משחק קטלני

alad1199

New member
משחק קטלני

מקוונת. תקציר העלילה היא נבואה עתיקה על קרב נורא, שיביא את יום הדין על האנושות ויכחיד אותה. כדי למנוע את הגשמת הנבואה המציאו המדענים מכונת זמן, שבה נוסעים המשתתפים במטרה לשנות את העבר וכך למנוע מהנבואה מלהתגשם. המשחק הוא עולם מדומה, שאליו יכולים הגולשים להיכנס על ידי אימוץ של דמות המייצגת את אחד האזרחים באותו עולם. כל משתתף הוא דמות אחרת, וכל מהלך של הדמות הוא פועל יוצא של שיקול דעתו של השחקן. כללי המשחק נקבעים בידי המאסטר, במקרה זה המחשב, שהוא גם הבורא, השליט והשופט, והוא זה שממלא את עולם המשחק בדמויות מפחידות, במפלצות, בסכנות ובדמויות שלא ניתנות לשליטת השחקנים. המחשב גם מדרבן את השחקנים, מחשב את תוצאות הקרבות ויוצר תשתית להמשכיות מתמדת של המשחק, 365 יום בשנה. כמו כן, לרשות השחקנים עומד צ'ט. ניתן לשוחח עם שחקנים אחרים הנמצאים באותו אולם כמו זה שלכם. המשחק עצמו הוא למעשה אוסף תמונות סטטיות, כאשר ניתן לעבור מזירה אחת לשניה. ולכן, אם למשל נכנסתם לתמונה של זירת הבנק, תוכלו לשוחח עם כל מי שנמצא באותו רגע בבנק. ברגע שתעברו לזירת הטברנה, תוכלו לשוחח עם מי שמתארח בה וככה בכל מקום שתהיו בו. כתובת האתר :www.amezing.up2.co.il

גרי רשף

New member
אני היכרתי משחק קטלני אחר

לפני כעשרים שנה טיילתי בספרד, ובעיר ג'ירונה שבקטלוניה ראיתי משחק דומה לבאולינג שהמקומיים נוהגים לשחק בפארקים. הרעיון במשחק אינו להפיל "חיילים", אלא לגלגל את הכדור קרוב לכל האפשר לכדור אחר מבלי לפגוע בו. משחק שמתאים לפנסיונרים בסופי השבוע. אינני בטוח אם המשחק הזה הוא קטלני או קטלוני, מכיוון שלמיטב זכרוני המקומיים מכנים את חבל הארץ בו הם גרים Catalunya ואת שפתם (תערובת של ספרדית וצרפתית) Catalan.

אם ספר מד"ב על משחק קטלני

המשחק של אנדר, אורסון סקוט קארד. איני יודע איך התרגום לעברית, קראתי את אחד ההמשכים בעברית והתרגום היה די גרוע.

יחבא

New member
אני מאלה שלא סובלים את אס"ק

כפי שחובביו נוטים לכנותו בארץ. גם ניהלתי קרב מאסף נגדו לפני כמה שנים בפורום מד"ב עם אחד מגדולי מעריציו בארץ. לא, הספר הזה מכניס את אס"ק בכיס הקטן.

shellyland

New member
לא מצליחה להתחבר למד"ב.

ניסיתי. בחיי שניסיתי. לא מוצאת בזה הנאה.

יכול להיות שזה בגלל התרגום לעברית?

כפי שציינתי, קראתי את אחד ההמשכים בתרגום לעברית (תורגם על ידי סטלן ידוע) והתרגום היה נורא. מספיק אם אציין שאת השם אכילס הוא תרגם בתור אשיל.

סוריאל

New member
לא רק במד"ב

אני מחזיק ברשותי את הספר "מבוא לבלשנות כללית" בהוצאת בבל. הספר עבר עריכה מדעית - ככה לפחות כתוב - שכללה, בין השאר, גם הוספת הערות לתועלת הקורא העברי. אין לי מושג מה טיב ההערות הבלשניות כיון שאין לי בסיס להשוואה, ואין לי אלא לקוות שהעורכים הללו יודעים לשון טוב יותר מהיסטוריה: באחת מההערות האלה התפלאתי לקרוא על המלך דַריוּס מהשושלת האשמנידית.

אם איני טועה ד"ר עמוס כרמל

הכניס כמה טעויות תרגום מסמרות שיער לספריו של גולד, מאז היות דארוין ובוהן הפנדה. אני מצטט מהזכרון, כך שאל תתפסו אותי במילה (זה כואב). פעם אחת הוא תרגם שם משהו על "האי מורישס, ביתו לשעבר של הדודו" ופעם אחרת הוא תרגם שאייל הקורא האירי הוא למעשה צבי (כנראה שהוא למד ממתרגם הסרט Deer Hunter

יחבא

New member
ממש לא, כי גם קראתי את הספר

באינגליזית. מיסיונריות לא עובדת עליי כל כך. אגב, את הספר שלו העוסקת בהיסטוריה חלופית, ובו קולומבוס מציל את אמריקה מפלישת הספרדים דווקא אהבתי, למרות השומן הנוצרי-מסיונרי עבה שכיסה אותו גם.

איזה מסיונריות?

הוא מורמוני, בספר הראשון בסדרת אנדר הוא לא הזכיר דת כלל, בשני והלאה הוזכרה דת- אבל קתולית.

יחבא

New member
נו באמת

המוטיבים של "ישועה" "משיחיות" - התובנות שאנדר מגיע אליהם בסוף הספר, בחיאת.

יחבא

New member
נכון מאוד - זה הדבר הנוסף שדחה

אותי. הפאשה - הגזע, אשכרה הגזע האנושי - מקריב את ילדיו ואת בריאותם לצורך השמדה טוטאלית של גזע אחר. וזה לא מקרי שהגזע האחר הוא של "באג"ים- ג'וקים, דבורים ומה לא?!

אתה מזכיר לי מחזירים בתשובה

או מיסיונרים - עד שלא תקרא ותלמד לא תדע להעריך.... למה שאקרא שוב את הספרים? יש כל כך הרבה ספרים שאני רוצה לקרוא, ולא מספיק. 100 מהם ומעלה מתגלגלים אצלי בבית.

אז אל תקרא.

ואני אתייחס בהתאם להבנה הלקויה שלך של תוכן הספרים. במיוחד להצלחה המוזרה שלך לא להבין את טענתו של קארד לגבי המין הבדיוני שלו, לפיה התקפתו על בני האדם נבעה מטעות והשמדתו הכמעט מוחלטת נבעה מאי הבנה של בני האדם אותם.

יחבא

New member
גם אני לא מתכונן לבזבז זמן קריאה

יקר ונדיר על אס"ק.כן פאשיסט ומסיונר / מה פתאום - מורמוני חסיד אומות העולם - לא ממש מטריד את מנוחתי. לי טוב עם הפרשנות שלי, שגם די מבוססת על ניתוח תימטי ונרטיבי - שאגב בכלל אס"ק לא ראוי לו. לך טוב עם התובנות שלך - על זה לא נלך לרב. אז אתה תקרא את "ילד מלחמה" או לא?

למעלה