משחק מבוסס דפדפן

Ultra Spidey

New member
משחק מבוסס דפדפן

אני רוצה לעשות משחק מבוסס דפדפן. הבעיה הראשונה שנתקלתי בה, היא זו: המשחק עצמו מבוסס תורות. כל שעה עובר תור. אני מתכנת אותו בASP (VBScript). איך אני יכול להגדיר קוד ASP לרוץ כל שעה עגולה? פתרון ביניים לטווח קצר הוא לגרום לדף לרפרש כל שעה עם JS. פתרון זה הוא לא טוב לטווח ארוך בכלל. פתרון אחר הוא לגרום למערכת לפעול מתוכנת VB - כלומר, התוכנה תבצע את כל החישובים ותעדכן את הדפים בהתאם. אבל בכ"ז, אני מעדיף להצמד לASP, כדי לבסס את המשחק בשרת ולא במחשב שלי. פתרון דוגמת "ללמוד PHP" גם יתקבל בברכה, במידה וזה בלתי אפשרי בASP

De-Panther

New member
פעם גם אני הייתי...../images/Emo166.gif../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

צריך לעשות כזה דבר אם אתה רוצה להגדיר קוד שירוץ כל שעה אתה צריך לעשות אותו בצד של השרת לקבוע בסקג'ואל של השרת שירוץ כל שעה אם אתה לא יכול לקבוע משהו כזה על השרת אתה יכול להריץ על מחשב אחר... שירענן את העמוד כל שעה... אפשר גם לעשות משהו אחר כל פעם שיגשו לשרת הוא יבדוק כמה זמן עבר מאז הפעם האחרונה שניגשו אליו אם ניגשו אליו בפעם הראשונה ב1 ובפעם השניה ב1 וחצי הוא לא יעדכן את עצמו אם ניגשו אליו בפעם הראשונה ב1 ובפעם השניה ב4 הוא יעשה את הפעולה של העדכון 3 או 4 פעמים איך שזה מסתדר מתמטית וכל זה

yoniBLA

New member
לא ברור מה אתה מנסה להשיג.

אם אתה רוצה שקוד ירוץ כל שעה על השרת, נאמר יתווסף לכל השחקנים 100$ בקופה, הפיתרון הוא באמת מה שהציעו מעלי, לבדוק כשמשתמש מתחבר אם יש צורך לבצע את העדכונים. אם מה שאתה מנסה לעשות זה לתת למשתמש לשחק בעמוד במשך זמן רב בלי לעבור לעמודים אחרים, ואתה רוצה שאחרי כל שעה יקרה משהו שקשור לשרת, יש תחלופה להצעת הריפרוש בעזרת JS שהצעת, והיא עונה לשם Ajax, שווה להכיר גם בלי קשר.

someboddy

New member
אני חושב שהוא רוצה

להפעיל קוד כל שעה ביוזמת השרת, כלומר בלי שמשתמש יצטרך להיכנס לדף הASP

freak2100

New member
בFAQ של פורום ASP יש הסבר

איך גורמים לקוד לרוץ לפי זמן מתוזמן. אין לי מושג איך עושים את זה, אני רק יודע שזה קיים בFAQ... בכל מקרה, לדעתי אתה יכול "לתקוף" את הבעייה מכיוון אחר במקום לזכור כמה תורות מגיע לשחקן, תזכור את הזמן שבו הוא נרשם ובכמה תורות הוא כבר ישתמש. אז כל מה שנשאר לך לעשות זה לחשב כמה תורות הוא צבר מהרגע שהוא נרשם ולהחסיר את מספר התורות שהוא השתמש בהם. או לחילופין תזכור את זמן הרישום ואת הזמן שבו השחקן נכנס לאתר בפעם האחרונה, ואז תעשה חישוב של האם מגיע לו לקבל עוד תורות. היתרון בשיטה הזאת הוא שאז אם נניח יש לו איזה בונוס שהוא אמור לקבל 2 תורות כל שעה במקום תור אחד אז אתה יכול לעשות את זה... ושים לב לא לעשות טעות ולבדוק אם עברה שעה בין הפעם האחרונה שהוא נכנס לעכשיו, כי יכול להיות שעברה רק חצי שעה אבל כן מגיע לו תור...

Ultra Spidey

New member
הבעיה היא

שהתורות הם דבר גלובלי: כשתור עובר, זה משפיע על כולם.

למעלה