משחק הקלפים Magic - the gathering

דרגורן

New member
משחק הקלפים Magic - the gathering

מג´יק הוא משחק קלפים לשני שחקנים או יותר. כל שחקן משחק קוסם שיש לו 20 נקודות בריאות והמטרה היא להרוג את הקוסם השני. הקלפים מחולקים לשני סוגים עיקריים, קלפי אדמה וקלפי קסם: קלפי אדמה - אי, מישור, יער, ביצה והר הם חמשת סוגי האדמה הבסיסיים. קלפי אדמה נותנים לקוסם "מאנה" (MANA) בשביל להטיל קסמים, כל סוג נותן צבע אחר של מאנה (אי נותן מאנה כחולה, מישור נותן מאנה לבנה, יער נותן ירוק, ביצה שחור והר נותן מאנה אדומה). קלפי קסם - יש מספר סוגים של קלפי קסם, אבל העיקרון שלהם הוא זהה: שלם X מאנה ו- כך וכך יקרה. לדוגמא שלם מאנה כחולה ועוד מאנה כללית (שלא משנה מה הצבע שלה) וזמן טרול למשחק. לכל שחקן יש "ספרייה" - שזה ערמת קלפים שכל תור הוא לוקח ממנה קלף אחד. כל שחקן מתחיל עם 7 קלפים ביד בתור שלו הוא יכול לעשות מספר דברים: 1. להוריד אדמה - בשביל שאדמה תוכל לייצר מאנה, היא צריכה להיות על השולחן (במקום ביד של השחקן), מותר להוריד אדמה אחת כל תור. 2. לזמן יצורים - אם לשחקן יש קלף של זימון יצור, ויש לו מספיק אדמות בשביל לזמן אותו (כל אדמה נותנת מאנה אחת לתור...), אז הוא שם אותו על השולחן. 3. להטיל קסמים - אם יש לו קלפי קסם ומספיק אדמות. 4. להתקיף עם יצורים שכבר זומנו - אם לשחקן יש יצורים על השולחן, הוא יכול להתקיף איתם את הקוסם היריב. יש שתי דרכים לפגוע בקוסם השני: יצורים - כל יצור יכול להתקיף, וכאשר הוא מתקיף הוא מתקיף את הקוסם היריב. קסם - יש קסמים שעושים נזק לקוסם היריב. כאשר יצור מתקיף אותך ויש לך יצורים, אתה יכול להשתמש בהם בשביל לחסום אותו. טאפ (TAP)- כאשר אתה משתמש באדמה בשביל המאנה שלה, אתה מסובב אותה 90 מעלות ימינה בשביל להגיד שהיא נוצלה בתור הזה. באותו אופן, כאשר יצור מתקיף עושים לו טאפ. בכל תחילת תור שלך, כל הקלפים חוזרים למצב הרגיל. אני מצרף בהודעות הבאות כמה קלפים והסברים עליהם בשביל ההמחשה. כרגיל, אני אשמח לענות על שאלות

דרגורן

New member
פתיל יצורים

בפתיל הזה אני אצרף קלפים של יצורים לדוגמא, ואסביר עליהם

דרגורן

New member
נתחיל בקצת יצורים "ירוקים"

כלומר יצורים יער. ליצורים האלה יש רקע ירוק, ותמיד צריך לפחות 1 מאנה ירוקה (של יער) בשביל לזמן אותם. היצור הראשון שאני רוצה להראות הוא הדרואידית. בפינה הימנית עליונה (יש ציור קטן של יער) מופיעה כמה מאנה צריך בשביל לזמן אותה למשחק (להעביר אותה מהיד של השחקן אל השולחן). במקרה הזה מאנה אחת ירוקה. בפינה ימנית תחתונה מופיע כוח ההתקפה של היצור והבריאות שלו (בריאות/כוח התקפה). כאשר הדרואידית מתקיפה, היא עושה 1 נזק. כאשר חוסמים את הדרואידית ועושים לה 1 נזק, היא מתה (ואז הקלף הולך לערימה שנקראת "בית קברות"). מלבד זה לדרואידית יש יכולת מיוחדת והיא: "כאשר עושים טאפ לאחד מאנה ירוקה, טאפ לדרואידית ומקריבים אותה (מעבירים אותה לבית הקברות) אז אתה יכול להשמיד קסם תמידי שיש על השולחן. הטקסט שכתוב באלכסון בתחתית הקלף הוא "Flavor text" ומטרתו להוסיף קצת שעשוע לקלפים.

דרגורן

New member
רוקד עלים

לזמן את רוקד העלים עולה שלוש מאנות - שתי מאנות של יער, ועוד מאנה חסרת צבע. התכונות שלו הן 2/2 (התקפה 2/בריאות 2). לרוקד העלים, יש יכולת שנקראת הליכת יער (ForsetWalk) - יכולת זאת אומרת שכאשר ליריב יש אדמת יער, ורוקד העלים תוקף אותו - אי אפשר לחסום אותו.

דרגורן

New member
גורילה!!

הגורילה היא יצור חזק (אפילו חזק מאד). לזמן אותו עולה 5 אדמות (2 חייבות להיות ירוקות ו-3 בצבע אחר) הוא מתחיל עם 4/4 ואם אין קלפים בבית הקברות אז הוא הופך ליצור של 8/8!

דרגורן

New member
Trample, אופס! שכחתי מזה לגמרי!

דריסה (או Trample) אומר שאם הנזק של היצור התוקף, גדול מסך הבריאות של היצורים המגינים, אז השארית פוגעת בקוסם. דוגמא: לקוסם א´ יש גורילה וענק. לקוסם ב´ יש שני יצורים, אחד זומבי שהוא 1/2 והשני גמד 1/1. קוסם א´ תוקף עם הגורילה (יצור של 4/4) והענק (יצור של 6/6). קוסם ב´ חוסם את הענק עם הגמד שלו והגמד מת אבל מכוון שלענק אין "דריסה" כל שאר הנזק שלו (6 נקודות פחות 1) לא מגיע לקוסם. אם קוסם ב´ יחסום את ההתקפה של הגורילה עם הזומבי, הוא עדיין יפגע! הגורילה עושה 4 נזק והזומבי יכול לעצור רק 2 (שזה כמות הבריאות שלו) ומכוון שלגורילה יש "דריסה" קוסם ב´ עדיין יפגע (ירד לו 2 במקום 4)

BluePrint

New member
90 מעלות ימינה ?!?!

עכשיו אני יודע למה תמיד הייתי מפסיד, אני הייתי מסובב שמאלה!
לא מצחיק?, טוב אז שמעו חווית משחק שלי: היה זה יום קיץ בשעת ערב חמימה ומוקדמת, מסביב לשולחן פלסטיק בסככה לבושה צמחים מטפסים ישבנו שלושה קוסמים מתחילים. אני הייתי מחליף, פיקדתי על צבאות של חבר שנעדר מהמפגש. הקרב היה גועש, צעקות שמחה מצד אחד השתלבו בזעקות שבר מעברו השני של השולחן, כשמשרתינו החיים והמתים טבחו אחד בשני ללא הרף. נקודת המפנה הגדולה בקרב היתה כשיריבי מממלכת הים זימן את הPolar Karakan ושילח אותו באויבי מן המישור. לקוסם המסכן לא היה סיכוי להגן על עצמו ושלוש אדמות חרוכות מאוחר יותר הוא נמעך מתחת לרגליו הענקיות של התפלץ, למזלי המפלצת גוועה מיד אחרכך כשבעליה החליט להפסיק להאכיל אותה באדמותיו היקרות, והקרב המשיך ללא אמצעים חריגים... עד לרגע המכריע. צבאותי המדלדלים בקושי החזיקו את הקו כשגל אחר גל של אויבים החלו שוברים את חומות ההגנה, אבל בידי החזקתי כבר את הקלף המנצח, וברגע המתאים הטלתי את הקסם העוצמתי. קוסם מסכן, היה צריך להטיל את מעגל ההגנה נגד קסם אדום. אולי הוא ניחש למה אני שואב קסם מהר אחד, אבל בטח התבלבל כשראה שאני מגייס את כל כוחות האדמה שלי לקסם אחד בודד. ההבעה על פרצופו היתה של הפתעה גמורה כשהטלתי את הקסם על השולחן וצעקתי: disintegration!!! הוא לא היה מוכן וחטף 22 נקודות נזק שהשאירו לו עצמת חיים של 13 (מתחת לאפס
) והוא התפורר לאבר מול עיני.

דרגורן

New member
גדול! אין לך הערות על ההסבר שלי?

אני די מתחיל ב-Magic...
אני אשמח אם תוסיף הערות וחוויות ממשחקים
וחווית משחק שלי: שיחקתי נגד החברה שלי. עכשיו אני צריך להכין אותכם מראש - לחברה שלי יש מזל מהסרטים! היא תמיד מקבלת את הקלף שהיא צריכה! אני שיחקתי עם חפיסה אדומה/שחורה והיא שיחקה עם ירוק/לבן. זימנתי כמה יצורים חלשים, והיא זימנה כמה יצורים חלשים. ואז היא התחילה להרביץ עם יצורים של 4/4 כל מיני תולעים, טיגריס ואני התחלתי לחטוף מכות. מכוון שהיו לי כמה קסמים שחורים ויכולות שחורות, אני הקרבתי יצורים על ימין ועל שמאל, והצלחתי להרוג לה את כל החזקים! אבל אחרי זה נשארתי עם זומבי מסכן של 1/1 והיא בלי כלום! חשבתי הא! עכשיו אני אתיש אותה נקודה נקודה עד לאני מוריד אותה לגמרי! היה לי בריאות של 4 והורדתי אותה ל-2! ואז היא זימנה קולוסוס (יצור של 9/9) ועוד אחד והראשון כבר הרג אותי....

BluePrint

New member
גם אם יש לי הערות...

הן בטח לא יעשו צדק. MTG מתוחכם מדי בשביל להסביר דרך הפורום, יקח לנו שבועות להתחיל לפרט על Ice Age ושאר התקופות, ולהסביר כל יכולת מיוחדת של כל קלף עדיין לא תעזור לנו להתגבר על המחלוקות שעולות תוך כדי משחק. אבל אם כבר: ידעתם שיש Magic: Online ? לא MTG על תקליטור (טוב, בעצם גם) אבל MTG שמשוחק רק דרך הרשת ורק נגד שחקנים חיים משאר העולם. וזה עוד כלום, אם שחקן של MO אוסף סדרה של קלפים, הוא יכול להמיר את הקלפים הממוחשבים בקלפים אמיתיים.

דרגורן

New member
ראיתי ורציתי להוריד את המשחק

דמו או לרכוש אותו אבל הוא לא היה...
הוא כרגע באיזה שלב של פיילוט או משהו בסיגנון....

Sabre Runner

New member
אוי, החוויה שלי...

היא דווקא מ-Magic, משחק המחשב הישן. הקרב האחרון נגד ה-Planewalker האיום היה אחד מהטובים ביותר שהיו לי. אני הייתי קטן וחלש, עומד על קצת יותר מ-20 נקודות חיים, עם חפיסה לבנה הגנתית מאוד ולא חזקה במיוחד והוא היה עם 99 נקודות חיים וחפיסה אדומה אגרסיבית מאוד. הובלתי מהר על ההתחלה עם שליפה מהירה ובעזרת היצורים החזקים שלי הצלחתי להוריד אותו לרמה שלי במהירות אבל כששנינו היינו באזור ה-10 הוא התייצב והתחיל להחזיר לי. בקושי עמדתי בהתקפות שלו כשאני מבזבז לחשים ויצורים על ימין ועל שמאל רק כדי להישאר בחיים. לקראת הסוף, הוא זרק עליי שניים משלושת היצורים שנשארו לו ואני הייתי צריך להקריב את השניים שלי כדי לחיות. חשבתי שהוא גמר, היה לי ביד עוד יצור לשלוף לסיבוב הבא אבל פתאום הוא זורק עלי Lava Burst, יותר נקודות נזק ממה שאני יכול לספוג. אבל היה לי תרגיל נגדי: הטלתי Eye for an Eye. הוא השמיד אותי וריסק את גופתי אבל וידאתי שהוא לא יטריד את הארץ שלי לעולם. הגשמתי את החלום של כל לוחם ומתי למען ארצי.

Gilgam69

New member
אוקיי, אז כמה שאלות:

1. אמרת שכל קוסם מתחיל עם 7 קלפים. מתי מקבלים עוד קלפים? 2. מה עושים עם ערימת "בית הקברות" שסיפרת עליה (אני מניח שהיא משמשת כתחליף לערמה שממנה לוקחים קלפים כשזו נגמרת)? 3. כמה כוח (חיים) יש לכל קוסם? האם יש דרך להחזיר כוח שאבד? 4. כאשר יצור של קוסם א´ תוקף, הוא חייב לתקוף את קוסם ב´ או יכול לתקוף את יצוריו? או על התוקף קודם לחסל את יצורי הנתקף? 5. האם כל היצורים שיש לקוסם מסוים מגינים כאשר הוא מותקף או שהקוסם רשאי לבחור מי יגן ומי לא? האם יצור יכול להגן רק פעם בתור? האם יצור יכול לתקוף ולהגן באותו התור? זה כהתחלה...

למעלה