משחק לבדיקת שיטה - Up to speed

BluePrint

New member
משחק לבדיקת שיטה - Up to speed

המשחק ימשיך מכאן, בתקווה מעט מסודר יותר, אבל לפני שנמשיך עם עלילות הגיבורים, עדכון וריכוז רשימת החוקים הידועים:
עדכון: תכונות. אין דבר כזה. מה שקראנו לו תכונות בפתיל הקודם והבהרתי שלמעשה איננו הנתון המוכר משיטות משחק אחרות (שאני מכיר, לפחות), מעתה יקרא 'סגולות'. נתון זה אומר מה סיכוי ההצלחה של הדמות להשיג את התוצאה המבוקשת מביצוע פעולה מאתגרת. לדוגמאות: סגולת חוסן מעריכה את כישורי הדמות בתחום הכוח, כושר, סיבולת והשפעות נזק, ובאה לידי ביטוי במצבים בהן היכולת הגופנית מרוכזת בפעולה פשוטה וממוקדת. סגולת תזמון מעריכה את סיכוי הדמות להצליח בביצוע פעולה בחלון זמן נתון, אם אין אתגר גופני\שכלי הדורש התייחסות קודם לכן. סגולת מודעות מעריכה את תשומת הלב של הדמות לפרטים, בעזרת כל החושים, ואת איכות הזיכרון במקרים שבטח לא יהיו תקפים במשחק TIC. (לדוגמא: אם שחקן שם לב ששכח פרט מתחילת ההרפתקה, המנחה יכול לתת לו לגלגל נגד 'מודעות' כדי לבדוק אם הדמות זוכרת) אלו הסגולות המוכרות עד כה. אם אתם חושבים שעדיף להציג את השאר כבר עכשיו, אפשר לעשות זאת. הסגולות, כאמור, יכולות להיות מספר בין 1-100 (טווח הטבע האנושי) אבל אינן קבועות שם מרגע יצירת הדמות. גם כי עדיין לא הצגנו את כל הסגולות ואתם רשאים לשנותן בכל רגע עד שיתאימו לדמות כפי שאתם רואם אותה, וגם כי אלו ישתפרו במהלך המשחק. רשימת החוקים עד עכשיו:
גלגול הצלחה: בדיקה באיזו מידה דמות מצליחה בביצוע פעולה מאתגרת, ע"י השוואת מספר אקראי בטווח 1-100 לסגולה המתאימה לפעולה. תוצאה השווה או נמוכה ממידת הסגולה = הצלחה. תוצאה גבוהה ממידת הסגולה = כישלון. למעשה זה כימות איכות ביצוע פעולה מאתגרת, לטוב ולרע. ככל שההפרש בין התוצאה האקראית למידת הסגולה גדול יותר, ההצלחה או הכישלון, גדולים יותר.
הצלחה נדרשת: ההפרש בין המספר האקראי למידת הסגולה, הנדרש כדי להשיג את התוצאה המבוקשת. 'הצלחה נדרשת' זה נתון שיהיה נסתר משחקנים בזמן אמת אבל נדרש להצגה במשחק TIC בו אין מנחה יחיד האחראי לעולם. (לא אבקש לחשוף את המספר מראש)
בריאות (מיוצגת ע"י אחוזים): לאדם בריא לחלוטין יש 100% בריאות, וערך זה לא ניתן לשיפור.
נזק: על כל מספר אחוזים השווה לספרת העשרות של סגולת 'חוסן' החסרים מ-100% בריאות, הסגולות הגופניות מקבלות מתאם שלילי של נקודה אחת, בזמן גלגול הצלחה.
אני בעד לציין איזה חלק בגוף הדמות נפגע, כדי שניתן יהיה "לעקוף" השפעת נזק זו ע"י ביצוע פעולה ללא שימוש בחלק הפגוע.
הבראה: אדם בעל סגולת 'חוסן' ממוצעת (31-60), מבריא באחוז אחד ליום בהינתן מנוחה גופנית נאותה. אם 'חוסן' נמוכה יותר הקצב הוא אחוז ביומיים ואם גבוהה, 2% ליום. בעלי סגולת 'חוסן' "מדהימה" (91-100) מבריאים 3% ליום. והכי חשוב, הסיבה לכל זה: בהודעות בהן נמצאים, זכרו לכתוב פסקה נפרדת מסומנת ב-Clapperboard המתארת שימוש בחוקים. בהודעות הקודמות של "משחק לבדיקת שיטה": - תושבי טאוריאן, עיר וותיקה המהווה צומת סחר על "דרך הכוהנים", הסתגרו בבתיהם בגלל רוח מדברית נושאת חול, שללא הסבר החלה תוקפת בשעות הערב את הישוב הממוקם באקלים קריר ומיוער. - שומר בודד ממגדל הכהונה בעיר יצא אל הרוח החונקת כדי ללוות את זקן הנזירים בשליחות חשובה אל הדוכס. - עובדת פונדק שיצאה לרחוב בשליחות חשובה לא פחות, מצאה את עצמה מסיעת לצעיר מלוקק ומתחנחן שלא נזהר בצעדיו. - ניסיון התמצאות של אישה לא מוכרת מסבך אותה במקרה רצח ושוד רכוש מגדל הכהונה. ובעוד יד המקרה מביאה את כל אלו להתנגשות כואבת (לחלקם), דמות מסתורית עושה את דרכה ביער לכיוון העיר.

דרגורן

New member
מחיאות כפיים סוערות מילאו את הפונדק

דמות לבושה בערבוביית צבעים השתחוותה בעודה עומדת על גבי שני שולחנות ארוכים שהוצמדו לקיר. באי הפונדק שרקו לה, וחבטו בשולחן לאות הערכה "עוד! עוד! אנחנו רוצים עוד!" הקהל קרא בקצב הדמות עשתה גלגול לפנים, נוחתת על הרצפה כשהגלימה שלה מתנפנפת בבליל של צבעים שובי עין, וצלילי פעמונים הקשורים לבגדיה נראה שהיא נהנית מתשומת הלב, ומהאהדה שהיא מקבלת "עם קהל כזה, איך אני יכולה לעזוב?" הדמות חייכה ועשתה גלגול אחורי, נוחתת חזרה על השולחנות שמשמשים לה במה "עוד להטוט אחרון!" הדמות נעמדה עם ידיה באויר, השרוולים של הבגד שלה נמשכו למטה, מגלים זרועות לבנות וריקות הדמות עשתה גלגול במקום, ופרץ של אור ועשן הופיע ברעש קולני הקהל השתתק, ופרץ בשאגות, שריקות וחבטות של כוסות בשולחנות כשהעשן התפזר, והדמות נעלמה רוזי ניגשה לעבר הבמה המאולתרת "קלווינה סיימה להערב, אתם מוזמנים לבוא מחר בשביל ההופעה שלה" קלווינה מצידה? הלכה לחדר שהוקצה לה, להחליף את בגדי ההופעה למשהו יותר צנוע שיאפשר לה לאכול ולשתות בפונדק מבלי הפרעה מיוחדת

BluePrint

New member
מקדים תרופה למכה.

נראה לי שקלווינה (וגם רורניס, למעשה) תמצא שימוש לסגולה שעדיין לא הוצגה:
סגולת גוף: מייצגת את סיכוי הדמות להצליח בפעולה גופנית מורכבת ו\או כללית. מתבטאת באתגרים כמו גמישות, איזון, ריבוי משימות... חינניות במובן הגופני של המילה.

דרגורן

New member
האם תוכלו לרשום סולם לערכי סגולות?

לדוגמא: 1 עד 20 - סגולה חלשה מאד, מאפיין ילדים או זקנים. לדוגמא דמות עם 10 בגוף, מאבדת הרבה את שיווי המשקל, ומתקשה להתכופף 21 עד 40 וכו' אני חושב שלקלווינה סגולות של גוף ותזמון גבוהים (היא אקרובטית מחוננת - שלהבנתי דורש גם תזמון וגם גוף), מודעות בינונית-גבוהה, וחוסן נמוך. אבל קשה לי להחליט כמה בדיוק יש לה בכל סגולה....

BluePrint

New member
בעיקרון, לא. מעשית, כנראה אין ברירה.

אחד מעקרונות היסוד הוא "בלי טבלאות" אבל נראה שנצטרך להתפשר על "בלי טבלאות המרה", לפחות בשביל הסגולות. בהודעת :אנו מתחילים" פתיל הקודם יש חלוקה של הטווח למסגרות חזק\חלש וניתן להבין אותו מסעיף 'הבראה' המופיע גם כאן. הרעיון הוא שהחוקים קיימים ובאים לידי ביטוי בחלקים המעניינים יותר של החיים ולכן מניחים מראש שהדמות איננה סובלת ממגבלה חמורה, כך שגם דמות עם סגולה חד-ספרתית איננה מוגבלת גופנית או שכלית, אלא רק לא מסוגלת להתמודד עם אתגרים מהסוג שהסגולה נוגעת בהם. כאמור: הסגולות אינן תכונות ואינן מאפיינות את הדמות, אלא רק מעריכות את סיכוייה להצליח בביצוע פעולה מאתגרת. בנוגע למידות הסגולה המתאימות לדמות, שים מה שנראה לך ותקן בהמשך. אני מוכן להתחייב שכולכם תשנו את הסגולות בהמשך, כשנציג חוקים המאפשרים פירוט רב יותר.

LokiLeohard

New member
"אז חוזרים לפונדק?"

שאל רורניס בזמן שהזדנב אחרי פליסיטי שהובילה את הקבוצה בסופת חול. ליידה פסע במהירות 'השומר' שלפני מספר דקות הכה את רורניס וכשני צעדים לפניו צעדה דמות אשה לבושה בגלימה מכף רגל ועד ראש. רורניס עשה מספר צעדים מהירים כדי להשיג אותה, דבר שהיה לו מעט קשה במצב הנוכחי ועוד עם החול שנכנס לריאות. "אז מה פיספסתי ולמה בדיוק אנחנו משאירים גופה בסמטה?" שאל את הדמות בברדס כאשר השיג אותה. רורניס חוסן : 27 (24) בריאות 90% תזמון : 65 מודעות : 43 גוף : 85

SabreRunner

New member
לאלאט אך בביטחה.

היא הלכה מאחורי כולם אבל לא בצורה בולטת, נשארת רק חצי צעד מאחורי קאלאדהיר. וכשרורניס התאים צעדו לצעדה, היא הביטה בו מכף רגל ועד ראש, מעריכה אותו והאם הוא שווה את ההשקעה. "אין מה לעשות בשביל הנזיר," היא אמרה בטון מדוד ולא יותר.

זה היה נאסיק

"זה היה נאסיק, ראש המנזר. וזה אומר שהראש שלי יעוף מחר." אחרי מספר שניות של הליכה שקטה המשיך תוך כדי שהוא מסובב את ראשו "תשמע,אני ממש מתנצל על מקודם. פשוט נכנסת ביני לבין הקיר. ולגבי נאסיק, תן לי ללגום מספיק בשביל להוציא את החול מהגרון ואני כבר אדווח עליו. קשה לי להאמין שיצא לי לשתות משהו בצינוק של הדוכס. "אני קלאדאהיר, דרך אגב." אמר והפנה את ראשו לפנים "אותך נראה לי שאני מכיר. את עובדת בפונדק, לא?" קלאדאהיר חוסן: 60 מודעות: 15 תזמון: 45 גוף: 15 בריאות: 99%

מירטל

New member
"נאסיק? אתה לא רציני!"

"הבחור ההוא מחפש אותו עם מסר מיוחד ואישי אליו! וכן, אני עובדת בפונדק, למה שהברון יוריד לך את הראש?" פליסיטי מושיטה יד אל עבר דלת הפונדק - השלט שתלוי מעליו מזהה אותו בבירור, למרות הרוחות " פליסיטי חוסן - 30 מודעות - 66 תזמון 30 גוף - 50 בריאות 100%

LokiLeohard

New member
**** התכונו8ת שלך לא ממש מסתדרות לי

חוסן 30? זה נורא נמוך למי שמבצעת עבודה פיזית כל היום - אני רואה את פליסיטי לפחות כ 45- 50 תזמון 30? שוב, בתפקיד שתזמון ו מולטיטאסקינג הוא הליבה של העבודה?

מירטל

New member
יש הבדל בין עבודה פיסית של לחטוב עצים

כל היום בחוץ באוויר החופשי, ובין עבודה פיסית של להעביר דברים ממקום אחד לשני כל היום במקום סגור ומוגן מרוח ( אבל מלא באנשים אחרים), בנוגע לתזמון - כנראה שאנחנו לא מבינים את אותה תכונה - אם אני הבנתי נכון, זה היכולת להספיק דברים. ולא, אתה עדיין חושב על פליסיטי כעל מלצרית חיננית - היא אינה כזו.

LokiLeohard

New member
אז למה נתת לה בגוף (חינניות) 50?

תזמון לפי ההסבר זה להספיק דברים , לארגן זמן, לבצע פעולות בtimeframe מסויים - זו עבודה של מלצר חינני או לא. פיצ'ר של בירה זה כבד (הם הגישו אותם בספלי חרס) 4 כאלו זה 6-7 קילו, לאזן אותם בין אנשים כל יום כל היום , ולהרים כסאות/שולחנות/חביות/שקי תפו"א או whatever זו עבודה פיזית די קשה שאם עושים אותה לאורך זמן זה מחזק את הגוף אם רוצים או אם לא. אני רואה את פליסיטי כ: חוסן - 50 מודעות - 66 תזמון 45 גוף - 30 בריאות 100%

מירטל

New member
זו הדמות שלי או שאתה נוקם בי על

ההתעקשות שלי על זה שהדמות שלך לקחה חדר פרטי בפונדק ? פליסיטי אינה חסונה, בפעולות הבסיסיות של להגיש מזון לשולחן היא מסוגלת לעמוד ולבצע הודות לאימון, וגם אז היא נעזרת בהפסקות למינהן, להרים את כל מה שפירטת שם? בהחלט לא.

BluePrint

New member
בבקשה השתמש בסימן Clapperboard.

מפיקים את הסמל בעזרת המילה 'אקשן' (אם אינך משתמש בתפריט הסמלונים) והסימון עוזר להבדיל הודעות משחק לדיון בחוקים. אפרופו סימון הודעות על חוקים: הבהרתי בתגובתי השניה לדרגורן שסגולות לא מכמתות את יכולת הדמות אלא רק את סיכוי ההצלחה שלה בביצוע פעולה מאתגרת.

Sabre Runner

New member
סוף סוף

הכיתוב על השלט היה ברור למרות הרוח המנשבת, מטלטלת את השלט, מאבכת את האווירה וגורמת לעיניים לדמוע. הגלופה מעל המילים אישרו את המידע. האישה בגלימה הרגישה קפיצה קטנה של התלהבות. עוד שלב הושלם. המעבר לשלב הבא כמעט אף פעם היה פשוט אבל לפחות היא מצאה את המקום. עכשיו רק הייתה צריכה למצוא את האיש. את ההסבר לאן נעלמו כל האנשים כשהרחובות היו ריקים הם קיבלו כשנכנסו. הפאב היה עמוס. עדיין היה אפשר להתהלך ללא בעיות אבל העסקים בהחלט היו טובים כרגע. האישה סרקה את הסובב אותה. היא לקחה צעד לכיוון פליסיטי. "את עובדת פה, נכון?" לחשה. "מי בעל הבית?" ???? ------ מודעות: 50 בריאות: 100

מירטל

New member
פליסיטי רמזה להם ללכת אחריה

וניגשה אל גבר צנום וקירח שישב בכניסה " בולטו מוסר שהקנקנים יהיו מוכנים מחר בבוקר, הוא יביא את המשלוח הראשון לפני הצהריים, הוא ישמח אם השליח שלו יוכל לקחת את ארוחת הצהריים של הפועלים שלו, ויש כאן כמה נפשות אבודות שנראה שישמחו מאוד להרטיב את הגרון שלהם" " הייתי שמח אם היית מתעסקת קצת פחות באיסוף נפשות אבודות ויותר בנפש התאומה שלך, רוזי המסכנה התרוצצה כאן כמו מטורפת, אם לא הייתה כאן את הלוליינית הזו היינו מקבלים מופע חינם של קנקנים מעופפים, ואת יודעים שהם לא חסרים לנו, הנה - קחי את המקש הזה - הלוליינית יושבת שם והקנקן והאוכל הם בשבילה, שאר הקנקנים הם של החבורה ההיא של הסוחרים, תוודאי שאת לא חוזרת בידיים ריקות!" פליסיטי נגשת לדלפק מניחה שם את הסל והגלימה ולוקחת את המגש להתחיל עם החלוקה.

Sabre Runner

New member
Approach the Bench

"שלום, אדון נכבד," פנתה האישה אל הגבר שפליסיטי דיברה איתו. "האם אתה בעל המקום?"

Sabre Runner

New member
נימוסים והליכות

"אכן כן, גברתי," ענה בעל המקום, מנסה להשוות את חיתוך דיבורה. "במה אוכל לעזור לך?" "אני מחפשת איש זקן," אמרה. "יש פה הרבה כאלו." "מקריח." "הרבה." "שיניים רקובות." "עדיין הרבה." "חסר שני המפרקים האחרונים בזרת ובקמיצה ביד ימין." בעל הפונדק השתתק פתאום, חושב או סוף סוף מבין את מי היא מחפשת. הוא בחן אותה מכף רגל ועד ראש, תוהה מה הקשר שלה לאותו ברנש. "בפינה הצפון מזרחית," אמר, קולו הופך אפל וקריר. "ואם את יכולה, אני אודה לך אם תסלקי אותו מכאן. אני לא צריך את הצרות האלו." האישה לא אמרה דבר נוסף אלא ניגשה אל השולחן הצפון מזרחי הבודד. ואכן היה שם איש זקן, יושב לבדו ליד שולחן מתפרק. מסביב, כל שאר השולחנות כאילו לקחו ממנו צעד מרחק. מרחוק הוא נראה כמו כל זקן שבע הרפתקאות במקום אבל מקרוב ניתן היה לראות את הסימן החד-משמעי: שתי אצבעות כרותות ביד המחזיקה במשקה. היא התקרבה אל השולחן כמעט עד מרחק נגיעה ושמה ידיה על חגורתה, נותנת לגלימה לגלוש חזרה למקום סביבה. "קורניליוס, אני מניחה." הוא הרים את ראשו למשמע שמו, מבטו מלא עייפות ונרגנות. אבל ברגע שהניח עליה את עיניו, פניו אורו. "לא יכול להיות! הבן זונה לא שיקר!"

למעלה