משחק באגו

Ron W

New member
משחק באגו

שאלה היפוטתית:
כשיגיע יום שניתן יהיה לשכפל רקמת מח
להעתיק כל קשר ניורוני עצבי ולשכפל אותו למכונה או מח אחר.
העתקה משמע מעבר לזכרון כל ׳מבנה הנפש׳ או הרוח התבועים
למעשה ברקמות.

האם היית מוכן/ה שיעתיקו אותך וימחזרו את גופך בעודך בחיים?
כלומר תחיה בגוף אחר (זהה) אחרי שהוא יתעורר לחיים?
 

חיא2

New member
יש לי שני תנאים:

1. הגיל של הגוף החדש
2. רק גוף אנושי זכר

אגב, אם אתה חובב מד"ב, הרי סדרת "חולית" עוסקת אמנם בעתיד רחוק מאוד, אבל בני אדם משכפלים עצמם באמצעות "גולם" [ גוּלָה ברומן ], שחייב לעבור טראומה על מנת לזכות בזהותו הקודמת.
הזכרון לשיטת הספר הוא בדנ"א, והגופים נולדים באופן "טבעי" אצל מומחי דנ"א, שגם מייצרים "רקדני פנים" [ כלומר יצורים היכולים להפוך עצמם לכל דמות שירצו, כולל כל התכונות, הזכרונות וכו' ]
 

Ron W

New member
מצאתי 2 יצרים מנוגדים

יצר השרידות החזק ביותר בטבע (כנראה מתוכנתים אליו בגנים)
יחשוש מלאבד את גופו אפילו יקום לתחיה מחדש בגוף זר
האגו מחובר לגוף ומגן עליו כדי שישרוד
יצר הרביה / המשכיות
לאפשר לך לשרוד את המוות הטבעי ע״י יצירת כפילים
הרי לרוב מורישים לצאצאים מעבר לגנים את הזהות הרעיונית

אם נבחן מול פני המציאות
היצר ההמשכי שכולל גם רוחניות ודעתיות
גובר לעיתים על יצר ההשרדות האישי כשאנשים מוכנים
להקריב את עצמם על אידאות לאומים דתות ושאר רעיונות.
 

חיא2

New member
אולי זה משתמע מדבריי, אבל..

הבחירה בגיל ובמין [זכר ] נובע מהעדפותיי המיניות, שאפשריות בקיום, מבחינתי, רק בגופו של זכר.
הזולתנות [אלטרואיזם ] עד אבסורד, שהיא התאבדות למען הקהילה קיימת כמובן גם בטבע עצמו, למשל אם תצפה בהתנהגות עדרי האנטילופות שחוצים נהרות באפריקה ונטרפים על ידי תנינים, נראה לך שאין בהתנהגות של "החלוצים" במחנה הקרבה למען הקהילה?
מוכר לכולם סיפור הלמינג, שמתאבדים כשיש צפיפות אוכלוסיה מוגזמת המאיימת על שרידתם. ויש סיפור על דולפינה , קאת'י, שהתאבדה, והנה עוד אחד:
"אך בתוך כל הסיפורים והמסתורין האופף את נושא ההתאבדות בעולם החי בולט במיוחד סיפורה הלא ייאמן של ה-Leucochloridium… לא, אין מדובר באיזו דמות מהמיתולוגיה היוונית כי אם בתולעת טפילה… כן, אם בהתאבדויות עסקינן, הרי שמחזור חייה של תולעת זו, יצור נחות לכל הדעות ביחס לכלבים, דולפינים או בני אדם, קשור קשר הדוק להישרדות ולהתאבדות… הטפיל, שמחפש לו נשא חדש, לרוב ציפורים, חודר לגופם של חלזונות (טרף אהוב על ציפורים) ואז "משתלט על מוחם" וגורם להם לנוע כמו זומבים לעבר אזורים מוארים, שם יהיו חשופים לעיניהן של הציפורים וייטרפו, וכך הטפיל יוכל להשלים את מחזור חייו בגופה של הציפור."

התאבדות למען אידיאה מכל סוג שהוא [ פוליטית, רעיונית, דתית וכו'] קשורה למצב נפש מסויים מאוד הנוצר בקרב המתאבד [ גם מתאבד בודד, הן כמצב פתולוגי של מחלה, מתאבד בבית סוהר , מתאבד בשל אירוע חברתי נורא מבחינתו <חאראקירי>]. קרא איך מעודדים מחבלי-מתאבדים, את הקאמיקזה היפניים - או לחץ חברתי חזק מאוד [ כתות שחבריהן מתאבדים מול "איום" או מול הבטחה עתידית - מצדה, הכת של דוד כורש ] איום חיצוני על שרידת הקבוצה [ חיילים, טרמיטים כדוגמה ממש מובהקת ].
 
למעלה