משחק לוח

the html man

New member
משחק לוח

אני רוצה לבנות משחק לוח, שכל תא יהיה בערך סנטימטר על סנטימטר... (כיאלו זה ייראה כמו רשת אם זה לא מובן
) אני רוצה לקבוע את הגודל של הלוח בזמן ריצה. (כאילו מספר תאים) אני רוצה שאוכל לזהות לחיצה על אחד התאים, ולדעת איזה תא נלחץ, וכמו כן לתת לכל תא תמונת רקע. האם יש כזו מחלקה מוכנה? ואם לא איך אני אמור לבנות כזה דבר? תודה

asaftzur

New member
בזמנו אני עשיתי משהו כזה.

וזה היה בלאגן תכנותי רציני, אז אני לא אחלוק את הקוד עם החברה. מה שאפשר להגיד הוא כך: -> תשתמש בפאנל, עליו תצייר בעזרת DRAWING את הקווים שלך. תוך כדי ריצה. -> תיצור מטפל אירוע שיגיב כאשר מקליקים על העכבר על הלוח. בעזרת המאפיינים של העכבר תמצא את הנק' שעליה לחצו, ואז בעזרת הנק' הזו תוכל לחשב כל משבצת ומשבצת על הלוח. וזהו. אסף

the html man

New member
תודה, אבל אני כבר עשיתי

שכל תא הוא User Control ואז פשוט סידרתי אותם בצורת לוח. אם זה משנה למישהו, אז אני עושה Reversi אונליין (כאילו שאתה משחק נגד מישהו אחר). בינתיים זה רק 2 שחקנים, אולי בהמשך אוסיף עוד...

gewitter

New member
יותר מעניין: איך קישרת לסביבה?

ריבוע נלחץ. מי אחראי עכשיו לבדוק אם אפשר לעשות רברס?

the html man

New member
אם הבנתי את השאלה...

יש לי מחלקה Board שאחראית על כל המידע על הלוח, המידע על המצב של התאים נשמר בעזרת מערך של status שזה enum שעשיתי, ולשאלתך - אז יש פונקציה שמחזירה את הערך של ריבוע בטור X ושורה Y (וגם פונקציה שנותנת לריבוע הזה status אחר) . ואז אני פשוט מנסה ללכת לכל הכיוונים ובודק אם יש כמה ריבועים של היריב ובסוף ריבוע שלך

asaftzur

New member
וואלה נשמע מגניב!

אולי תוכל לשתף אותי בקוד שלך... אם זה לא פרטי במיוחד. אני עשיתי משחק "צוללות" שמשוחק בין שני אנשים דרך הרשת. ומעניין אותי איך אתה מבצע את כל העניין לעומתי. תודה אסף

למעלה