משחק מוגבל חושים

DIDGIN

New member
משחק מוגבל חושים

מה הייתם עושים אם היה לכם שחקן (או שחקנית) עיוור? חשבתי על זה קצת, והגעתי למסקנה שהבעיה עם מגבלות חושיות במשחקי תפקידים קיימת לא כשזה אצל השחקן (גם עיוורים או חרשים ואפילו אילמים יכולים לשחק, שלא לדבר על תתרנים), אלא כשלדמות יש מגבלה כזו. איך דמות שלא מסוגלת לראות תתפוס את העולם? המנחה לא יוכל לתת תיאורים ויזואליים. הבעיה מחריפה אם הדמות עיוורת מלידה.

Super Monkey

New member
שאלה טובה

והיא יותר מורכבת ממשחק תפקידים. אני מניח שתצטרך בשביל זה לשאול עיוור מלידה איך הוא "רואה" את העולם, או מה התפיסה של חירש מלידה לגבי צלילים. איך באמת מסבירים למישהו מה זה אדום? מה זה כחול? איך תתאר לו שקיעה? יש דברים שהוא יכול לגעת בהם כמו צלחת ולהבין מה זה עיגול או קוביה. הוא יכול לזהות פרחים לפי ריח. אבל אדום... איך מסבירים לו מה זה אדום?

lordsot

New member
אני חושב שהבנאדם היחיד שיכול לנעל

משחק כזה הוא עיוור. אני חושב שצריך לחבות את זה כדי לתהר.

Nihau

New member
דרגורן שיחק עיוור, אני שיחקתי אילם

זה משנה מאוד את ההסתכלות על הדמות ומשנה את הדרך בה יש לשה"מ לדמות כזו. לצערינו המשותף (של דרגורן ושלי) שני המנחים שלנו לא הצליחו להתמודד עם המשימה כראוי. זה היה להם קשה מידי... מילא לשה"מ לעיוור זה קשה אבל אפשר היה לצפות שלשה"מ לאילם יהיה קל אבל נראה שלא כך הדבר...

דרגורן

New member
דיאלוג בחשיכה

ברור שזאת בעייה, אבל היא ניתנת לפתרון חלקי. בחולון יש מקום שנקרא דיאלוג בחשיכה. מדובר על אולם גדול מימדים שמחולק לכ-8 חדרים. החדרים חשוכים לחלוטין. בכניסה אתה מקבל מקבל נחייה של עיוורים, והסבר קצר על "איך משתמשים בו". בתוך החדרים מלווה אותך עיוור שמנחה את הסיור. כל חדר חושף אותך לתחושות וחוויות שונות. החדר הראשון מדמה יער - שומעים פכפוך של נחל, אפשר למשש עצים, ועשב, יש ריח של יער וכו'. מציע לך בחום ללכת לשם (הסיור לא יקר) - אחרי השעתיים שם, אתה רואה את העולם ואת העיוורים בצורה שונה לגמרי. אשר לדבר עד יום הדין על איך שכשעיוורים החושים הארחים מתחדדים, וכשאתה רואה, אז אתה מתעלם מהרבה דברים אחרים - אבל עד שאתה לא חווה את זה מגוף ראשון, אתה לא תרגיש את זה.

qball

New member
אני שיחקתי אילם

במשך לפחות חצי שנה הדמות שלי במשחק הערפדים הייתה אילמת, אחת הדמויות שיותר אהבתי לשחק, למרות קשיי הקומניקציה. שוחחתי עם הרבה מאוד אנשים בכתב, במבטים, סימני ידיים ואף במסרים מוחיים. מדובר היה במשחק חי (אותו משחק ערפדים שאני משחק בו), כיום אני משחק במשחק דמות עם סינתזה של חושים... עברו מתחת לידיים שלי כמה וכמה דמויות מאז אבל שני אלה הכי רלוונטיות. לידע הכללי סינתזה חושית היא תופעה בא מספר חושים מתערבבים אחד בשני, דוגמא קלאסית זה לשמוע משפט שמישהו אומר לך ולראות את זה בנוסף ככתובית שרצה מול עינייך.

Nihau

New member
אילמות זו לא הגבלת חושים

אילמות זו הגבלת יכולת. פרט למצב שבו אילמות נובעת חוסר יכולת קוגניטיבית להבנת שפה מדוברת- כמו במקרה של הדמות שלי לירם.

qball

New member
את צודקת אבל

החושים שלנו מסייעים לנו לתקשר אחד עם השני ועם הסביבה להבין את העולם תחת מחנה משותף כלשהו (אני לא מתייחס כרגע למבנה החברתי שלנו שמשפיע על ההבנה שלנו), כאשר אתה אילם אתה מאבד את היכולת לתקשר עם בני אדם בצורות מסויומות. זה לא לקיחת חושים אבל זאת פגיעה ביכולת שלך לתקשר עם הסביבה, אני חושב שהמוגבלות הזאת נמצאת באותה משפחה.

Nihau

New member
שיחקתי את שני סוגי האילמות

גם את האילם מלידה- חסר כל היכולת המוחית להבין את העקרון של השפה המדוברת. וגם את האילם מתאונה- איבד את כושר הדיבור לאחר שחי את רוב חייו כאדם מדבר ומתפקד ואף זקוק לכישורי השפה שלו לפרנסתו. מהיכרות עם השניים, הראשון הוא נכות מהסוג של חוסר בחוש. השני הוא נכות מהסוג של מוגבלות ביכולת. השני היה מסוגל להבין שפה ולתקשר באמצעים עקיפים תוך שימוש בשפה- כתיבה, שריקת שירים ידועים ועוד. הראשון לא התייחס לשפה כלל.

מירטל

New member
לפני הרבה הרבה זמן...

עבר לי בראש הרעיון של " חושים כתכונות בסיס" - ז"א, שכמו שיש לשחקנים תכונות כמו כוח וכושר, יהיה להם גם תכונות של ראייה ושמיעה, טעם/ריח וחוש שישי ( במקרה הזה חמישי). אני חושבת שכל דמות עם תכונות יוצאות דופן ( 3 מייצג דמות שאינה יכולה להשתמש בחוש הזה, עוורת מלידה עבור ראייה, חרשת עבור שמיעה, 18 מייצג משהו בעל חוש חד, אפילו מדי) תהווה בעיה לשחקנים ולשה"מ.

Nihau

New member
יש דברים מאוד מוזרים שקשה להנחות

למשל דב"שים בעלי זנב. פשוט כל הזמן שוכחים את האיבר הנוסף והאלגנטי הזה... או דב"שים עם מבטא ספציפי שהמצאת במיוחד לעולם שלך... בתחום הבעיות החושיות- לניהאו יש חוש ריח טוב משל אלפנואידים. המנחה שכח להתייחס לזה כאלמנט במשחק וזה עשה המון* בעיות. כנ"ל לגבי כל חוש מוגבר באופן טיבעי ורציף. זה קל להתייחס לחוש מוגבר זמנית כי אז אתה כמנחה נותן רצף של מידע ספציפי רלוונטי לרגע המוגברות וזהו אבל לזכור להוסיף את הפרטים האילו כל הזמן זה כבר סיפור אחר. * למעוניינים - למשל היה את כל הסיפור של קון מאוהב בניהאו בלא ידיעתה\י שהשה"מ היה צריף לרמוז לכך ע"י תיאור ענני הפירומונים שגבר צעיר מפיץ לכל עבר בהיותו שטוף הורמונים מאוהב...

למעלה