך ללמוד קצת תכנות, ומשם להתקדם. אני באופן אישי קניתי ספר שמלמד איך להשתמש בפלאש, והוא נתן לי את הבסיס; בהמשך יצא לי גם ללמוד תכנות בשפת C, ומשם לא היה קשה להבין איך עובד התכנות בפלאש. אגב, גם לתכנות בשפת Action Script (שהיא השפה בה משתמשים בפלאש) יש ספרים שמלמדים איך להשתמש בה. אם אתה טוב בללמוד לבד - אני מאוד ממליץ. רק חשוב שתבין שמשחק כזה לא עשו ביומיים, וגם לא בשבוע, והוא כנראה היה שיתוף פעולה של כל מיני אנשים, שלכל אחד מהם יש ניסיון בבניית משחקים. אל תיבהל- אם אתה באמת מעוניין בנושא, אז תתחיל בדברים קטנים. לא בשביל לפרסם ברשת, אלא בשביל להראות להורים ולאחים, ולחברים בבית ספר... כשהייתי בגילך הבאתי בדיסקטים משחקים שבניתי ושיחקנו על המחשבים בבית הספר, וזו כל המוטיבציה שהייתי צריך בשביל להמשיך. אז כמו שאמרתי- תתחיל בלהכיר את התוכנה, אולי פורום פלאש יהיה מקום טוב יותר בשביל למצוא בו מדריכים למתחילים. בהמשך כשתתחיל לבנות משחקים קטנים בשביל האימון, תשוב לכאן וישמחו לעזור לך בתחילת דרכך כבונה משחקים. נ.ב. מכיוון שאמרת שאתה מעוניין לבנות משחק רשת אז דיברתי רק על פלאש. יש עוד הרבה כלים טובים לבניית משחקים חוץ ממנה.

freak2100

New member
אתה כזה שקרן

"אני באופן אישי קניתי ספר שמלמד איך להשתמש בפלאש" - ככה זה, אתה נותן לאנשים מתנות שוות ליום הולדת, והם הולכים ומספרים לעולם שהם קנו אותן באופן אישי.

Brusi

New member
רמזתי לכם שאני רוצה אותו

אבל אל תהיה קטנוני, תחשוב על כל הטוב שיצא מזה :)

liad190

New member
תודה...

אני אכנס למדריך שנתת לי בקישור ואני באמת אתחיל מ-c ולאט לאט אני אתקדם תודה רבה שעזרתם לי.

erezor

New member
אל תתחיל מ-C

זה יהיה בזבוז זמן מבחינתך. כמו שכבר כתבו לך, המשחק הזה נכתב בפלאש. אם אתה רוצה לבנות משחקים כאלה, לך ישר על פלאש ו-actionscript

למעלה