משחק דמות עם Improved initiative

Nihau

New member
משחק דמות עם Improved initiative

חשבתי על משהו לגבי improved initiative. (איך קוראים לזה בעיברית? יוזמה מוגברת?)
בד"כ משתמשים בזה בקרבות כדי לשפר את הסיכוי של דמות להתחיל מוקדם יותר בסבב הקרב.
מה דעתכם על הרעיון שזה גם מאפיין אופי של הדמות, בלי קשר לקרבות?

זה לא נראה לי סביר שדמות שיש לה יוזמה גבוהה תגביל את הנטייה לקחת יוזמה רק למקרים של לחימה.
זה נראה לי יותר מתאים כמאפיין של אופי שיכול להיות טוב או רע בשילוב עם תכונות אופי אחרות.

כל feat יכול להיות קשור לאופי. אפילו כדאי

שליפה מהירה, ביקוע עצום, אפילו יצירת טבעות קסם - כל אלו דברים שמעידים או על תכונה גופנית-נפשית, או על השקעת זמן ומאמץ בלמידתם.

זה כמו תכונות אופי סטריאוטיפיות של מקצועות מסויימים בעולם האמיתי, שלא תמיד נכונות אבל לפעמים כן.

Serpent Axis

New member
אולי זה גם טיפוס נורא edgy

באופן כללי, טיפוס לחוץ - עיניים רצות לכל עבר, כוסס-ציפורניים בעצבנות, תמיד רועד מאדרנלין, אחד כזה שכל דבר מקפיץ אותו, אבל הצד "החיובי" של זה הוא הרפלקסים המטורפים שלו. מסתדר לי ביחד עם Quick Draw ולמרות שזה בתכל'ס נחשב לבזבוז של feat, אפשר גם Lightening Reflexes.

זה מזכיר לי קצת את הדמות ב"Ronin" שתופס חפצים באינסטינקט מטורף (הגיבור מפיל "בטעות" כוס קפה מהשולחן והוא תופס אותה לפני שהיא נופלת ונשפכת).

Nihau

New member
למה זה נחשב בזבוז?

לא חשבתי על הטיפוס הלחוץ, כן זה מסתדר.

Serpent Axis

New member
בגדול

הFeatים שקשורים בלתת בונוס אומלל של +2 למיומנות מסויימת או לגלגול הצלה, הוא יחסית חלש כשמשווים אותם עם featים אחרים, שהם נחוצים ויעילים יותר. זה לא בזבוז מבחינת שחקן תפקידים שמנסה לאפיין את הדמות שלו בעזרת הFeatים.

Nihau

New member
+2 +2 +4 מצטברים ל+8 מאוד מכובד

אבל אולי חוסר הניסיון שלי עם שיטות מונע ממני לזהות אפשרויות אחרות טובות יותר.
מה למשל?

Blue Beetle

New member
השאלה היא למה לאפיין את הדמות שלך בעזרת feats

לדמות שלך יכולות להיות תכונות אופי גם בלי ה- feat. מה שקובע את האופי של הדמות הוא ההתנהגות שלה ולא דף הדמות שלה, בטח לא החלקים המכניים שלו. (יש שיטות שלאופי עצמו משמעות מכנית - אבל אז גם הטיפול המכני שונה לחלוטין).

Nihau

New member
הגעתי לשם מהכיוון ההפוך

שאלתי את דרגורן אתמול אם אפשר לבטל improved initiative feat IRL כי זה גורם לי בתכלס להרבה יותר עבודה
כשהאיש הרע סיים לצחוק עלי הוא אמר לי שאי אפשר (harsh!).
אז התחלתי לחשוב על ההשלכות של זה במ"ת, מהכיוון שאם כבר לקחתי לדמות שלי את הfeat הזה אולי צריכות להיות לזה השלכות גם על האופי בשוטף ולא רק בקרבות.

Blue Beetle

New member
feats הם מדד ליכולת

לא לאופי (כמובן שבעקרון, לפי שיקול דעתו של השחקן - היכולות יכולות להשפיע על האופי ולהפך).
improved init פשוט אומר שהדמות מגיבה מהר למצבי קרב.

העניין הוא שההחלטה אם הדמות היא מהסוג היוזם או חסר ההיסוס היא שלך, בלי קשר לבנייה המכנית.

Nihau

New member
yup, I got it

ובכל זאת למען הדיון- דמות שמגיבה מהר במצבי קרב נראה לי יותר תואמת לlightning reflexes מאשר לinitiative

Serpent Axis

New member
אני חושב שזו שאלה שאני לא יכול לענות עליה

מבחינתי זה קצת כמו לשאול "למה לכתוב לדמות שלך רקע?" או "למה לדבר עם דב"ש?".

אני יודע שאני עוף מוזר בקטע הזה - אני קודם כל מנסה לחשוב על דמות ואז אני בוחר תכונות ויכולות שמשרתות את הרעיון. אני חושב שכבר הבנו שאני וק20 לא רואים עין בעין כשזה מגיע למשחקי תפקידים.

Blue Beetle

New member
מה הקשר?

Robby can put down a man with just one punch, but he doesn't like to talk about it all that much.

feats זה יכולות של הדמות. זה שיש לך את היכולת put down a man with just one punch לא אומרת שאתה בן אדם אלים, וגם להפך.
לדבר עם הדב"ש זה משחק תפקידים - זה נובע מהבחירות וההחלטות של הדמות. מה זה משנה אם אתה משחק ק20, exalted או whatever?

CallMeCavanaugh

New member
זה לא הופך אותך לאלים

אבל זה מגיע מאיזשהו מקום.
אולי אתה איש גדול וחזק מאוד. אולי למדת אגרוף מקצועי בצעירותך. אולי הרבה דברים אחרים - כולם דברים שראויים להיות חלק מהיסטוריית הדמות, ולא פשוט להגיד "אני יכול להפיל אדם במכה אחת כי ככה".

Nihau

New member
בניסיון להתיר את הפלונטר

blue beetle מדבר על הקשר בין מכניקה למ"ת וההבדל בין המבניית הטכנית של הדמות על הנייר לבין ההחלטות של משחק הדמות (ברמת הדרמה, לא ברמת גלגול הקוביות).
אתה מדבר על העיגון של ההיסטוריה של הדמות בפרטי המכניקה שלה ולהיפך שזה שייך לדיון ברמת המטא-משחק
serpent axis מדבר על הגישה שלו למ"ת שקרובה יותר לתאטרון- קודם בונים דמות סיפורית ורואים אותה באור דרמטי ואחר כך מנסים לתפור לזה נתונים מכניים על הנייר- מה שלא תמיד עובד טוב, במיוחד בשיטות שאינן מודולריות (למשל מו"ד שבה יש עסקאות חבילה של מקצועות ודרגות).

אני פתחתי את הפתיל עם תהייה לגבי הקשר בין feat לבין אופי של הדמות.
אאל"ט blue beetle טען שאין קשר חזק כי הfeat שייך לרמת המכניקה ויכולת ההשפעה שלו על האופי (הדרמטי) של הדמות גמיש מספיק כך שאני אוכל לבחור כל כיוון וזה עדיין יתאים.
אאל"ט serpent axis טען את אותו הדבר + דוגמא לתוצר אופי אפשרי שלא חשבתי עליו.

ויתקנו אותי הנ"ל אם טעיתי בהבנת דבריהם

למעלה