משחק המינים

• פותח הנושא admor
  • פורסם בתאריך
הכל ענין של ביקוש והיצע

אם אתה בראד פיט (לא שיש לי מושג מה מצאו בו הנשים אבל נו שוין לך תבין א ווייברישע קאפ) אתה הוא זה שמסנן ואם אתה פחות מבוקש אז אתה המסונן.

soelistit

New member
חחחחחחחחחחחחחחח..........

קרעת אותייייייי (-אליזד) חחחחחחחחחחחחחחחחח וואלה -about time לשמוע את זה מהצד שלכם.......... וזה נשמע כמו - אוי-יוי-יוי אין לי סיכוי להשיג כוסית.......
תכל'ס - מאמינה (אלק מאמינה - לפחות משתדלת - ייאמר לזכותי...
) שלכל מכסה יש סיר (או משו כזה
)- אז תסיר דאגה מליבך (ונא לא להשליך לכאן - גם ככה יש פה יותר מדיי זבל........
)

uri80

New member
זייני שכל.

מרוב משחקים הם שוכחים גם לחיות מדי פעם. תחשבו כמה עדיף היה אם כך סתם, כמה אנשים היו מניחים לעצמם לכמה זמן, להיות בלי מסכות ובלי כל השטויות מסביב. כל מה שהאלה למעלה משיגים זה שח-מט אחד גדול לשניהם, והרבה כאב ראש מיותר.

סלסרו

New member
עדיף - כמובן; ראלי - כמובן שלא

"משחקים" אלה הם מנגנוני סלקציה אישית שקיימים גם בתהליך החיזור בין חיות. כשמבינים שזהו מנגנון סלקציה, מקבלים פקספקטיבה שונה לגמרי להתנהגותם של גברים ונשים בתהליך החיזור (כמה שזה נשמע קליני..), לא מתרגשים מזה, ויודעים גם איך להפוך את הקערה על פיה בעת הצורך..

uri80

New member
זה תלוי בכמה דברים.

כן, בודאי שיש את המשחקים האלו וגם אני השתתפתי בהם כשנראה לי שאותה אחת ממולי משחקת בהם. אבל, מדי פעם פוגשים את האנשים המיוחדים האלה, אלה שקצת בוגרים יותר שלא טורחים לשחק בשטויות האלה. נכון, הם הרבה יותר נדירים אבל כשמוצאים אותם אתה שומר אותם קרוב אליך ונהנה מכל רגע. דרך אגב, אני פחות אוהב את ההכללות האלה התאוריות הפסיכולוגיות בגרוש וכו' שמדברות על מנהגי חיות למיניהם. לא כי הם לא נכונות לפעמים באופן כללי, אלא בגלל שלפעמים שוכחים שמדובר בבני אדם וכן, אנחנו קצת עליונים יותר. מסוגלים ליותר. יוצאי דופן. לא תמיד כפופים לכל מיני תאוריות שנעשו אופנתיות פעם בכמה שנים.

סלסרו

New member
מסכים עם הפיסקה הראשונה

ולא לגמרי עם השניה. יש הרבה מחקרים בנושא*, אבל עדיף שלא לחשוב עליהם כי זה מנפץ כמה אשליות.. לפעמים עדיף לחיות באשליות. צודק שלעיתים אנחנו יכולים להתגבר על דחפים אוטומטיים/אבולוציונים/תת-הכרתיים, ושלמניעים חברתיים ואישיים השפעה רבה (אין הרבה שיחלקו על כך), אבל לשם כך לכל לראש צריכים להיות מודעים למניעים אלו, וזו בדיוק הנקודה - לעיתים קרובות אנחנו כלל לא מודעים להם אלא חושבים שהחלטותינו נובעות מבחירה רצונית. ומצד שני, גם לחיות (מסויימות, כמובן) רמת אינטליגנציה, יכולת שיקול מסויימת, יכולת תיחמון, למידה, הסקת מסקנות (ברמה נמוכה), יכולת לחלום ועוד. כך שלא לזלזל בהן... (כך נינה אמרה לי למסור לכם) * מובאים למשל בספרים++ The Red Queen: Sex and the Evolution of Human Nature The Evolution of Desire Sperm Wars __________ ++ אין לי כל התנגדות שתחשיב ספרים אלה כספרי פסיכולוגיה בגרוש, ואני הראשון שאומר שהם פופוליסטים, מתבססים על הכללות, ספקולציות, וכו', אבל, עדיין, יש בהם רעיונות פרובוקטיבים, הפניות למחקרים מעניינים מאד בנושא, ומי יודע, אולי גרעיון אמת.

uri80

New member
ההערה שלך בסוף מאד רלוונטית

הכללות, ספקולציות וכו'. אולי זה בגלל שאני מגיע מתחום המדעים המדויקים אבל יש בי קצת שמץ של זלזול לעיתים כלפי מחקרים של מדעי החברה. פסודו-מדע אני קורא לזה לפעמים. לא יודע אם זה בגלל שנתקלתי במחקרים שאפילו את הסטטיסטיקות בהם המחברים לא ממש ידעו לעשות כמו שצריך, לא יודע אם זה בגלל שמדובר בתאוריות שמתחלפות כל 50 שנה או משהו כזה בהתאם לאופנה השלטת. יש הבדל בין מחקרים רציניים כמו של כהנמן וטברסקי שעלו על משהו אמיתי לבין רבים אחרים שלא עומדים באותם סטנדרטים. כשאני שומע "מחקרים" אני לא ממש עומד לדום. נוכחתי לדעת שיש מקום לבחון כל דבר בנפרד. לא כל תאוריה היא נכונה למרות שהיא מגובה ב"מחקרים" ובפרט בתחום פסיכולוגיה. הקיצר, כל מקרה לגופו. לא כל דבר הוא אשליה ובהחלט מאמין שכן, האדם הוא קצת יותר מאשר בהמה. זו לא אשליה.

סלסרו

New member
אני מדבר למשל על מחקר כגון

זה (המובא בEvolution of Desire) המראה שנשים בוגדות יותר בבני זוגם כשהן בביוץ. האשה אולי תחשוב שבדיוק בזמן זה, במקרה, היא פגשה מישהו סקסי שמצא חן בעיניה, והיא לא מודעת לכך שיתכן שבתאריך אחר בחודש היא לא היתה בוגדת בבעלה. אז האם הבגידה נבעה מכך שמשהו בגבר הספציפי הזה עורר בה את התשוקה אליו, או שמא רמת האסטרוגין המתוגברת אחראית לכך שהיא תראה משהו מעורר תשוקה בגבר זה.

soelistit

New member
יאלה יאלה אנשים......

נחמד להפיל את התיק על מערכת אילוצים.... ואכן - יש בסיס נתונים ממנו מורכב הבנאדם (שהוא תוצר של מכלול פרמטרים) - ותכל'ס - הוא זה שיכריע את הכף בבחירות של הבנאדם בחיים........ אבל עדיין נותר לנו מרחב תמרון קל לבחירות מגמתיות.....

מתבוללת

New member
אני חייבת לאמר יקירי-

(וזה מה שלא הספקתי לאמר כסיכום באותו הערב), שככל שחושבים על העניין יותר ויותר מגיעים להבנה ש"באהבה אין חוקים".(ולא תמיד זו קומדיה.) אין כללים ואין נוסחאות שעובדות או לא עובדות, מנסיוני, מי שאוהב משחקים יסתדר יופי עם בעל המשחקים, מי שכנות היא שם המשחק אצלו ונופל על שחקן מפותל לעולם לא תצלח דרכו, ולא יצליח לעשות את הדבר הנכון. שהכל עניין של מזל! מי מצא את הנוסחה לקשר בריא? , מי יודע מוחם של מי מפותל ומשוחק יותר גברים/נשים? ואתה- שמח בחלקך בחור, יש לך יופי של אוצר בבית ואין לך צורך להתפתל במשחקי סרק מקדימים ומאוחרים. ואנחנו- אנחנו הבודדים נמשיך להתבחבש ולהתפתל במשחקי שח מפותלים ומעייפים.

אליזד

New member
יופי של אוצר?

"יש לך יופי של אוצר בבית" ?! מתבוללת? משהו שאני לא יודע עליו? דווקא חיפשתי מתחת למיטה וחוץ מתלתלי אבק לא היה שם שום דבר. מתבוללת?

מתבוללת

New member
דווקא כיוונתי לאדמור.

אך אם אתה נכנס למשפט ההוא בקשר אישי, הרשה לי לאמר לך-אליזד חביבי, אם תחפש מתחת לאח בביתך שלך,בטוחני שתמצא , הפסק בחיפושיך מתחת למיטה שבגשר לא לזה כיוון החלום. (ואסור בהחלט שאהבה תניע אותנו בחיינו,צריך משהו בעל מנועים חזקים יותר כדי לתפוש תאוצה ולעוף רחוק.)

אליזד

New member
"אם תחפש מתחת לאח בביתך שלך"

מתבוללת? כשאת אומרת מתחת לאח? את מתכוונת להמון עליזה? (-:

מתבוללת

New member
נו טוב,

בטח כך מרגישים או הרגישו המפרשים או המשוררים כשהבינו שנתנו משמעות אחרת לדבריהם. 70 פנים לתורה, זה מה שנקרא כנראה-חכמים הזהרו בדבריכם- לא, לא הייתה לי כל כוונה כזו. אבל הייתי צריכה לדעת שתמצא כבר איך להתקיל אותי.

למעלה