משחק מחשב?

tapas tapas

New member
משחק מחשב?

מה הייתם רוצים לראות ב CRPG? ותנסו גם להיות מיצאותיים. כמו המאטריקס זה לא תשובה מציאות.

tapas tapas

New member
לא חושב.

אני לא מבקש פירוט של משחק ספציפי כמו "המשחק יתרחש בעולם כזה וכזה שבו שולטים קוסמי הדין בעלי יכולת מופלאה לכתוב מסמכים משפטיים שאף אחד לא מסוגל להבין... וכו'" אלא, דברים כמו, הייתי רוצה שהקרבות יהיו יותר מפורטים או יותר מהירים או יותר איטיים. הייתי רוצה שיהיה יותר אפשרויות בעלילה, שהמשחק יהיה יותר פתוח. שאתה תהיה הגיבור הראשי, שאתה לא תהיה בהכרח מרכז העניינים וכו...

ננסק

New member
אז מה בעצם המטרה מאחורי השאלה?

אתה מפתח משחק שכזה והיית רוצה לדעת לאיפה לקחת אותו?

tapas tapas

New member
מה כל כך מסובך?

אני עדיין לא מפתח משחק כזה. רק רציתי לדעת מה אנשים אוהבים במשחקי תפקידים במחשב ומה חסר להם שם.

ננסק

New member
פשוט לא הבנתי מה הכוונה...

אם נגיד אני אומר "הייתי רוצה אינטלגנציה מלאכותית טובה יותר", או "חבל שאין מספיק חידות", מה בעצם היינו מרוויחים מזה?.. כלומר, מה שאני שואל זה, אז מה? אז מה אם אני רוצה אינטלגנציה מלאכותית טובה יותר? אני רוצה גם עשרים מיליון שקל בשטרות לא מזוהים ומכונה שקוראת מחשבות. (לצערי יש לי רק אחד מהשניים).

משהו כמו KOTOR

(knights of the old republic). למרות שאני אישית מעדיף מ"ת בעולמות פנטזיה "קלסיים" ולא דווקא את הסביבה של מלחמת הכוכבים, בכל זאת זה לדעתי המשחק הטוב ביותר שנתקלתי בו במחשב. הסיבות הן: 1. הדמות שאתה משחק היא לא סתם "הרפתקן שהולך ומחפש הרפתקות". אלא דמות חשובה בתוך סיפור, יש לך עבר משלך, היסטוריה, היכרות קודמת עם דמויות שונות ועוד. אתה ממש מרגיש שאתה משחק אדם אמיתי ולא סתם מישהו שהתפקיד שלו לחסל מפלצות נודדות. 2. יש לך בחירה מלאה בין טוב לרע. העלילה לא מכתיבה לך איך להתנהג, אין בהכרח "בחירות טובות" ו"בחירות רעות", אלא אתה קובע לאיזה צדדים להשתייך, למי לעזור וכנגד מי להלחם. 3. יש הרבה מאוד קטעים של דיאלוגים עם דמויות שונות כולל דיבוב מלא (נראה לי שיש כמה שעות של דיבוב במשחק). אתה ממש מנהל שיחות שלמות ויש לך כל הזמן אפשרויות לענות באופנים שונים, מה שמשפיע כמובן על היחס שלך עם אותה הדמות. וזאת בניגוד למשחקים בהם אתה פשוט בוחר באופציה TALK ואוטמטית הדמות אומרת לך מה שהיא אמורה להגיד. 4. יש לך מערכת יחסים עם הדמויות שמצטרפות אליך, כאשר אותה מערכת מושפעת מהאופי של אותה דמות וההתנהגות שלך. למשל אם תעזור למישהו חלש ונזקק זה עלול לפגוע בקשר שלך עם דמות רעה ואכזרית, אבל זה עלול לחזק את הקשר שלך עם דמות טובה יותר. זה נחמד כי כך הדמויות בחבורה שלך הם לא סתם רובוטים (אם כי דווקא יש רובוטים בחבורה שלך...) שהולכים אחריך וממלאים אחר הפקודות שלך באופן עיוור. 5. הגרפיקה ממש טובה (גם זה חשוב!), והקרבות נראים ממש טובים וחיים. נכון שכל זה לא מתקרב למ"ת אמיתי עם אנשים אמיתיים, אבל בינתיים זה המשחק הממוחשב הטוב ביותר שראיתי בתחום זה.

DDN

New member
מצטרף לכל מה שאמרת על קוטור.

וגם קוטור 2 שולט. . ..

Nihau

New member
פחות ראשי תיבות לא מזוהים באנגלית

יותר מיני קווסטים שמאפשרים לפתח את היחס בין הדמות לעולם (למשל ע"י העלאה המוניטין שלה). מיני קווסטים שמאפשרים למי שנהנה מהעולם לחקור אותו ולהכיר את הפינות הרחוקות שלו בהם מסתתרות חידות היסטוריות שפתירתן תיתן עוד מידע על העולם- לא חיוני לסיום המשחק אבל מהנה. גם תחרויות בתוך המשחק מוסיפיות לו המון (minigames)

Sabre Runner

New member
מצטרף לזה.

משהו שמאוד אהבתי במשחקים כמו Privateer או Freelancer שאתה יכול בכל רגע שאתה רוצה לעזוב את הסיפור הראשי וללכת לעשות דברים אחרים כמו משלוח ספרים לאוקספורד או סתם לעסוק קצת בכריית מינרלים. עולם רחב למחקר הוא בהחלט תוסף חשוב. מה שאני רוצה לראות ונראה לי יוסיף יותר לתואר של המשחק כ-RPG זה עץ שיחות רחב ואת האפשרות לכתוב בעצמך מה שאתה רוצה להגיד. וכן, אין לי שום בעיה לותר על דיבוב טוב בשביל זה.

tapas tapas

New member
האמת אחת הרעיונות שלי היה כזה

בהתחלה חשבתי על לתת לדמות לכתוב טקסט חופשי, אבל זה קצת מסבך את העניינים, אבל אפשרי. אז שאיפה פחות שאפתנית היא לתת לדמות לכתוב נושא או מילה או שניים. למשל "RED DOG" או "STINKING BUP" או דברים כאלה.

למעלה