משחק פשוט ב VB - שאלה

udi21

New member
משחק פשוט ב VB - שאלה

שלום לכולם אני לומד בסלע אם מישהו מכיר במסלול של פיתוח תוכנה, האמת שהתחלתי ללמוד רק לפני חודש בכל אופן קיבלנו שיעורי בית ליצור משחק די פשוט האמת.. שיש את שני הקוים האלה בצידי המסך וכדור שקופץ בינהם ואסור לתת לו לברוח.. בדיוק כמו המשחק שובר קירות רק שיש שני משתתפים בצידי המסך.. משהו כמו הוקי אויר. חחח. בכל אופן.. הצלחתי לעשות את כל העניין של התנועה של הכדור מצד לצד שהוא פוגע בקירות הוא מגיב בצורה נכונה, עכשיו צריך לעשות שכשהו פוגע באחד הקווים הוא בעצם משנה את הכיוון כאילו שהוא פגע בקיר, הבעיה שלי היא שהקו ב VB מצויין על ידי נקודות XY והגדור פועל על עניין של TOP ו LEFT.. למישהו יש רעיון איך אני יכול לעשות שהכדור ידע איפה הקו נמצא? אם אני לא ברור כל כך תשאלו אני פשוט ממש תקוע עם זה תודה.

udi21

New member
אוקיי חברים הצלחתי להסתדר עם זה רק עוד דבר

נניח ואני רוצה לעשות RND אבל התוצאה יכולה להיות 2 מספרים.. זאת אומרת RND בין המספרים 4 ו 6.. שרק שניהם יכולים להתקבל אבל בצורה רנדומלית.. איך אני יכול לעשות דבר כזה?

Xעמרי

New member
פשוט

function getX randomize timer x=int(rnd*2) if x=0 then getX=4 else getX=6 end if end function​

טרמפיסט

New member
הצעות

* כדי לעקוף את בעית הקו, נסה להשתמש פשוט בפקד Shape פשוט או פקד Picture Box; שנה את גדלם כך שיהיה תואם לדרישותיך וכן את צבע הרקע שלהם לצבע הנדרש. אף אחד לא יבחין בכך שזהו אינו קו, ואת שלך תרוויח בעקיפת בעיית ה-X,Y. * לעניין הגרלת המספרים, הייתי מציע לך בדומה להצעה קודמת כאן להגריל מספרים אחרים ולהחליט על פיהם, אך באופן שונה במקצת: הגרל מספר בין 0 ל-1 כרגיל, אך קבע ע"י התניה שאם ערך המספר (ערך לא מעוגל, כמובן) קטן מ-0.5 כמוהו כהגרלת אחד משני הערכים הרצויים לך ואם הוא שווה או גדול (כלומר, אחרת) כמוהו כהגרלת הערך השני. כך הסבירות להגרלת הערך הראשון או השני תהייה שווה מבחינה סטטיסטית.

למעלה