משחק אימה - ריוונלופט

Dror Bar

New member
משחק אימה - ריוונלופט

אני והחברה החלטנו להחזור לשחק בערבים, ומכוון שזה החורף חשבתי שזה יהיה נחמד לשחק משחקי אימה( שכולם אוהבים) בעולם של ריוונלפוט ( או דומה). עכשיו נמאס לי קצת מהמו"ד הרגיל והטקסי, החלטתי להוסיף לעולם יותר חלקים של התרבות היפנית/סינית, כל סוגי המבנים, היסודות, אגדות הדרקון, קארמה ויינג ויאנג. רציתי לדעת האם יש לכם רעיונות איך לשלב את זה בעולם, את התגמול הטוב והרע לכל דבר שאתה עושה, את חוסר האלים והפיכתם "לרוחות של האבות", אולי לרעיונות למקצועות חדשים- כמו קוסם יסודות, קוסם קארמה וכדומה. אשמח לכל רעיון אפשרי.

פשוט תשיג את משחק התפקידים l5r

אגדת חמשת הטבעות, לא שיטת אימה אלה שיטת פנטזיה יפנית (כלומר תחליף את האבירים בסמוראים ואת הדרקונים והאלפים ורוחות היער בכל מיני אנשי חיה ושדים מהמיתולוגיה היפנית ונסינית) אבל בכל זאת טובה... אתה יכול להשתמש בגירסת הק20 או בגירסת הק10, אני אישית ממליץ על גירסת הק10 (ואת גירסת הק20 כבר לא מוכרים יד ראשונה)

0Pandemonium0

New member
אם הוא אומר שנמאס לו ממו"ד, למה אתה מציע לו

מו"ד בתחפושת? הסמוראים הם ממש לא אבירים, הדרקון האירופאי שונה לחלוטין מן הדרקון המזרחי והקאפה והקיטסונה אפילו לא מזכירים את האלפים והגמדים.

l5r ק10 זה בכלל לא מו"ד בתחפושת!

ואני בסך הכל ניסיתי להסביר לו בקיצור ובפשטות מה זה פנטסיה יפנית.....

0Pandemonium0

New member
המ...זו לא פנטזיה יפנית. ואני אחזור שנית:

"הסמוראים הם ממש לא אבירים, הדרקון האירופאי שונה לחלוטין מן הדרקון המזרחי והקאפה והקיטסונה אפילו לא מזכירים את האלפים והגמדים."

אלה היו בסך הכל תירגומים גסים

שנועדו לתת מושג כללי.... ולא התכוונתי שהם אותו דבר! התכוונתי פשוטון כמשמעו- להציב סמוראים ושדים יפניים במקום אבירים ודרקונים! זה שמציבים משהו במקום משהו אחר לא אומר שהוא דומה לו....

0Pandemonium0

New member
קודם כל תכיר את התרבויות האלה.

הרבה אנשים חושבים שבגלל שהם ראו אנימה ו"נמר דרקון" אז הם יודעים מה זה "התרבות היפנית", "התרבות הסינית", "בודהיזם" ושאר מושגי המזרח הרחוק. אני ממליץ ללמוד קצת קודם. אתה לא חייב להתעמק אם זה לא מעניין אותך, אבל תלמד את הבסיס אם אתה מתכוון להשתמש בו בעולם שלך. קודם כל תרבויות המזרח הרחוק אמנם שאבו השראה אחת מהשנייה והושפעו אחת מן השנייה, אבל הן גם שונות מאוד. אתה הזכרת שתי דתות, וקיימת אחת נוספת שלא הזכרת. כל עניין הקארמה שייך בכלל לבודהיזם, שמקורו בהודו והוא נפוץ גם בסין וגם ביפן. רוחות האבות הן חלק מפולחן השינטו, הדת הקדומה של יפן. הדת שלא הזכרת היא הטאואיזם הסיני. אם אתה לא רוצה עולם הוליוודי שרק נראה כמו המזרח הרחוק, בוא נרחיב את זה: בכל הדתות שהזכרת קיימים אלים, בנוסף למה שנקרא "רוחות האבות", שגם הן בעצם אלים. אלי המזרח הרחוק הם אלים אנושיים מאוד, גם במובן שהם יכולים להתערבב בעולם האדם, להזדווג עם בני-אדם, להפוך לבני-אדם, או בני-אדם שיכולים להפוך לאלים. הגבול המפריד בין האלים לבני-האדם במיתולוגיות היפנית והסינית הוא גבול דק מאוד. ביפן קיימות שתי דתות נפוצות: דת השינטו והבודהיזם. השינטו, "דרך האלים", היא הדת העתיקה והקדומה של יפן, ובראשה עומדת אמאטראסו אומיקאמי, "האלה הזורחת בגן-העדן", היא ראש האלים ואלת השמש. אחיה הם טסוקויומי, אל הירח, וסוסאנואו, אל הסערה. בשינטו אנשי הדת היו דווקא נשים, מיקו, שהשתמשו בגופן כדי לקשר בין האדם לאל או לאדם אחר שנפטר. השינטו היא דת שמחה וצבעונית מאוד והחגים שלה מתאפיינים בפסטיבלים ססגוניים עם הרבה צבע ורעש, ומאחר שהיא דת כל-כך אוהבת חיים, ההתעסקות במוות ביפן הקדומה הייתה טמאה. קברנים, שוחטים ועוד כאלה היו מקצועות נחותים והעוסקים בהם התרחקו משאר האנשים והיוו מעמד נפרד. לאנשי הדת אסור להתקרב למוות, כמובן. הבודהיזם הגיע מהודו והפך לדת בניגוד לרצונו של הוגה התורה, הוא גם האל הראשי בה: בודהא. הבודהיזם מאמין בגלגול נשמות ובקארמה טובה ורעה, שניתנת לנו על כל מעשה שאנחנו עושים וקובעת את המעמד שלנו בחיים הבאים. המטרה היא להתנתק מן החיים ומכבלי החומר, להגיע להארה, למות ולא להתגלגל עוד. זהו מצב של נירוונה, בו הנשמה מתאחדת עם היקום. אדם שיכול להגיע לנירוונה, אבל בוחר להישאר בעולם הגשמי ולעזור לאחרים הוא בודהיסטווה, כמו אלת הרחמים הסינית, גואן יין. מאחר שהבודהיזם למעשה שולל את החיים בעולם הזה, הוא מילא ביפן את התפקיד של "דת המוות": לוויות וטקסים עצובים הקשורים במוות היו נערכים על-ידי אנשי הדת הבודהיסטים, בעוד החתונות ומסיבות לרגל לידה היו בתחום שיפוטם של כוהני השינטו. בטאואיזם הסיני אני מבין פחות, ולכן רק אגיד שהגה את ה"דרך", זהו פירוש המילה "טאו" בסינית, אדם בשם לאו דזה ומטרת הדת היא להדגיש את אפסיותו של האדם בהשוואה לטבע וליקום. האדם אף-פעם לא יכול לנצח את הטבע והאלים, אבל כן יכול להצטרף אליהם. הטאואיסטים עסקו הרבה באלמוות וחיפשו דרכים שונות להתגבר על המוות ולנצח אותו, ושיטות אלה כללו תרגילי התעמלות מיוחדים, דיאטות שונות, לחשי קסמים ושיקויי אלכימיה. בני האלמוות תופסים מקום חשוב במיתולוגיה הסינית: אלה בעצם בני-אדם שהצליחו על-ידי שיטות שונות להתגבר על המוות וזכו בכוחות אלוהיים. המפורסמים ביותר הם שמונת בני האלמוות הסיניים. אצל הסינים בולטת במיוחד הבירוקרטיה הסבוכה של עולם האלים, שמזכירה מאוד את הבירוקרטיה הסינית ולא תמיד יודעים מי העומד בראשה. בשלוש הדתות יש אלים ויצורים על-טבעיים, והתנגשויות ביניהם לבין בני-האדם. קוסם יסודות או קארמה הם ממש לא מקצועות למשחק במזרח הרחוק, ונשמעים יותר כמו "מו"ד באווירת המזרח הרחוק". אני הייתי מציע מקצועות אחרים: אלכימאים טאואיסטים, בני אלמוות, נזירים סגפנים, סמוראים, יצורים על-טבעיים, ואונמיוג'י. אונמיוגי הוא אדם שמשתמש באונמיודו, סוג של שיטת כישוף יפנית שמאפשרת גם זימון יצורים, שיקיגאמי, והשתמש בה אדם מפורסם בשם אבה-נו-סיימיי, שאגדות רבות נקשרו בשמו. הקסם בעולם כזה יצטרך להיות שונה מאוד מהקסם ה"אירופי" הגלוי של כדורי אש ומכות ברקים, ויתאימו לו יותר קסמים כגון תעופה, היעלמות, שינוי צורה וזימון. אם אתה רוצה משחק אימה כדאי גם להכניס לעולם כמה שפחות קסם גלוי וברור ולהפוך את הקסם למסתורי יותר, כזה שלא ברור אם הוא קיים או לא. אם תצטרך עוד עזרה, תגיד.

Dror Bar

New member
מעניין מאוד

בנתיים אני אמשיך לחקור את הנושא. שאלה: לפי מה שהבנתי אתה חושב שכדאי להוריד הרבה חלקים בנפיצות הקסם במו"ד... הבנתי נכון? כאילו להתמקד במקצועות אחרים.

0Pandemonium0

New member
נכון. אני חושב שקסם הוא "קסום" יותר, כאשר הוא

נדיר יותר. וגם, אימה ניתן ליצור ביתר קלות כאשר מתעסקים בלא נודע. תן לשחקנים להתמודד עם משהו ערטילאי, מסתורי, מכשף באמת. זה מפחיד.

Dror Bar

New member
תן לי לראות אם הבנתי

אני יכול ואף רצוי לשים דברים מוזרים/לא מוסברים אך לא כמו במו"ד שהכל מוסבר בעזרת קסמים פשוט לא להסביר.

0Pandemonium0

New member
אם רוצים עולם מוכן, זה יכול להיות מעולה!../images/Emo45.gif

"סודות יפן" הוא משחק אימה באווירת המזרח הרחוק, אז זה עונה על כל הדרישות.

Dror Bar

New member
תגובה

אמרו לי פעם שקת'ולהו לא מתאים כל כך לבני 16. נכון או לא?

כן

אבל קתולהו זה אימה טהורה, אם אתה רוצה תערובת של פנטזיה ואימה אז לך על סטורמברינגר, אפשר גם קתולהו ימי הביניים אבל עדיין, אימה טהורה.....

Dror Bar

New member
מה הפירוש של אימה טהורה?

כאילו מה ההבדל בין סתם משחק אימה לבין קתולהו

תן לי להסביר

יש אימה קלה- שבה הגיבור נלחם במפלצות זוועתיות במיוחד יש אימה טהורה- שבה לגיבור אין שום סיכוי להביס את המפלצת פנים אל פנים, והוא צריך להביס אותה רק בדרכים עקיפות לפני שהיא תתפוס אותו ו/או תשמיד את האנושות, והכל תלוי רק בשכל ובאומץ ובמזל שלו.... יש פנטסיה אפלה- שמה הגיבור הוא כמו באימה טהורה רק שבעזרת קסם הכל הרבה יותר קל.. טוב, רק לכאורה, לשימוש בקסם יש מחיר כבד.... ויש פנטסיה רגילה (מו"ד)- שבה הגיבור יכול לנצח את המפלצת עם קסם בלי לשלם מחיר כבד ואפילו לנצח בלי קסם...

The Evil Rabbit

New member
ממתי מו"ד זה פנטזיה רגילה?

מה קרה לזה? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=353&msgid=108282035

למעלה