משחק מחשבתי

• פותח הנושא Gרר
  • פורסם בתאריך

Gרר

New member
משחק מחשבתי

שעלה אצלנו בעבודה בזכות הטבעוני שלנו. נניח שיש צמחוני שמוכן לשעה אחת בלבד לאכול ארוחה בשרית. כיוון שזה פעם בחיים אתם צריכים להמליץ לו על שלוש מנות הבשר הכי מדהימות שיכולות להמחיש לו עד כמה הוא מפסיד מבחינת הטעם, אבל הכוונה היא למנה ספציפית במקום ספציפי לא סתם להגיד "המבורגר ממש עסיסי" או "אנטריקוט נוטף". אנחנו רוצים שם וכתובת מדוייקת. אין מגבלת מחיר או מרחק. אפשר אפילו בחו"ל.

בעבודה לא הגענו למסקנה החלטית. אם רוצים לנצל את השלוש מנות כדי לתת היצע מגוון עד כמה שאפשר אז האישה הציעה באמת שמנה אחת תהיה על בסיס של בשר נא וכאן נבחר בלי ספק הטרטר המצויין שאכלנו בבלגיה. מנה נוספת הייתי הולך על חלקי פנים, כי אני מאד אוהב את זה, ואולי זה מצחיק אבל הפיתה אינטימית של אייל שני ישר קפצה לי לראש אבל זה בגלל שהזכרון שלי מוגבל... כמנה שלישית כנראה שזה יהיה משהו עם כבד אווז אולי זה שאכלנו בסאן סבסטיאן אבל אני לא סגור על זה. מצד שני - אין בשלישיה לא המבורגר ראוי ולא סטייק אז השאלה אם היא מספיק "מייצגת" את עולם הבשר.

יש למישהו שלישיה יותר מנצחת?

מיכאל ג

New member
אולי זה רק אני

אבל הייתי הולך הכי רחוק מבשר נא שניתן. דווקא לכיוון של בישול ארוך. למשל ספייר ריבס. אין לי המלצה ממש ספציפית - אכלתי פעם מנה טובה בהאדסון אבל זה היה מזמן. היתה גם מנה לא רעה של בייבי בק ריבס בג'ירף. אבל בגדול ספייר ריבס זה known quantity ברוב המקומות.
עוד משהו שהייתי מציע זה שקדי העגל של מסה.

ו י ק י 3

New member
same same

&nbsp

Gargeran

New member
השלישייה שלי בשלוף...

הייתי מתחיל עם ה-Meat Fruit של הסטון בלומנטל (אולי גם יהיה יותר קל להתחיל איתו מבחינה ויזואלית
)
באתי עם המון ציפיות כשבאתי לאכול אותו אבל מוס הכבד שהיה בפנים באמת היה הגרסא הטובה ביותר שאכלתי בחיי, לא דמיינתי שאני באמת אענה מהמנה עד כדי כך.

הייתי לוקח אותו להדסון לאכול נתח של "לונג איילנד" או "דנבר קאט", כי לדעתי אין בארץ עוד מסעדת בשרים כמו הדסון. יכול להיות שאפילו הייתי הולך על המנה של "חלונות ניו יורק" עם רוטב ה"טופי יפני" המדהים שלה...

אין לי רעיון לעוד איזו מנה בשרית באופן מובהק (מניח שהמטרה היא בשר ולא מאכלי ים)... אז אני "אתפשר" על ספייריבס בבית תאילנדי סתם כי זה משהו שאכלתי בזמן האחרון (בזכות ברונו). גם המבורגר של הוירטינה זה אכלה אופציה :)

אגב... ציינת את האינטימית של אייל שני כפיתה עם חלקי פנים. גם אני משוכנע שבפתיחת המזנון היא הכילה חלקי פנים אבל כבר פעמיים ששאלתי על המנה במזנון נאמר לי שאין בה חלקי פנים.. אולי שינו אותה?

החתולית

New member
אני איתך בשניים הראשונים

בינתיים על ה- MEAT FRUIT אני חולמת בלילות, מאז ראיתי בתכנית טלביזיה איך בלומנטל מכין את המנה.
&nbsp
בהדסון אכלתי את הבשר הטוב ביותר שאכלתי בישראל עד כה. אני הייתי הולכת על הדנבר קאט או הדסון קאט.

אפשר לישון בשקט

לא חושב שה-Meat fruit מצדיק חלומות. מנה שהיא כל כולה טכניקה, לא הרבה יותר מזה (כמו רוב המסעדה בעצם). אוכל מצוין, אבל קר וסטרילי, לפחות בעיני. כן, זה פרפה כבד מצוין, אבל זה פרפה כבד שלא מצליח להתרומם להרבה מעבר ל"פרפה כבד".
&nbsp
בהדסון לא הייתי מיליון שנה. חייב להגיע לשם אחרי שאני אחזור לארץ.
&nbsp
ואם כבר בשליפה זריזה, הנה שלישיית מנות קרניבוריות לא מהארץ שהייתי ממליץ למשחק -
1. צלע חזיר עם תפוחי אדמה במילוי רגלי חזיר - Le Bibent, Touluse
2. ביסטקה פיורנטינה - Osteria dell'Acquacheta, Montepulciano
3. טאפלשפיץ - Plachutta, Vienna
&nbsp

החתולית

New member
סעו להדסון משדה התעופה

כל המקומות שאתה מזכיר לטובה בשנה האחרונה, נכנסו אצלי לרשימה מיוחדת :)

pix37

New member
שלישיית חלומות הבשר שלי

אצלי זה לא משחק מחשבה - אצלי זו מציאות יום יומית - כצמחוני שממש מתגעגע לבשר.
רשימת החלומות שלי היא די פשוטה והיא פשוט דברים שאי אפשר לשחזר לחקות מתחליפים (לא בשר מאוד איכותי - אבל עם המון טעם בשרי).

1. ארוחת בוקר אנגלית - NEW RAMON CAFE - בקרדיף
2. לב של כבש - אצל חיים פירו בשוק מחנה יהודה (הוא כבר לא מכין בשר וההpxד כולו של הקרניבורים)
3. ספייריבס ברוטב ברביקיו בצליה איטית- שוב מאיזה מקום בקרדיף אבל לדעתי יש בעוד המון מקומות בחו"ל.

mereng

New member
אני צמחונית מגיל 8, אבל כתרגיל משעשע.....

הייתי מוכנה בתאוריה לאכול -
&nbsp
1. כיסונים ממולאים בשר - המנטי של נוף , או קרעפלך כאלה במרק עוף חם, דים סאם.... נראה לי שיש עולם שלם ומדהים של כיסונים ממולאים בשר. גם קובה נכנס לקטגוריה מבחינתי.
&nbsp
2. שניצל - השניצל האחרון שאכלתי היה שניצל של הבורגר ראנץ'
אבל אני זוכרת לטובה גם את השניצלים הביתיים של אמא.
&nbsp
3. ספגטי עם כדורי בשר איטלקיים רכים, שסבתא שלי היתה מכינה - שלמות של ממש, אז בתור ילדה.
&nbsp
אבל הגעגועים האלה לבשר כל כך חיוורים לעומת הגועל שלי, שאין סיכוי שזה יקרה.

אני צמחונית מגיל 14....

אם הייתי צריכה לבחור 3 מנות הייתי בוחרת את הבישול של אמא:
&nbsp
1. פילמיני- כיסוני בשר עם בצל מטוגן.
2. עוף בגריל שהייתה מכינה.
3. שנצילים שלה שהיו מאכילים את כל חברי וילדי השכונה :)
&nbsp
יש כמה מנות שמעולם לא יצא לי לטעום, מטעמי כשרות וכדומה...
1.הכנפיים של דיקסי.
2. סטייק עם רוטב שמנת פטריות.
3. שווארמה....הכי קרוב היה השווארמה הטעימה של טבעול...חבל שכבר אין..
&nbsp
ו....אני ממש מתגעגעת ל"על האש"...
&nbsp
קשים הם חיי הצמחונים..חחח
&nbsp
אני מחכה לבשר המהונדס...כרגע זה עולה כמה עשרות או מאות אלפים..ני אמשיך לחכות :)
&nbsp
אחלה משחק אגב...

יש שווארמה לא רעה של

דלי טבע כמדומני. נמצאת במקרר באגף הצמחוני-טבעוני. של טבעול באמת הייתה מעולה! אבל גם זו סבבה.

שקדייה

New member
קודם כל אני מטגנת לו שניצל

לפני שיתחרט, ובזמן שאני חושבת על 3 המנות האחרות...

amirhir

New member
השלישייה שלי חייבת לכלול

קונפי אווז (יש לי מסעדה בראש אבל היא א. בפריגור ב. אין לי מושג איך קוראים לה ואם היא עדיין קיימת)
וצלעות טלה

trilliane

Well-known member
מנהל
סשימי סלמון...
לא משנה איפה

כי אני גם ככה אוכלת אותו נטורל (לכל היותר עם מעט ג'ינג'ר כבוש). כל עוד הוא טרי, זה מספיק.

כצמחונית עם עתיד טבעוני אני רוצה לציין

שאני יודעת שבשר זה טעים! אני לא אוכלת אותו בגלל שזה לא נכון בעיני שמישהו ישלם בחייו על מנת שאני אהנה מאוכל, במיוחד כשיש מבחר אדיר של אוכל מעולה שלא כרוך בהרג של בעלי חיים.
אצל הצמחונים האידיאולוגיים זה לא עניין של ״מה אנחנו מפסידים״ אלא ״מה אנחנו בוחרים לאכול״.
&nbsp
וגם אם הייתה ניתנת לי הזדמנות לארוחה אחרונה שלאחריה אחדל - לא הייתי בוחרת במשהו שמכיל בשר דגים או כל דבר דומה.
&nbsp
זהו

Gרר

New member
בגלל זה קראנו לזה משחק

והטבעוני שלנו בעבודה גם הוא כמובן לא מתכוון לקחת חלק בניסוי מעשי

אני אשתתף אם יהיה בשר מלאכותי

אם זה יקרה - אחזור לשרשור הזה ואבדוק מה כדאי לנסות.

Gרר

New member
ואגב

אשמח גם למשחק מחשבתי הפוך: אם היית צריכה לקחת קרניבור ולהראות לו שגם בלי בשר אפשר להנות מאד מהאוכל - איזה שלוש מנות היית נותנת לו לטעום?

ממליץ לו להמליץ על מנות שהן על טהרת העלים
קרניבורים בדרך כלל מאד לא אוהבים מנות על טהרת מה שאנחנו קוראים "האוכל של החיות".

amity001

New member
זה לא ילך

אין כמעט אנשים שהם קרניבורים, רובנו אומניבורים ואוכלים גם את האוכל של הטבעונים.

למעלה