משחק אחה"צ

משחק אחה"צ

שיחקתי עם בני ובתי (בתי בת 12.5 ובני בן 6 שניהם עם בעיות קשב וריכוז) במשחק מצוין "פנטו מי מה" של חברת קודקוד.
בני מכיר את המשחק מהגן שלו ואפילו הסביר לי איך משחקים.
התחלנו לשחק, וכל פעם שהוא הפסיד הוא התעצבן והתחיל לבכות מתסכול והשתולל בבית.
אמרתי לו שההתנהגות שלו לא נעימה לנו, ואנחנו מנסים עוד משחק אחד, אם גם אז יהיה לו קשה אנחנו נפסיק את המשחק.
ואכן היה לו קשה והפסקנו, הוא השתולל ובכה וזרק חפצים לרצפה.
איך מתמודדים?

הי גן חיות,

ברור שכל ההתנהגות הזו היא חלק מהקושי שלו לווסת את עצמו ולעכב תגובה שמאד אופייניים לילדים עם ADHD. אז מה אפשר לעשות בבית ?

שני רעיונות והצעה:

1. בפעם הבאה שמשחקים, לפני שמתחילים, להזכיר מה היה בפעם הקודמת ולתת לו אפשרות לבחור אם משחקים לפי הכללים ואז יש אפשרות שיפסיד או שלא משחקים לפי הכללים והוא לא יפסיד אבל גם לא יהיה כיף כמו המשחק האמיתי. תגידי לו שאת לא רוצה שיקרה מה שקרה היום שבסוף כולם לא נהנו.
אפשר לדבר לפני המשחק על מה יקרה אם יפסיד- מהן האפשרויות ? לכעוס ? לבכות? להעיף ? להגיד "לא נורא " ? להגיד למנצח "כל הכבוד" ? להתחיל מהתחלה ? את יכולה להגיד שגם לך קשה מאד להפסיד ושאת תצטרכי את עזרתו להתגבר.

2. יש ילדים שמה שעובד אצלם זו "צרת הרבים": אם משחקים בזוג ומפסידים ביחד אז "היאוש נעשה יותר נוח". אם ההפסד הוא לא רק שלי אלא של שנינו הוא קל יותר לעיכול: אז משחקים "בנים נגד בנות" או הורים נגד ילדים. אחרי שרואים שאפשר להפסיד במשחק ולהשאר בחיים אפשר שוב להציע לשחק כל אחד בפני עצמו ולא בזוגות.

והצעה: אם יש לו קשיים תפקודיים נוספים והקושי הזה מפריע לו גם במסגרות אחרות (בגן, בחוגים, עם חברים אחה"צ) אני ממליצה לפנות לטיפול בריפוי בעיסוק, לבד או בזוג או קבוצה, תלוי בצרכים שלו.

למעלה