משחק נושא פרסים מס' 2

gilbola

New member
משחק נושא פרסים מס' 2

למי שעדיין לא מכיר את הכללים אז ככה: מי שייתן את התשובה הכי יעילה או במקרה של תשובות דומות,מי שיעשה זאת קודם יזכה ב2 כרטיסים להופעה. שם המשחק היום:"איך מכניסים לשוק משקה חדש". הסיפור הוא אמיתי. אבא שלי מכין משקה על בסיס ערק(או ארק אותו הדבר)בבית. לפני חודש ביקשתי ממנו להכין לי בקבוק שאני אקח לחבר'ה במועדון לטעום. הוא הכין שניי בקבוקים. לקחתי בקבוק אחד ביום שישי בערב. נחבר'ה בעבודה נטרפו עליו,אפילו מי שהגדיר את עצמו כאחד שלא אוהב אניס אהב אותו. החלטתי בתאום עם המנהל שלי לתת ללקוחות לטעום ממנו במחיר של 10 שקלים לצייס'ר-זה התחילך כבדיחה. אחרי שעה וחצי נגמר הבקבוק ונסעתי הבייתה להביא את השני. אחרי שעה גם זה ניגמרואנשים ביקשו עוד. מנהל המועדון ביקש ממני להכניס את הערק לתפריט אחרי ציס'ר אחד שהוא שתה. כיום הערק שנקרא "ערק של אבא שלי" הוא המשקה הנמכר ביותר בבר(אחרי וודקה שעפה במסיבות..). בפחות מחודש המועדון קנה ממני 7 בקבוקים. מחוץ למועדון אני מוכר בקבוקים במחיר של 70 ש"ח לבקבוק והיד עוד נטוייה.(יקר? הכל יחסי,המחיר נבחר ע"י האנשים הראשונים ששתו אותו) אבא שלי לא ממהר להכין הרבה בקבוקים כי הוא מהאנשים שמכבדים מאוד את החוק ואם זה לא חוקי זה לא כדאי מבחינתו. אני החלטתי לעשות מעשה.וכיום אני משווק את ה"ערק של אבא שלי". השאלה שלי אליכם היא כזו: איך אני הופך את הייצור של הערק לחוקי מול משרד הבריאות?כלומר, מה התהליכים שאתם יודעים עליהם? איך אני יכול להפוך את הייצור של המשקה להמוני יותר? לי יש תשובות חלקיות לשאלות האלה,אשמח לדעת עוד תשובות מכם. אגב,מי שיגיע אליי למועדון אתן לו לטעום בשמחה(או שהמנהל יארגן איזה מפגש עצבני והביא את המשקה עימי..) רק באהבה.
 

21פנאן

New member
תהליכי אישור

בזמנו (לפני כמה שבועות ) התעניינתי מאוד בנושא החוק לגבי יצור של אלכוהול (רציתי לדעת אם זיקוק של אלכוהול הוא חוקי או לא) ובדרך נתקלתי בחוק שאמר שיצור מזון ומשקאות לצרכים שאינם אישיים מחייב אישור ופיקוח של משרד הבריאות. את החוק המדויק אני יוכל לשלוח לך יותר מאוחר אבל אתה מוזמן לחפש מידע נוסף באתר של הכנסת רצ"ב קישור. מה שכן אני די בטוח שזה מחייב המון מיסים ואישורים כאלה ואחרים כי סבא שלי בילה לילה במעצר על זה שהוא מכר אלכוהול לשכנים אבל זה היה מזמן... http://knesset.gov.il/laws/heb/law_main.asp נ.ב. כמה דברים שחשבתי עליהם עכשיו. מעבר לאישורים של משרד הבריאות אתה תצטרך לפתוח עסק ליצור משקאות אחרת זה לא יהיה חוקי מבחינת מיסוי. ברגע שאתה פותח עסק אתה מחויב בכול הנושא של מיסים וכו. לדעתי זה המון המון התעסקות אל מול תועלת יחסית נמוכה. אם אני הייתי אתה\אבא שלך הייתי חושב על למכור לבר שלך או למישהו שכבר מיצר דברים כאלו את הרעיון ומבקש תמלוגים על בקבוק...
 

21פנאן

New member
עוד בנושא

רצ"ב קישור למדריך לפתיחת עסק של הממשלה מסתבר שמשקאות משכרים דורשים גם אישור של המשטרה http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/SStartingABusiness/SSBusinessProcedure/
 

maxfain

New member
מממ

אבא שלך מזקק לבד או שהוא משתמש בערק מוכן? אם הוא משתמש בערק של מותג מסוים, אני חושב שצריך לבדוק גם את זה. אם הוא מזקק לבד, אז אני לא חושב שצריך להסביר למישהו כאן את הסיכונים שבך.
 
גלבוע - רק הערה קטנה

הייתי משנה את השם של המשקה בהתאם לשם של אבא שלך, אני מתכוונת,משהו כמו - "עראק שאבא שלי שמעון עשה" מכיוון והשם כבר ארוך, להוסיף לו עוד מילה בשם יהפוך אותו אפילו ליותר מיוחד, חוץ מזה זה הוא שהכין, איך ידעו מי זה האבא? (קריצה) מגיע לו קרדיט בשם לא? קצת גאוות יחידה. וחוץ מזה הסיפור שלך מגניב לאללה, אני בצום עד יום שבת....
 

arshya

New member
עראק שאבא שלי הכין הרבה יותר

אפקטיבי מהוספת שם... נותן לזה קצת מסתורין עם חוש הומור... משהו קליל ומגניב...
 

arshya

New member
בקשר להפיכת הכנת המשקה

להמוני יותר, לפי דעתי כדי לא להרוס את הטעם שלו (כל מה שהופכים להמוני חייב לאבד מטעמו איכשהו) אז פשוט קח את המתכון מאבא שלך ותתחיל ללמוד להכין בעצמך גם ואולי תצרף איזה עוד חבר לעסק וככה שילשת את כמות הבקבוקים שאתה יכול להוציא ולא הרסת שום דבר מהטעמים. שיהיה בהצלחה נשמע מפתה העראק הזה. מה הטעם שלו? במה הוא שונה מערקים אחרים? הוא מתקרב לראקי שהוא עדין יותר?
 
כל אחד ודעתו הפרטית אתה יודע...

חוץ מזה שהוספת השם היא בעיניי הרבה יותר קוסמת, ואם יהיה בשם, שמעון, דוד, משה לא יודעת מה, יש נופך הרבה יותר אישי וארצישראלי, שידבר יותר ללקוחות הישראלים...במיוחד כזה עראק שפונה לפלח שוק מסויים...... וגם בהוספת שם פרטי יש הרבה הומור, אם כבר יותר.... ועם הוספת השם לפי דעתי ניתן לעניין ולסיפור מאחורי הרבה יותר קונקרטיות...
 

arshya

New member
אז בואי נוסיף גם שם משפחה

"עראק שאבא שלי שמעון בר יוחאי עשה" עזבי, שם + שם משפחה זה לא מספיק ישראלי נלך על "עראק שאבא שלי שמעון בר יוחאי הבסטיונר בשוק מחנה יהודה עשה" וכמובן שאני צוחק...(לפחות משתדל) פשוט נראה לי יותר מידי ארוך "עראק שאבא שלי עשה" זה על הגבול בין ארוך אבל קליט לארוך ולא קליט. תחשבי שאת אומרת לבן זוגך "שמעון (הבנתי שיש זיקה לשם) בא לך לשתות עראק שאבא שלי עשה" ואז כמובן הוא יתחיל בשאלה שחייבת לבוא אחרי דבר כזה "אבא שלך עושה עראק??" וככה אתם מתחילים לדבר על זה. את מספרת לו את הסיפור מאחורי המשקה (בהנחה שאת או כל מי ששותה את זה יודע) ואז ממשיכים לדבר על הנושא וככה יוצרים התעניינות... מה גם שבסופו של דבר שמות ארוכים דינם להתקצר ואז יצא שלעראק שלו יקראו "שמעון" לא כל כך מושך לשתות שמעון. הרבה יותר נחמד לשתות עראק שאבא שלי עשה! (את זה אי אפשר לקצר) קיצר באמת חפרתי פה על משהו איזוטרי לחלוטין. צר לי!
 
הזיקה לשם שמעון

זה רק בגלל לקוח כבד שהיה לי, "שמעון השמן והסמבוקה השחורה" שותה בקבוק או שניים במשמרת בלי להתבלבל, חצי מכמות הצ'ייסרים אני שותה כמובן...
 

The German

New member
שיווק

הי גלבוע אני לא מכיר את הכללים אבל אני ממליץ לך ליצור קשר עם משרד הבראיות ומשרד התמ"ת הם יכולו לעזור לך ואולי אם אתה צעיר מספיק או עומד בקריטריונים תקבל מענק ממשלתי להפעלת עסק. רק תקווה שהרפורמה במס על האלכוהול לא תעבור אחרת תאכל אותה. ועכשיו לשיווק. ברצוני להבהיר כי איני איש מקצוע (נכון להיום) ואני רק בשלב סיום לימודי, אך כל מה שנרשם למטה הוא מנסיוני. זהה את הפוטנציאל של המוצר, האם יש לו מתחרים וכמה, אפיין אותם, אפיין את הביקוש 1. בחר כיצד אתה רוצה שיזהו את המוצר שלך, בחר קו. איכותי ויקר, עממי וזול, תוצרת עצמית וזול, יחודי ויקר, טעים, נותן חוויה. תבחר קו ולך איתו עד הסוף (קוראים לזה אסטרטגיה בפרסום) ללא שינוי.. 2. תמצא שם, הערק של אבאל'ה, באבא ערק, הערק של שמעון, לא משנה רק תוודא שהשם מעביר את המסר, שהשם יזהה את מאפייני המוצר שבחרת. הערק של אבאל'ה נשמע אותנטי, ביתי ופשוט. וכו' 3. תחליט איך אתה משווק, פרסום, יח"צ (חינם) אבל דורש קשרים או מישו מוכשר שיוציא הודעות לעיתונות, אפשר בלי זה ובלי זה פשוט P2P או דלת מדלת. 4. אולי תמצא מפיץ, תיצור קשר עם סיטונאי, תן לו בלעדיות זמנית או העדפה ושהוא יפיץ לך את המוצר, הרי יש לו נהגים וסוכנים ומשאיות. 5. הכי חשוב !!!! תקבע יעד, תקבע סכום השקע וזמן. 6. תתיעץ בפורום שיווק ופרסום 7.תן לי מידע על מוצר כולל תמונה, אולי אפשר להכין ממנו קוקטייל ולתקוע באיזה מוסף אנטרנטי בהצלחה אבאל'ה
 

nunimon

New member
תשאל את חבר שלי - הוא ייצר את Y

מכירים? ליקר צילי חריף - Y... זה שלו. הוא התחיל במזקקה ביתית, אח"כ לחברים, עד שפתאום במקרה מישהו מ"הכרם" חברת המשקאות הגיע לזה, טעם, ונדלק. הם לקחו את הפס ייצור, והשיווק, תמורת רווח נאה מאד לבעלים, ושמירה על זכות הקניין והמותג כרשום על שמו של חבר שלי, שזה די נדיר בתעשייה - בדר"כ החוזים מול החברות האלה דרקוניים, ושותים את המיץ מה"ממציא" הקטן. חבר שלי שלא כ"כ חסר לו כסף לקח עו"ד חריף, ובשיתוף עם המון מזל - שיחק אותה. לגבי חוקיות - תקרא באתר של משרד הבריאות. אני אנסה לברר לך גם... בהצלחה !
 

gilbola

New member
עשיתם לי את היום..

אחרי לילה לא קל בכלל(פנצ'ר עם האופנוע ב3 בלילה שכמעט נגמר בנשיקה עם הכביש)ובוקר עם גרריסט בטנדר כשהוא מעשן עליי בצרורות ואפילו לא מפעיל מזגן.. לעניניינו: בקשר לסיפור עם הערק, לאבא שלי לא קוראים שמעון,נתחיל בזה. ונמשיך בכך שהלקוחה הראשונה ששתתה את הערק בבר התקשרה לשתי חברות שלה ש"חולות על ערק" והן ישהו שלושתן במשך יותר משעה וחשבו איך יקראו לזה. עפו לאוויר עשרות שמות והן תחקרו אותי, מה אבא שלי עושה?איך קוראים לו? איזה מידה הוא בגרביים.. אחרי שעה שאלתי אותן מה הן חושבות על "הערק של אבא שלי" ומאז ועד עצם היום הזה(חודש וחצי) כשאני מציע את הערק ללקוחות ומספר להם שאבא שלי מכין אותו בבית הם מאוד אוהבים את זה והעובדה שהערק טעים להם מוסיפה לכייף שלי ולמכירות. המשקה הוא על בסיס של ערק כלומר, יש בו עוד כמה דברים שהבולטים בנייהם זה קינמון למשל(אך אין טעם חזק של קינמון ורוב האנשים לא בטוחים מה זה כשהם מנסים לנתח). אני חייב לציין שכל הדברים שאבא שלי מוסיף ומכין הם טבעיים ב100% ולא חומרים כימיקלים כאלה או אחרים(למרות שזוג ששתה כמות נכבדת בבר התחיל להתחרמן בצורה כזו שהייתי בטוח לרגע שיש בזה חומר מחרמן..חחחח כמובן שמזגתי לי עוד ציי'סר). 21 פנאן, תודה על הקישורים ועל המאמץ,זה זיכה אותך ב2 כרטיסים חינם להופעה ביום שבת או במועד אחר אם לא נוח לך. דבר איתי במסרים. הלוואי והייתי יכול להזמין את כולכם(!) אני חייב לציין ולהוסיף שכל ההתעסקות שלי עם הערק היא מתחילה ומסתיימת באינטרקציה עם הלקוחות והאהבה שאני מקבל מכך. מהפירגון,מההתלהבות אפילו מהרצון לעזור לי לשווק אותו. לא פעם אמרתי שלערק של אבא שלי יש טעם טוב וריח של הזדמנות. רק באהבה.
 

21פנאן

New member
רוב תודות...

ראשית אומר הרבה תודה ושנית אומר " יייש
" אדבר איתך בפרטי...
 
למעלה