משחק הדמעות

פרסאוס

New member
משחק הדמעות

פרפר יפיפה רצה לעבור את הביצה. היות והביצה הייתה רחבת ידיים, הפרפר התעכב, ונשאר לעמוד על ענף לפני הביצה. ראה אותו צפרדע, ושאל אותו למעשיו. אמר לו הפרפר, כי הוא רוצה לעבור את הביצה, אך הוא יודע שלא יוכל לעשות זאת. אמר לו הצפרדע, שב על גבי ואני אעביר אותך... אמר הפרפר: מה פתאום... אתה הלא תאכל אותי... אמר הצפרדע: אותך לא אוכל. לך נתתי את מילתי... האמין לו הפרפר והתקרב אל הצפרדע כדי לשבת על גבו. מייד שלף הצפרדע את לשונו הארוכה וכרך אותך סביב הפרפר. הפרפר שהבין, שאל את הצפרדע: למה??? אמר לו הצפרדע... זה טבוע אצלי בגנים... הרי אני לא יכול אחרת. ואכל את הפרפר. למחרת, קפץ הצפרדע לאותו ענף. פרפר יפיפה ישב עליו, כשהוא צופה על הביצה...

ועוד גרסה

בגרסה שאני מכירה, עקרב רוצה לעבור את הנהר מבקש מהצפרדע טרמפ, והיא אומרת לו "מה פתאום, אתה תעקוץ אותי" והוא מבטיח שלא אבל באמצע הנהר, הוא עוקץ אותה! והצפדע שואלת אותו, "למה עשית את זה, שנינו נטבע?" והוא אומר לה, מה לעשות, זה אצלי בגנים..... השאלה שצריכה להישאל היא, מה המסקנות שלנו מהסיפור....

אופס...

הסבירו לי למה כולם מתעניינים בצבע... לא הבנתי

מייקי69

New member
ראה הרצאה על מלחמת הכוכבים

(אני נורא "אין" בזה !!!) שם - בין הגלקטיקות או הגלאקסיות - יש רק טובים טובים או רעים רעים. והטובים הטובים - הם מה-זה טובים. הם לא שונאים, הם לא מקנאים, הם לא בוגדים והם לא נוקמים. והרעים הרעים - הם מה זה רעים ! יש להם רוע בגנים, בשערות שעל הגוף, בעיניים הצהובות, בתווי הפנים. חרא של יצורים. הרוע הוא לא תוצר - הוא מטרה ! ואין אמצע ! לטובים אין רגעים רעים. ולרעים אין רגעים טובים. הפרפר לעולם יהיה פרפר-טוב, הצפרדע לעולם צפרדע-רעה. ככה זה בסיפורי הילדים, פרסי יקירי. אז אני לא שואלת באיזה צבע הצפרדע.... אני שואלת באיזה גיל המספר / הקורא / המבין / המסיק מסקנות. ...סוגיה.....

צדקה מייקי הצבע לא הוא החשוב...

כי אם זן הצפרדע או זן הפרפר..... ובטבע כמו בחיים יש סוגים שונים של פרפרים, וסוגים שונים של צפרדעים ותמיד יהיו פרפרים שיימשכו לצפרדעים-גם החכמים והנבונים שבהם. עובדה אחת לא ניתן יהיה לשנות לעולם: צפרדעים ניזונים מפרפרים-צורך חיים! ופרסאוס יקירי, אני כבר יודעת מי יהיה מבין שנינו שייספר סיפורים לפני השינה!וזאת לא תהיה אני!(וכרגיל הסמיילים לא עובדים)

מייקי69

New member
כמעט טוב, אבל לא מעולה

ילדה טובה פרח ג.ע. אבל.... לא עוברת את הבחינה. לא המין, לא הזן, לא האינדיבידואל. תגידי - מי פה הצפרדע - אנחנו או הפלשתינאים? סתם תוקעת דוגמא. וצפרדע "רעה" אוכלת פרפר"טוב" - עד שבאה החסידה ה"טובה"?-"רעה"? ואוכלת צפרדע. עכשיו תגידי.... צפרדע בתוך לוע של חסידה - היא צפרדע רעה או טובה? (או סתם צפרדע ש"מגיע לה" פחחחחחחח) ולמה אמר מי שאמר: שכדאי להשמר מידידים, ולא משונאים? כי שונאים = רעים ואילו ידידים.... טובים? רעים? מה? מה? בקיצור, פרח ופרסי וכל מי שנמצא אי שם בחוץ, בתוך עולם של "זנים" טובים ו"זנים" רעים - ראבאק ! תפתחו עיניים ! יש טוב ברעים ויש רוע בטובים. AND MAY THE F-O-R-C-E- BE WITH YOU ! שיעור הבא נלמד על החושך והאור. נא להרשם במזכירות.

אבל מורתי............/images/Emo3.gif

זאת את שלא הבינה את כוונתי!!! עניין הזן נאמר בסארקסטיות מתפרצת ולא במעט רצינות אפילו!!! הדבר הרציני היחיד שאמרה תלמידתך והתכוונה אליו-הוא הצורך הקיומי! בעיניי הפלסטינאים אנחנו הצפרדעים ובעיניים שלנו-הם הצפרדעים אבל עובדה אחת קיימת בשטח-אנחנו נאבקים לאותה מטרה-חיים!!! וצפרדע תמיד יאכל את הפרפר=עובדה גם אם תנשקי אותו והוא יהפוך לנסיך-בפנים הוא תמיד יישאר צפרדע!!! ברור שבכל אחד יש מן הרוע-ומה שבשבילי נחשב כרע-בשביל האחר נחשב טוב! פרח בהגיגי צהריים...חושבת האם מתאים לה מורה שרוקדת ריקודי בטן ושרה במקהלה???!!!(איפה המורה שולה "הכבדה" מהתיכון!?)

האלי

New member
גדולה פרח../images/Emo20.gif

מה גדולה? ענקית את!!! אפילו שעשית דיאטה וכבר שבוע את בוכה שאת רעבה. אבל המשפט: "וצפרדע, גם אם תנשקי אותו והוא יהפוך לנסיך-בפנים הוא תמיד יישאר צפרדע!!" זה פרס נובל למשפטים...
לדעתי. שלך, האלי.

russo1

New member
מייקי יקירה

הצפרדע היא לא אנחנו ולא הפלסטינים אבל אנחנו בהחלט אלה שבולעים את הצפרדע ועוד אומרים תודה עד כאן פורום אקטואליה!

למעלה