משחק מקדים

אהרן5

New member
לא חדש

ותיק מאוד... האם יצא לך אי פעם במהלך עבודת הקודש שלך למען אחינו הפלסטינים גם לשים לב לתופעה המוזרה הבאה: השמאל מתקשה מאוד להתמודד עם האשמות... כל מה שהוא יודע לאמר זה או: דמגוגיה, שקרים, עיוות המציאות, או פסיכים, משוגעים, פאשיסטים וכו´. לא חלפה בדעתך המחשבה שדיון ציבורי עדיף שיהיה דווקא על טענות ונימוקיהם, למשל?... אגב, היכן אתה בדיוק רואה כאן גזענות, והיכן הסתה לאלימות? האם שנאת האויב היא גזענות?... אז קח את כל הערבים ושים אותם בבית סוהר (הם שונאים אותנו, אם טרם הודיעו לך...) היכן ההסתה לאלימות? רוח קרב להכרעת מלחמה היא "הסתה לאלימות"?... או אולי זה רק בראש שלך וזה רק נדמה לך?... בכל אופן, לקינוח נסה את כוחך עם החידה הבאה: האם מי שתומך בברגותי הוא תומך בטרור?

גדגי

New member
גזעני ללא ספק

1."האיסלם תרבות ברברית" = גזענות 2. מרצ זה לא גוש שלום של אבנרי 3. תומך בברגותי = כנראה תומך בטרור (נחכה למסקנות של בתי המשפט ) ואני כתבתי תגובות נגד ההפגנה של גוש שלום עוד לפניך . 4. אני לא מבלבל בין כל תנועות הימין מהעבודה ועד כך, נא לא לבלבל בין תנועות המרכז : מרצ , וחד"ש או גוש שלום או אחרים .

אהרן5

New member
תלוי איך אתה מגדיר גזענות

אם אתה מגדיר גזענות כשנאה של יהודים נגד ערבים, אז בוודאי שאתה יכול להנות מארמונות החול שאתה בונה על ההגדרות שאתה ממציא לעצמך... ומה באשר לאדם שתומך בזכותם של הערבים ל"יודן פריי" (שטחים נקיים מיהודים)?... הוא לא גזען?... (הכוונה אליך, ידידי הגזען...) 1) מתי לאחרונה שמעת דיון מדעי בשאלה: האם האיסלאם היא תרבות ברברית? על סמך מה אתה קובע שלא מדובר פה בעובדות מדעיות מוצקות ומציאותיות? אני שואל ברצינות וממתין לתשובה. העובדה שזה לא נראה לך נכון, איננה מספקת (סלח לי, כן?...) 2) יופי, עכשיו אני יודע מה מרצ לא. ומה זה כן?... 3) אני לא מחכה למסקנות של בית משפט. אני יודע לחשוב לבד. אני מעלה שאלה לדיון, ומשום מה אנשים מסרבים לנסות להתמודד עימה: האם מי שתומך בברגותי הוא תומך בטרור? מה זה בעצם לתמוך בטרור הפלסטיני אם לא לתמוך במנהיגיו?... 4) אתה לא מבלבל, תבורך, יהללוך מלאכים. אני כן מבלבל. איש איש והבעיות שלו... אם תהיה מוכן לעזור לי ולתקן את הבלבול שלי תהיה מבורך עוד יותר. תודה.

גדגי

New member
המצב מספיק קשה כדי להוסיף גם גזענות

אני קורה גזען יהודי ששונא ערבי או להפך אני קורב גזען ערבי שקורה לתרבות יהודית ברברית או להפך אני קורה גזען אחד שמנסה להצדיק את עצמו בטענה שגם בצד השני יש גזענים (זה נכון אבל זה לא משנה את הגדרתך כגזען) אני קורה גזען אחד שמנסה לבסס את הגזענות שלו על מחקרים כביכול מעיים שמוכחם כביכול עליונות של גזע על אחרת אני קורה גזען טיפש אחד ששואל שאם לא היו מחקרים כאלה סימן שנשהו חשוד אני קורה לך גזען, אהרון אבל אני לא מתבייש בך, כי אתה הוכחה החיה שלכל עם יש טובים ופחות טובים, חכמים ופחות חכמים, זונות ופושעים, רמאים וגזענים. אני לא שונא את העם הפלסטיני שיהיה יום אחד בשלום אתנו, אני כן שונא (אני רק בן-אדם) את הטרוריסטים,את החיזבלה את החמס וכל אלה שפוגעים בישראלים, אזרחים, חיילים או מתנחלים, ללא הבחנה,כי גם אם אני מתנגד לכיבוש השטחים, אנחנו לא בחרנו את דרך העלימות . אחריותנו בקונפליקט היא קיימת חלקית אך היא פסיבית (יש גם פסיביות פושעת) זאת אומרת לא מגיע לנו אבל יכולנו למנוע את המצב הקשה שבו נתקלנו. יש הבדל בין לתמוך באויב ולהודות בטעוית שנעשו.

אהרן5

New member
גדי יקר, הבלבול שלך מובן

האם הקאובויים הם גזענים?... האם האינדיאנים הם גזענים?... הם נלחמים, אז הם שונאים אחד את השני... אתה פשוט התבלבת קצת... למה? משום שאתה מפריד בין עם ובין הטרור שלו. זה הכל. הצליחו לבלבל אותך. לכן אתה "מאשר" לשנוא רק את הטרור, ומי ששונא גם את העם אתה קורא לו גזען. ברגע שאני אוכיח לך שגם העם תומך בטרור, מיד אתה תאשר ש"מותר" לשנוא גם אותו... אופס, בשביל מה לי להסביר? אתם כבר הסברתם? הרי אתם טוענים שמאבקו של העם הפלסטיני הוא מאבק "מובן", טבעי, לגיטימי, צודק (כנגד ה"כיבוש" המופרסם שלכם...) אתם הם אלו שמסבירים שטרור ללא תמיכת האוכלוסיה איננו יכול לצמוח (אורי אבנרי עצמו הודה בכך...) אז מה זה הטרור? זה לא הצבא של העם הפלסטיני? זה לא השליחים של העם הפלסטיני במאבקו? מה הם? סתם משועממים?... ידידי היקר, אין צורך לערוך משאל עם בקרב העם הפלסטיני (כולל כל התינוקות) כדי להבין שהעם הפלסטיני תומך בטרור... בבקשה, ענית לעצמך. כל שהיית צריך הוא להקשיב לעצמך ולחבר בין הדברים השונים שאתה אומר. שמחתי לעזור לך בכך... (פרטים נוספים במאמרי: "חוטבי העצים ושומרי היערות" בקרוב בפורום הקרוב אליך...) ==== אכן, יש הבדל בין לתמוך באויב ולהודות בטעוית שנעשו, אבל אין הבדל בין לתמוך באויב ובין לתמוך באויב... אם תבדוק את פעולות השמאל תגלה להפתעתך קורלציה מדהימה של מאה אחוז בין פעולותיו ובין האינטרסים של האויב (פרטים במאמרי "שאלוהים ירחם עליכם"). אם יש לך טעויות נוספות אל תתבייש להמשיך לבקש פתרונים...

גדגי

New member
דברים בסיסיים

שוב, אתה מנסה להצדיק את הגזענות שלך בגזענות של האחר. לא צריך משאל עם כדי לנחש שלו הינו מסתלקים מהשטחים ומניחים להם לחיות בשקט, הרוב הפלטיני היה מפסיק לתמוך בטרור כפי שקרה, או פלא ! עם אוכלוסית דרום לבנון.

גדגי

New member
המשך טרור ?

אולי יציאה מהשטחים לא מבטיחה את הפסקת הטרור אבל המשך שהיה בשטחים כן מבטיח המשך הטרור

Deathatred

New member
עצה קטנה

אם יש לך משהו לומר, תאמר. אל תתעסק במשחקי כבוד. הם די מעצבנים, יירים ודוחים וסתם מהווים מלל מיותר שיעייף את הקורא. יש לך טענה ("שמאל הוא מי שחושב הפלשתינאים צודקים")? נמק מדוע היא נכונה, הבא הוכחות וקיים דיון ענייני ללא משחקי כבוד ועלבונות אישיים. אני כבר פתחתי שרשור בנוגע לשאלה זו והתפתח בו דיון לא רע בכלל, אפילו טוב. דיון מנוסח טוב, מנומק וענייני. קח כל טענה (או צביר טענות קשורות), נמק אותן ודון בהן באופן ענייני בנפרד. בלי משחקי כבוד מיותרים.

אהרן5

New member
אתה מדבר איתי או אלי?

משחקי כבוד? אדוני, אני רואה את המציאות בצורה הנכונה ביותר, בעוד כל האחרים רואים אותה בצורה שגויה. זה משחקי כבוד?... אז מה עושים כל האליטות האינטיליגנטיות שלנו שם למעלה?... הם לא שם כדי להבין את המציאות ולפעול בהתאם? אם הם אינם מבינים את המציאות, שיגידו סליחה, ירימו את התחת המכובד שלכם, ויחזרו לצל ביתם החביב ושם ינפנפו בתעודות שלהם... אין פה שום משחקי כבוד. יש פה עובדות: אני צודק! כל העולם טועה! זה לא משחקי כבוד. זו עובדה. בדרך כלל כשיש מישהו חכם נותנים לו לדבר באמצעי התקשורת. אז אל תדבר איתי על משחקי כבוד. אם אני צודק, תן לי את האפשרות להגיע לתקשורת. זה הכל. וכל הטיפשים שעכשיו נמצאים שם למעלה שיגידו שלום יפה ויפנו את מקומם למי שכן מבין. אחר כך תדבר איתי על "משחקי כבוד"... כשתמצא שמאלן אחד שמסוגל להתווכח איתי תרים לי טלפון... אילו כלים יש לאדם כמוני, אדם פשוט, אדם מן השורה, להוכיח שהוא מבין את המציאות טוב יותר מאחרים? תענה לי אתה... בבקשה. ברגע שפתאום יחליטו שאני כן חכם, כן יקבלו אותי לאליטות, אני יודע בדיוק נמרץ איך תתנהג: פתאום תשכח את כל הטפות המוסר שלך על "משחקי כבוד" כביכול, תשתחווה ותעריץ אותי, וכל פעם שאגיע לפורום תעשה לי ביוזמתך "משחקי כבוד"... בדיוק כפי שעושים לכל חברי הכנסת והמכובדים שמזמינים אותם לכאן. ראית פעם שמישהו דיבר איתם על "משחקי כבוד"?... אתה מעלה את המושג הזה פשוט משום שאתה מזלזל בי. ומדוע אתה מזלזל משום שאיש אינו מכיר בי. כלומר אתה מעריץ אנשים לפי ההצלחה שלהם בחברה ולא על פי דבריהם. לכן, מי שמשחק פה "משחקי כבוד" זה... תנחש... יפה מאוד. עלבונות אישיים בוודאי שלא. לפעמים אני ציני, לפעמים אני מתלוצץ, אל תשכח שגם יוסי שריד לא ממעט להשתמש בציניות ובלעג... ובאשר לשאלתך: האמן לי, אני מנמק כל מה שאני אומר. לשאלתך הספציפית אנא עיין במאמרי: "מיהו שמאלני". שם הסברתי בדיוק נמרץ מדוע שמאל הוא מי שחושב שהפלסטינים צודקים. לצערי הודעותי נמחקות מדי פעם מן הפורום הזה. אין ביכולתי לנחש מתי הודעותי ימחקו ומתי לא. תודה על הצעתך.

Deathatred

New member
כן, "משחקי כבוד"

כל הנאום הזה שלך היה "משחק כבוד" ארוך ומיותר. אתה באמת חושב שזה מעניין מישהו? יש לך משהו קונקרטי לומר (ואני יודע שיש לך)? תאמר אותו, נמק אותו. וזהו. לא צריך להוסיף נאום שאתה צודק וכולם טועים - זה לא משכנע אף אחד. >> אילו כלים יש לאדם כמוני, אדם פשוט, אדם מן השורה, להוכיח שהוא מבין את המציאות טוב יותר מאחרים? תענה לי אתה... בבקשה. << לצעוק "אני חכם. אני צודק. כולם טועים" לא יעזור לך בכלום. זה רק יצור אנטגוניזם כלפיך ואנשים יתעלמו ממך או יצחקו ממך. רוצה להוכיח שאתה מבין יותר טוב את המציאות? בבקשה - טען טענות, הוכח אותן, הבא דוגמאות, הבא הוכחות, הבא ציטוטים, כתוב מאמרים, פרסם אותם והפץ אותם. זו הדרך, כך פעלו כל הממציאים והמהפכנים. וכאשר נמצאה הוכחה חד-משמעית וחותכת שאי-אפשר להתעלם ממנה לדבריהם, כולם נזכרו במאמר שפורסם והודו - הם חשבו על זה לפני כולם. זו השיטה.

אהרן5

New member
או קיי תודה

תודה על עצתך. באמת התחלתי לעבור למאמרים. אתה צודק, אני צריך להשקיע יותר בזה ופחות בדיונים. תודה.

למעלה