משחק השבוע: DIXIT

sonde

New member
משחק השבוע: DIXIT

תחילה: אני יודע שהיו ניסיונות כאלו בעבר ,אבל בעז"ה אני מתכוון להקפיד ולפתח מידי שבוע שרשור מעין זה.

תעודת זהות:
נולד ב- 2008
מכיל 84 קלפים בגודל לא סטנדרטי.
ל- 3 עד 6 שחקנים
כ- 30 דקות משחק
זכה במספר פרסים החשוב מבניהם: Spiel des Jahres 2010

במהלך המשחק, אחד השחקנים בוחר קלף מהיד ומניח אותו הפוך על השולחן בתוספת של הגדרה, משפט, צליל או כל דבר שעולה ברוחו, השחקנים האחרים מניחים קלף מהיד שלהם בניסיון לבלבל את האחרים (או להפך, לגרום לכך שהקלף יזוהה בקלות). לאחר שכול השחקנים הניחו קלף "טורפים" את הקלפים ופורסים אותם על השולחן לעיני כל המשתתפים. השחקנים מנסים לזהות את הקלף של השחקן בכדי לצבור נקודות. - במידה וכל השחקנים זיהו את הקלף כל השחקנים מקבלים 2 נקודות חוץ מהשחקן של הקלף, במידה ולפחות אחד, אבל לא כולם, זיהה את הקלף, בעל הקלף והשחקן/ים שזיהו מקבלים 3 נקודות כל אחד. כל שחקן שהצליח לבלבל זוכה בנקודה 1 עבור כל שחקן שהתבלבל.

כאשר אחד השחקנים מגיע ל- 30 נקודות תם המשחק.

ילדים:
המשחק יוצא בשתי שיטות שונת, באירופה ניתן לרכוש שתי חבילות קלפים למשחק (84 קלפים בכל חבילה) לא כולל לוח חלקים וכו' בארה"ב יצאה חבילה אחת של קלפים (מספר 3 באירופה) בקופסה הכוללת לוח וחלקים הנקראת Dixit: Journey
את הבן האמצעי שבחבורה: Dixit Odyssey יליד 2011 ניתן לשחק ב- 12 שחקנים אם כי שיטת הסימון בו מאוד לא נוחה.

את המשחק ניתן לרכוש בארץ הקודש, ולכן הדיון השבוע הנו עליו.
אז מה דעתכם על המשחק? האם הוא כיין המשתבח עם הזמן? כיצד ניתן לשמור על קלפי המשחק בצורה הטובה ביותר? בכמה שחקנים הכי כייף לשחק? איזה צאצא של המשחק שווה יותר מהאחרים וכיצד מומלץ לשחק בו (ביחד עם הבסיס או לחוד)? איזו הגדרה שווה נתנו לכם לאחרונה?

כל העולה בדעתכם לגבי DIXIT זה המקום והזמן.

תודה על הפינה

שיחקתי משחק אחד של דיקסיט - והוא נראה לי משחק חברתי מקסים.

הרושם שלי היה שכל נושא הניקוד, הוא יותר כדי לדעת מתי לסיים את המשחק

אין פה ממש "מנצח" ....

הכרטיסים מקסימים, וזה משחק שצוחקים בו המון - הוא ברשימת הMust שלי

מהגבובים ברשימת הווישליסט שלי כרגע

הסיבה היחידה שלא הזמנתי אותו בסוף היא שהמחיר כולל משלוח לא היה בהפרש טוב מספיק ממה שפריק מוכרים.

akira

New member
בהגיון הפוך

הסיבה היחידה שלא קנית משחק כי פריק מוכרים אותו במחיר זול יחסית?
נשמע לי די ביזארי.

מובן לי שקונים משחק בחו"ל כי הוא הרבה יותר זול מאשר בארץ - גם אני עושה זאת. אבל אם משחק נמצא במחיר סביר בארץ, אני פשוט קונה אותו בארץ (למשל דרך המדבר), ולא מתעצבן על החנות בחו"ל שמוכרת אותו ב"יוקר" ומחרים את המשחק.

ממש לא מעצבים

פשוט קניתי once upon a time ושקלתי להזמין את זה יחד עם דיקסיט, אבל יצא לא משתלם. העדפתי לחכות לביגור, אז יש הנחת כנס.

אם כבר לקנות בארץ, אז עם אקסטרא הנחה ;)

sonde

New member
בכייף

אבל מה משעמם? הרעיון למשחק השבוע או -DIXIT?
ובמידה ו- DIXIT משעמם נשמח לשמוע מה משעממם אותך במשחק?

regex

New member
כמובן ש DIXIT ולא הסקירה עצמה

סליחה שלא הבהרתי את עצמי יותר טוב - הסקירות שלך מצויינות ומבורכות - גם אם במקרה זה לא מסכים.

לגבי דיקסית: אין אסטרטגיה, חזרתי מאד, שבור לגמרי אם רמת ההיכרות בין האנשים שונה (איך אפשר לנחש קלף כשמישהו נותן סיפור שקשור לאירוע מהתיכון), גם בתור ENABLER לאינטראקציה חברתית הוא די פיספוס כי ה"סיפור" בד"כ מורכב ממילה אחת או שתיים ולא מעודד דיון.

בשני המשחקים הראשונים התלהבתי - מאז אני משתעמם.

זה כנראה חלק ממטרת הפינה

לשמוע כל חוות דעת שהיא על המשחק!

{אני בטוחה שהתכוונת שהמשחק משעמם אותך ולא הפינה}

y י ר י ת

New member
זה אחד המשחקים הכי אהובים עלי

וגם על הילדים במשפחתי.
אני מביאה אותו לארוחות משפחתיות כקינוח.

האישלי שונא אותו.
טוען שלא מצליח להבין את הרעיון מה שלא מפריע לו לנצח בו.

השבוע התקיים אצלי ערב משחקים עם שחקנים חדשים לגמרי
מי ששיחק בו - ממש אהב ורוצה שוב.

לקלף האמצעי נתנה השחקנית את ההגדרה "תיסלם"

y י ר י ת

New member
כן,, לקח לי חצי שנה עד שהעזתי

לא פשוט לארגן כאן משהו ללא ילדים
אין כאן סבתות ובייביסיטריות

בשבוע שעבר נשברתי והחלטתי לפרסם בפורום של ישראלים באירופה ובפייסבוק גם בקבוצה של ישראלים בדבלין.

רוב מי שהגיעו היו חברים
אבל היו גם כמה שהפתיעו
ועוד אחדים לא מוכרים שיצרו קשר וביקשו להשתתף במפגשים הבאים.
סה"כ היינו שמונה שלא רצו להתפצל
אז התחלנו עם אינקה גולד שהם אהבו
אחריו שניים פרשו לששבש [בכל זאת גברים ישראלים שנפגשים זה סוג של ארוע]
שישה מאיתנו עברו לשחק דיקסיט למרות שהבטחתי שהמשחק לא יגיע לשולחן

את דיקסיט כאמור אהבו מאד
המשכנו לבלוף אבל אותו הפסקנו באמצע, מה שקרה זה שהגברים בקבוצה קפצו מיד להימורים גבוהים בכל סיבוב
מישהי אמרה שזה לא כייף ואפילו משעמם
ומכאן כבר עברנו לקפה/תה/שיחות ורק שולחן הששבש נשאר פעיל.
המשתתפים יצאו עם טעם של עוד
לי היה קצת מוזר להוביל ערב משחקים, רגילה להיות זו שלומדת ולא זו שמלמדת,,,

למעלה