משחק השנה שלי...

משחק השנה שלי...

היי וברוכים הגולשים... זוהי הפינה השבועית של ניב ציון, אתם מוזמנים לשתף ולהגיב, תרגישו חופשיים לשפוך כל שעל לבכם בענייני משחקי המחשב וקונסולות. היום אני רוצה לדבר על המשחק שהכי שיחקתי בו השנה, ומדובר במשחק: X-Com Enemy Unknown.

למבוגרים שבינינו, אתם בטח זוכרים ובטוח ששיחקתם בזמנו במשחק הזה...
יואו, זה היה כזה להיט בזמנו, זה היה פשוט משחק כזה ממכר, שישבתי עליו שעות מול המסך. אבל היום... יש אותו בגרסאת 2007 מדהימה, תלת מימדית, דרמטית בטירוף ויפה מאין כמוה, למשחק האהוב הזה. לכל אוהבי האסטרטגיה וטקטיקה, זה ה-משחק עבורכם, שווה כל דולר ויחסית לא כל כך יקר. פועל על מחשב ועל כל קונסולה.
אז על מה מדובר... אנחנו בכדור הארץ מופתעים לגלות שאנחנו מותקפים ע"י עב"מים. והם בעלי כוחות טלפטיה וטכנולוגיה מאוד מתקדמות, ואנחנו חסרי אונים. לכן, החליט המין האנושי להקים יחידה מיוחדת שתעסוק במתקפות העב"מים ע"מ לשמור על אזרחי כדור הארץ. וכך אנחנו מקימים את יחידת X-Com.
אתה מאמן חיילים, בונה בסיס משוכלל עם חלליות, מכ"מים, יחידת ייצור ויחידת מחקר. כל פרט שאתה אוסף בשטח המלחמה עובר לחדר החקירות וכך למעשה אתה יכול לבנות יותר נשקים, שריונות, טנקים וכו'... החיילים באיזשהו שלב מתחילים לעבור אימונים פסיכולוגיים ע"מ לבדוק אם הם יכולים לתקשר טלפטית עם העב"מים. מליון סוגי אוייבים, נשקים, שריונות, רימונים וכו'...
שיחקתי את המשחק על פלטפורמת PC, ונהנתי מכל רגע. הרבה סבלנות ורצון דרושים, כי אתה צריך לקרוא המון דוחו"ת מחקר מהמעבדה וזה באנגלית (ככה תוכלו קצת גם לשפר את האנגלית שלכם אז שווה...). כמובן שהכיף הגדול הוא בתוך מלחמות, והשלבים של הטקטיקה.
אשמח אם אתם, בשרשור הזה, תכתבו... באיזה משחק אתם הכי הרבה שיחקתם השנה???
באהבה, ובברכת שבוע טוב לכולנו,
ניב.

CuddlyBear

New member
שבוע טוב

יש לי כמה שנים של משחקים להשלים, ושיחקתי בהרבה כותרים פופולריים השנה.
המשחק שהשקעתי בו הכי הרבה זמן השנה (וגם נהנתי ממנו מאוד) הוא "The Witcher 2".
ממש אהבתי את הסיפור והמשחקיות. אני כבר לא יכול לחכות למשחק הבא בסדרה שיצא.
אחרי שסיימתי אותו בפעם ראשונה על רמה רגילה, ישר התחלתי אותו ברמה קשה עם בחירות אחרות בסיפור.

היי שבוע טוב...

הסתכלתי קצת על GamePlay ביוטיוב, וזה נראה משחק ממש ממש טוב. אני יודע שמדברים עליו הרבה, אבל אם ככה אתה יכול קצת לספר עליו יותר, על מה העלילה?, ובאיזה פלטפורמה שיחקת אותו? (PC, קונסולה)?... יש מצב שמבחינה טכנית הוא מזכיר טיפה את Assassins Creed?...
הוא קשה מבחינת התפעול שלו? כלומר, אם אני אחד שרק לפני שבועיים התחיל לשחק בקונסולה (במקרה שלי זה נכון, קניתי לפני שבועיים שלוש XBOX 360), האם יהיה לי קל לשחק אותו?...

CuddlyBear

New member
היה לי מאוד נוח לשחק עם השלט של ה-Xbox

לדעתי זה גם הכי יעיל למשחקים מהסוג הזה.
לא יצא לי עדיין לשחק ב-Assassin's Creed, אבל לא נראה לי שזה דומה בכלל.
העלילה היא עלילת פנטזיה, על צייד מפלצות שמאשמים אותו ברצח מלך, והוא מנסה להוכיח את חפותו.
אני לא רוצה לספר יותר מידי. אני הייתי כועס אם היו עושים לי ספויילר לעלילה ממש טוב.

סבבה אחי...

זה כל מה שרציתי לדעת... אם בתור מתחיל בקונסולת XBOX, אני אשטלת שם על הדמות, בקרבות ושאר התזוזות שלה...

CuddlyBear

New member
אני גם קניתי Xbox 360 רק לפני שנה

היה לי קשה מאוד להתרגל לשלט. הקונסולה הקודמת שלי הייתה PS2...
התחלתי עם משחקי יריות, כמו Metro למשל, ומשחקי Hack and Slash.
המשחק שלימד אותי את הכפתורים בשלט היה Asura's Wrath.
משחק שקשה לאהוב. למרות שאני מאוד אהבתי אותו, יש לו ביקורות לא טובות.
זה יותר סרט ממשחק, ורוב המשחק אתה לוחץ על כפתורים במסך בסצנות של סרטים.

יייייייישששששששש

אחי, עשית לי את היום...
עכשיו ברור לי במה אני ישחק חודש הבא.
גדול גדול גדול..... וואי...
תודה גבר!!!.

וואו איזה כיף!!!

אחי, בזכות הבלוג שלך, רכשתי עכשיו את GTA V במחיר של 168 ש"ח לאקסבוקס.
כשאחזור הביתה אני עושה דאונלואוד ומתחיל לרוץ עליו...
אין ספק שהבלוג שלך שימושי בטירוף, הוא גם ייזכה לפירסום אצלי בקבוצה בפייס.
תודה רבה רבה, וכל הכבוד על ההשקעה. שווה בטירוף!!!

עטלפוני

New member
אחי, זה ממש לא הבלוג שלי

זה בלוג רשמי של מיג'ור נלסון, מההנהלה של האקס בוקס :)
&nbsp
רק אמרתי ששווה לעקוב אחריו, כי הוא מפרסם הרבה עידכונים על מבצעים ומשחקי החינם.
כן, לקראת השנה החדשה יש כל יום מבצעים חדשים (זה כבר שבוע וחצי רץ).

אהה אוקיי

בכל אופן תודה אחי, זה עושה לי סדר בעניינים, אחרת לא המוצאים את כל המבצעים שהגולד לייב נותן!!!
תודה רבה.

QuantumPotato

New member
משחק מצויין.

קח בחשבון שהוא משחק שיועד ל PC, אז למרות שהם עשו עבודה מצוינת בהתאמה שלו לקונסולה, הוא עדיין יותר כיף עם מקלדת ועכבר, לדעתי. וגם הוא יראה יותר טוב, אם יש לך מחשב חזק מספיק.
&nbsp

Wolfinix

New member
ישר כוח על ההשקעה ניב
, יש מצב שאתה גם משתף

חוויות וטיפים מהמשחק (למשל איך להתמודד עם אויבים מסוימים) טאקטיקות שמצאת שהן יעילות וכד'?

הטיפ שלי למשחק (בעקבות התמונה בעיקר) הוא להשתדל לא להשתמש ברימונים ושאר נשקים נפיצים מהסיבה הפשוטה שציוד שנהרס ע"י פיצוץ לא ניתן לך בסוף המשימה (למשל חלקי נשק, מחשבי טיסה,מתכות שונות וכד')

מתי כדאי להשתמש בהם? כשאין ברירה טאקטית אחרת למשל כשאתה יודע שחייל חשוף ועלול להפגע, או כאשר יש יתרון טאקטי מובהק למשל כשיש פוטנציאל לפגוע במספר אויבים בו זמנית, וכמובן לתוך המשחק שכבר אין לך צורך "מידי" באותם חומרים

לעומת זאת הייתי מאוד ממליץ לנסות ולשלב רימון עשן כחלק מהטאקטיקה (יש לו מספר שדרוגים שהצילו אותי לא פעם ולא פעמיים) והוא זמין רק לSUPPORT...

משחק השנה שלי הוא DRAGON AGE ORIGIN וההרחבה שלו...(ולא רחוק אחריו בורדרלנדס 1
)

בוא נעשה סדר...

קודם כל, אילו שאלות ממש אבל ממש לעניין ונראה שיש לך מושג על מה אתה מדבר... (שיחקת במשחק הזה?).
אז בוא נעשה סדר בעניינים. לגבי חומרים נפיצים כמו רימון, זה נכון מאוד שיש להשתמש בהם אך ורק למקרה חירום, או שהשיקול הוא כזה שמבחינה טאקטית זה נכון ואתה יותר מרוויח מזה מאשר מפסיד. אני יכול לאמר לך, שד"ר והלן (אם אני מבטא נכון את שמה, והיא גרמניה), שהיא למעשה האחראית על מעבדת המחקר, בפירוש ממליצה שלא להשתמש ברימונים ו/או טילים, וזאת מכיוון שהיא מעדיפה שיגיעו רכיבים מהשטח כשהם כמה שיותר שלמים.
אני אישית, במצב כזה ששני עב"מים או יותר עומדים קרוב אחד לשני, במיוחד אם הם ליד כלי רכב או חביות בנזין שעשויות להגביר את הפיצוץ, אוהב לנצל את המצב ולגמור איתם בבת-אחת. אבל שכל אחד יעשה את השיקולים שלו!!!.

Wolfinix

New member
יצא לי לשחק בו קצת

וגם בכל הקודמים בסדרה, כולל הישנים

על התמודדות...

על התמודדות כנגד האויב, אני יכול להגיד ששיטת ה"איגוף" (Flanking), היא ה-שיטה הכי טובה, ואתה כמעט תמיד תפגע כאשר תשתמש בשיטה זו. הטאקטיקה הולכת ונרכשת מבחינת המיומנות שלך ככל שאתה מתאמן בשטח על שיטת האיגוף. זה פועל, וזה השיטה הכי נכונה למשחק הזה, גם אם אתה מתקיף רובוטים!!!

Wolfinix

New member
בהחלט נכון, מה שאהבתי במשחק שאין CLASS שהוא לא

מועיל, כל CLASS מביא איתו לשולחן יכולות מגניבות, כמו RUN AND GUN של הASUALT, ולמרות שיש בניות שהן יותר יעילות לחוליות, מצאתי שכמעט אין סוף לשילובים יעילים של חוליות למשל:
  • חיפוי צלף עם חוליית ASAULT (שילוב של דחיקת האוייב החוצה עם האסולט וטיפול בנותרים עם הצלף)
  • או חיפוי צלף עם חוליית SUPPORT (לספורט יש פיטוח ליותר צעדים, כך שטכנית יותר קל לבצע איגוף + הגנה עם מיסוך עשן)
  • או חיפוי כפול של צלף עם 2 HEAVY (התעלמות מרוב המכשולים ע"י הריסתם עם משגרי הכבדים)
  • שלא לדבר על חוליה מאוזנת (אחד מכל אחד)
וכן הלאה, המשחק פשוט מעולה מבחינה טאקטית (נראה לי שאני אחזור אליו ברגע שאוכל לרכוש/להשיג כרטיס גראפי במקום זה שהלך לעולמו
)

וכאן ראוי לציין...

שיש משחק המשך, שהו למעשה ה-DLC של המשחק הזה, אך הוא StandAlone והוא כמו משחק בפני עצמו. הבעסה היא שבגרסאת PC אתה חייב לרכוש את שניהם ע"מ שה-DLC ייפעל, אבל ב-XBOX ניתן לקנות רק את ה-DLC ולשחק בו. שמו הוא Xcom - Enemy Within.
התוספות שם הן כל מיני חלקים ביוניים לחיילים שלך, רגליים ממתכת משוריינת וכו'... נשקים חדשים, ואוייבים מסוג שונה!!!
אני רכשתי אותו למחשב, ולא יצא לי לשחק בו, אך בטוח אני ארכוש אותו ל-Xbox ואשחק בו, כי זה נראה לי חוויה חדשה, בסגנון ה-Turn Based שאני חייב לחוות!!!. (קצת יקר, משהו כמו 220 ש"ח אם איני טועה).

למעלה