משחק נחמד

ממתי

New member
משחק נחמד

כמו אמריקאים צעירים של דיויד בואי ליום בחיים של החיפושיות כך כסף לחינם של דייר סטרייטס ל... א. השלימו את המשפט. ב. מה הקשר? ג. דוגמאות נוספות בבקשה.

ממתי

New member
רמז-תשובה לא´

ל...אל תעמוד/תעמדי כל כך קרוב אלי של פוליס. וימשיך כבודו.

המממ

New member
נראה לי שאני יודעת, אולי...

כסף לחינם של הדייר סטרייטס ל... סטינג. הוא שר קולות רקע בשיר הזה. חשבתי על זה, אבל פחדתי להגיד לפני, בגלל שלא הבנתי בדיוק מה הקשר לדיוויד בואי והביטלס. אבל אני אמשיך לחשוב. יומטוב ושקט שיהיה לנו!

המממ

New member
אה, תיקון לעצמי...

לא הבנתי שענית על התשובה (יכולת רק לרמוז...). בשיר "כסף לחינם" (בתרגום חופשי) סטינג שר קולות רקע שבאמת מזכירים את השיר "אל תעמדי כ"כ קרוב אלי" של פוליס. אז כנראה שדיוויד בואי שר קולות רקע לביטלס (?!?!?!). הגיוני בכלל?

ממתי

New member
לא קולות רקע

ונא לא להחליף את היחסים. על פי השאלה זה היה כאילו הביטלס "עושים קולות רקע" לבואי ולא ההפך (כמו בואי לביטלס כך דייר סטרייטס לסטינג) אבל היות ולא מדובר בקולות רקע (אם כי הכיוון נכון) התשובה שונה.

פ י י

New member
אולי

יכול להיות שמדובר בקטע מלודיה זהה? יכול להיות שהפזמון של Money for nothing בעצם מועתק מ-Day in a life? האם?

פ י י

New member
אני אסביר את עצמי יותר טוב

ב-money for nothing זה לא בדיוק פזמון, זה הקטע של I want my MTV שזהה לתחילת הפזמון של A day in a life.

המממ

New member
תוהה האם זה נכון ומוסיפה...

דוקא הקטע של "i want my mtv" המושר ע"י סטינג, זהה במנגינתו ל- "dont stand so close to me" דמייני: "i want my, i want my, i want my mtv" ועכשיו: "don´t stand, don´t stand, don´t stand so close to me" לא מזכיר...? יומטוב ושקט שיהיה לנו!

פ י י

New member
ברור, ברור! פשוט התבלבלתי...../images/Emo163.gif

כמובן שלזה התכוונתי - גם לפי הפתרון הקשר הקיים הוא בין Money for nothing לבין Don´t stand so close to me... בקיצור - נראה שאת מסכימה איתי, חבל שממתי נעלם...

ממתי

New member
לא נעלם רק שיש לי עוד דברים

לעשות. אכן בתוך השיר של דייר סטרייטס יש קטע שלקוח (לפחות המנגינה) מתוך השיר של פוליס. בתוך השיר אמריקאים צעירים של בואי יש קטע שלקוח מתוך יום בחיים של הביטלס (I heard the news today oh boy...). מי יכול לתת לי דוגמאות נוספות של קטעי שירים מסויימים בתוך שירים אחרים?

פ י י

New member
ובכן

אני לא יודעת אם תחשיב לי את זה... הפזמון של השיר "בן אדם" של ירדנה ארזי הוא בדיוק כמו התחלת הפזמון של השיר "אדון עולם".

גלגלולה

New member
וגם

דני רובס - ריחות של לונדון - בתוך השיר הוא הכניס קטע מהמנגינה של "streets of london"

פ י י

New member
וכמובן

Light a candle של שרית חדד, שפזמונו זהה לזה של השיר השבדי טדי הדובון...

Cantinflas

New member
love is like a warm gun

on a cold night שורה של ארוסמית´ מהשיר "Ain´t that a bitch" נדמה לי שהשורה לקוחה משיר קודם של הביטלס... לא זוכר איזה... מישהו יכול לאשר או להכחיש?

למעלה