הנה הטענה שלי למה את טועה.
שודדי הקאריבים - סרט משפחתי, דיי ילדותי אפילו. ג'וני משחק שם מעולה, אבל לא ראיתי סרט של ג'וני שהוא לא שיחק שם מעולה. העלילה? ילדותית ובנאלית למדיי, סרט הרפתקאות סטנדרטי. אין בו הרבה תוכן שאפשר לקחת ללב, אין בו עומק ומורכבות. הוא סרט קיץ ולא יותר מזה, אני בספק אם הוא יזכר לדורות הבאים כמו שסרטי הרפתקאות טובים ממנו (לדוגמא: אינדיאנה ג'ונס ושודדי התיבה העתיקה) נזכרים. אין בו שום מסר חזק שתופס אותך ומזעזע אותך וגורם לך לראות את העולם בצורה אחרת. את יכולה לומר שהסרט הזה השפיע עלייך? שהוא נגע במקומות שאף סרט לא נגע? ואם כן? תסבירי למה. עכשיו, קחי לדוגמא את למצוא את ארץ לעולם לא, את שאיפות, אד ווד או פחד ותיעוב בלאס וגאס. אלו סרטים ביוגרפים, עם מסר ומורכבות. דבר ראשון אין משחק יותר טהור מהמשחק של ג'וני בפחד ותיעוב בלאס וגאס, רוב המשחק שם הוא אילתור, הבן אדם פשוט נשם את האנטר ס. תומפסון (ז"ל) בצורה מושלמת וגנב לו את הנשמה כמו שנאמר. כל הדמויות הנ"ל הן דמויות אמיתיות של אנשים חיים\מתים. זה מאוד קשה לשחק מישהו אחר, אין לך את המרחב שלך לתת לדמות את הנפח ש*את* רוצה. את לא יכולה לשנות את התסריט כי זה חיים של מישהו אחר. את מוגבלת אם תרצי או לא. עכשיו למצוא את ארץ לעולם לא, הנה סרט עם מסר, והנה אלגוריה אכזרית: איך עוזרים לילדים להתמודד עם טרגדיות ואסונות? במיוחד בימינו הקשים. פשוט תסתכלי איזה נוער חרא יש לנו. את יודעת למה? כי אף אחד לא מקשיב להם, אף אחד לא מנסה לפתח את הכשרונות שלהם, אף אחד לא מוצא להם תעסוקה ואף אחד לא מנסה לגעת בלב שלהם. ראית בסרט איך ג'יימס לקח את המשפחה השבורה הזאת, ובנה אותה מחדש, והכל בעזרת הדימיון. הוא עזר לילד קטן שאיבד את אימא שלו להמשיך הלאה. את יודעת כמה שזה קשה? זה יותר קשה מלהתמודד עם פיראטים זומבים אם זה לא מספיק, פשוט תראי איש מת. זאת פאקינג יצירת אומנות. יש בה הרבה יותר ממה שנראה על פני השטח. זה מסע של אדם גוסס שלומד רק בימים האחרונים שלו על אנושיות, על הטבע ועל לקבל את המוות כחלק מהחיים. אני מאמינה ואני חושבת שכולן יסכימו איתי, שבסרט כזה יש מסר יותר חזק וחד מאשר "שודדי הקאריבים". I rest my case.