משחק חופשי

משחק חופשי

אני חושבת שקוראים לזה ככה, בלשון המעטה. הרעיון הכללי של די אנד די, אבל החוקים עברו שיפוץ רציני. דוגמה לדמות- שם: בולבוס שסוף קסדה גיל(בני אדם): 43 גזע: גמד מקצוע: נפח ציוד: גרזן קרב כבד, אוכל לשלושה ימים, פיגיון, פסלי עץ לא גמורים, תמונה של מירליאן הגמדה. כסף: 71 מטב"ז נקודות חיות: 20 מיומנות: 12 אישיות: רגזן, נוהג לרטון, נמשך לזהב כמו זבוב לגוויה מרקיבה, שונא סוסים. עבר: נולד בכפר גמדי קטן, וכשהיה צעיר סולק מביתו כי התנגד ללמוד את עבודות המכרה. בעודו נודד בדרכים פגש בשכיר חרב אדם, שלימד אותו לאחוז בחרב ולירות בקשת בתמורה לליווי להרים. אחרי שהאדם מת בקרב, חזר בולבוס לכפרו, התחתן עם מירליאן והשתקע בנפחות. המשחק בסיסי- במלחמה מטילים קוביה, מוסיפים את מס' המיומנות למספר שיצא בקוביה, ומשווים את התוצאה הסופית. המנצח מטיל שוב קוביה, ומוריד לאויב יותר נקודות חיות ככל שמספר הקוביה גבוה יותר, ויש כלי נשק שמורידים יותר מיומנות ויש כאלה שפחות. רוב המשחקים שלנו מאולתרים, ובדרך כלל בעולם פנטזיה (קסם, עלפים, פיות..). עכשיו, אני לא יודעת אם אפשר להגדיר את המשחקים האלה כדי אנד די, ועם הם "נכונים". מה דעתכם? יערה

HawkEye3

New member
טוב אז בגדול זה מו"ד

אבל זה ממש דומה לספר שקראתי פעם שבעצם מנסה להפוך את המשחק לסרט, והיה שם את המושג נקודות חיות...טוב שכחתי מה שמו אבל לא נורא זו הייתה שיטה טובה ושלך נשמעת גם כן ובגדול זה מה שאני אוהב - אילתור מה שלפי דעתי הצנועה מפתח את יכולת ההתמודדות עם מצבים (ועוד כמה מילים מפוצצות) של הבן אדם, אבל מה שלא הבנתי זה - ת מ ו נ ה ? של מירליאן ??? מילא ציור :)

Ferenheit

New member
בעברית "כישוף".

"במבוך" ו"חולשחור" הם ספרי ה"שיטה" הראשונים, שגם תורגמו לעברית.

ogmios

New member
למעשה, "כישופים ומבוכים"

"כישוף" היא Fighting Fantasy, ללא ה-Advanced שהם רק ספרי הרפתקה בסגנון "אתה הוא הגיבור" (אם ברצונך להילחם בדרקון עבור לע"מ 100. אם ברצונך לברוח לך לעמוד 101)

DDN

New member
אתה צורח

בזמן שהאורק הגדול והנורא מכה בך עם אלתו. אתה שומע את פצפוץ העצמות שלך. נראה לך שמכאן לא תצא חי. עבור לפסקה 39. ההרפתקאה שלך הסתיימה.

HawkEye3

New member
שיטה נחמדה

למרות ששיחקתי רק בשבעת הנחשים (ושתיים אם מחשיבים את צמרמורת) ומתתי אבל לא נראה לי שזה זה

סדרת כישוף...

אני חושבת שאני מכירה את זה. מצאנו ספר אחד שמעביר משחק לקבוצה, וחברה אחת שיהמה איתו... זה היה נחמד. את הספרים האישיים עוד לא ניסיתי. אבל כן, המשחק שתיארתי פחות או יותר מבוסס על שיפרי כישוף... תודה לכולם על התגובות. יערה

למעלה