משחק אסוציאציות...

Ashley 3

New member
משחק אסוציאציות...

אני מנסה ללמוד דרך תרגום מסרטים (בנוסף) ובדר''כ זה גם מצליח אבל אני תקועה במשפט שנשמע כמו- kakatakana omoi kirine. אני יודעת שomoi זה רגשות ו kiri זה משהו כמו -עם כל מה שיש- נכון? וne זה סיומת -נכון?- אבל אז אני נתקעתי במילה הראשונה... אז אם מישהו יכול להעלות על דעתו משהו שנשמע כמו זה או לפחות חלק,ואולי זה סתם מזכיר לו מילה אחרת... (כי אולי זו פשוט לא מילה אחת) תודה מראש.

Ashley 3

New member
עוד משהו.

*בטעות לחצתי על שלח פעמים* סליחה... ועוד משהו, קניתי לי מנגה כי חשבתי שזה יהיה תרגול נחמד אבל איך אני אמורה לקרוא את הקנג'י?? אם מישהו מכיר/מוכר מנגה ללא קנג'י, אני אשמח לקנות...

GnomeBubble

New member
ואין פוריגנה במנגה?

בד"כ כלל אמורה להיות פוריגנה במנגה (אותיות הירגאנה ולפעמים גם קטקאנה מעל כל קאנג'י שמתארים איך לקרוא אותו). לא יצא לי לראות עדיין מנגה בלי פוריגנה (חוץ ממנגות שבאמת מיודעת רק לקהל מבוגר ואין סיכוי שיעניינו ילדים - וזה בהחלט לא מה שנחשב "למבוגרים בלבד" במערב).

Ashley 3

New member
...

יש לך תגובה לשאלה הראשונה? (אני מניחה שיש לך תשובה לכל מה שאני ישאל...)

GnomeBubble

New member
כן

אין הרבה מנגות ללא קאנג'י (אולי חוץ ממנגה לילדים ממש קטנים, וגם שמה יכולים להיות מספר קאנג'י בסיסיים) אבל ברוב המנגות יש פוריגאנה, וזה מספיק כדי לקרוא (וגם אפילו תלמדי קצת קאנג'י בלי לשים לב אם תקראי ככה).

שרית(^_^)

New member
בטוחה שזה מה ששמעת ?

כידוע, ביפנית, אפילו כשזה כתוב, אם זה מופיע ללא קנג'י וללא הקשר, קצת קשה להבין ולנחש את המשמעות (אפילו, ואולי אף בעיקר, ליפנים). בדוגמא שנתת כאן זה אפילו יותר קשה, כי את מתבססת על שמיעה בלבד, ונראה לי שלא ממש קלטת טוב את המשפט. kakatakana omoi kirine למה שרשום כאן לחלוטין אין משמעות. כלומר, זה לא מילים ביפנית... kakatakana אני לא מצליחה אפילו לנחש... תנסי אולי שוב להקשיב טוב. omoi kirine - אני יכולה לנחש שמה ששמעת זה כנראה: omoikiri ne הביטוי "omoikiri" משמעותו משהו כמו עם כל הלב, עם כל הנשמה, עם כל הכח (הנפשי, לא הפיזי), בצורה דרסטית וכו'. לפעמים, כדי להדגיש אותו, מוסיפים tsu קטן בין ה-omoi ל-kiri: omoikkiri. ואת ה-ne את בודאי כבר מכירה (נדמה לי שלא מזמן גם Bubble הסביר). זה משהו כמו "הלא כן?" או "או.קיי?"

Ashley 3

New member
לשרית.

כן את מה שהסברת עד עכשיו אני הבנתי לבד אבל ההתחלה משגעת אותי... אני לא יודעת מה זה יכול להיות אפילו. זה חייב להיות פועל נכון? אם ככה למה הוא לא בסוף המשפט? ( לפני הne כמובן.)

GnomeBubble

New member
את ה-ne כולם מכירים ../images/Emo8.gif

ואני אומר שהמילה הראשונה לא חייבת להיות פועל. הסיום שלה (אם שמעת אותו נכון) לא נשמע כמו שום הטייה של פועל שאני מכיר. לדעתי יותר סביר שהיא תהיה תואר לפי המיקום שלה (מתארת את המילה omoikiri) אבל היא יכולה להיות גם פועל (משפט משועבד). רגע, אולי זה בעצם atataka na? יכול להיות? אם זה היה atsui זהם גם היה הולך ממש טוב ("נחישות חמה" = "נחישות חזקה") אבל atataka na זה רק חמימה, אז אני לא בטוח אם זה מתאמים.

למעלה