משחק הקלפים "קריירה"

C r o n o

New member
משחק הקלפים "קריירה"

שלום שוב לכולם :)
בחיטוטיי בארון המשחקים הישן שלי, מצאתי משחק קלפים ישן שנהגתי לשחק בילדותי, בשם "קריירה". מדובר במשחק בעברית ע"י חברה בשם "משחקי מאמץ", בו השחקנים מנסים ליצור סדרות ארוכות ככל האפשר של בעלי דרגות בחילות צה"ל השונים (כן כן).
השם נשמע מוכר למישהו, במקרה? אני פשוט תוהה אם הוא גרסה מקומית של משחק מוכר, או "הברקה" של חברה מקומית... או בכלל משחק שאני האדם היחיד שמכיר אותו על פני כדור הארץ.

SongOfHope

New member
אני ממליץ

להעלות לפורום ב-BGG תיאור של המשחק (ולפעמים גם תמונה או תמונות יכולים לעזור), ואם זה באמת לא משחק מקומי או משהו כזה, בטוח יזהו לך אותו.

עובד כל פעם.

C r o n o

New member
באיזה חלק מהפורומים לשאול את זה?

אני פשוט לא מכיר את הפורום שלהם כ"כ.

C r o n o

New member
מעט תמונות והסבר קצר

העלתי מעט תמונות (של הקופסה, של הקלפים שמתחילים על השולחן, ושל כל החבילה) לכאן:
http://boardgamegeek.com/images/user/358734/ratherdashingil

בתחילת המשחק, כל קלפי ה-1 ("טוראי ראשון") מתחילים על השולחן, וכל שחקן מקבל 7 קלפים אקראיים מהחבילה. כל שחקן יכול לבצע בתורו אחת משתי פעולות: להחליף קלף או לשחק קלפים. אם בחר להחליף, ישלוף קלף אחד מהחבילה ויזרוק אחד אחר לערימה חדשה. אם בחר לשחק, הוא יכול להניח על השולחן כמה קלפים שהוא רוצה, כל עוד הם משוחקים בצבע הנכון ולפי הסדר (על ה-1 צריך להניח 2, על ה-2 צריך להניח 3, וכך הלאה). ברגע שיש 4 קלפים רצופים מאותו צבע על השולחן, שחקן יכול להכריז "קריירה" כדי לקחת את שלושת התחתונים (הם לא ישוחקו יותר, הם משמשים לניקוד בסוף המשחק). אם לשחקן אחר יש את הקלף הבא בתור (החמישי, שמתאים מעל הארבעה שנמצאים בערימה עכשיו), הוא יכול להכריז "קריירה פלוס", להוסיף את החמישי, ולקחת את כל ארבעת הקודמים. לפי מיטב הבנתי אפשר להמשיך ולהכריז על "קריירה פלוס" כל עוד יש ברשות השחקנים קלפים מתאימים. ברגע שמשוחק הקלף האחרון מכל צבע (האלוף, מספר 16), השחקן יכול להכריז קריירה גם אם אין 4 קלפים בערימה. במצב הזה רק שחקן שיש ברשותו רב אלוף (קלף 17, הוא היחיד שיש ממנו עותק אחד ולא רביעיה) יוכל להכריז על קריירה פלוס ולקחת את כל הקלפים שתחתיו.
כשנגמרת החבילה, מערבבים את ערימת הקלפים שנזרקו (ע"י שחקנים שבחרו להחליף קלף) והופכים אותה לחבילה החדשה. המשחק נגמר כשכל ארבעת החילות נאספים.
ניקוד: רב אלוף שווה 4 נקודות, אלוף שווה 2, כל קלף אחר שווה 1.

C r o n o

New member
זה משחק ילדים פשוט ומאוד קצר

אבל הקלפים באיכות גבוהה בצורה מפתיעה, התחשב ברמה של הרבה מההפקות של החברות הגדולות שפעלו אז (יש לי שני משחקים, "מיליונר בצרות" וחיקוי מוזר של מונופול, עם קלפים באיכות עלובה ממש, למשל).

וכאמור, אני סקרן לדעת אם זה חיקוי של משהו או פרץ מקוריות מקומי

למעלה