משחקי Bowl - עדכון מספר 2

ofribecker

New member
משחקי Bowl - עדכון מספר 2

מאז שבת 24.12.05 התקיימו עוד מספר משחקי Bowl ולהלן התוצאות: הוואי בול 24.12.05: נבאדה - סנטרל פלורידה 49 - 48 בהארכה מוטור סיטי בול 26.12.05: ממפיס - אקרון 38 - 31 צ'אמפס ספורטס בול 27.12.05: קלמסון - קולורדו 19 - 10 אינסייט בול 27.12.05: אריזונה סטייט - ראטגרס 45 - 40 MPC קומפיוטרס בול 28.12.05: בוסטון קולג' - בויזי סטייט 27 - 21 אלאמו בול 28.12.05: נבראסקה - מישיגן 32 - 28 אמראלד בול 29.12.05: יוטה - ג'ורג'יה טק 38 - 10 הולידיי בול 29.12.05: אוקלהומה - אורגון 17 - 14

laufgas

New member
מה זה משחקי bowl ?!

אני יודע מה זה Bowl, אבל מה הקטע של "משחק Bowl". מה ההבדל בין כל משחקי ה"בול" האלו לבין הסופרבול? כל העניין הזה ממש מבלבל אותי. מאיפה צצו כל הבולים האלו? אנחנו מדברים על ליגת ה NFL? מצטער, אני מבולבל ואני לא יודע על מה אתם מדברים.

ESPN

New member
אל תתבלבל../images/Emo24.gif

המשחקים האלו שייכים לליגת המכללות וממש לא לNFL, לה יש אכן רק את הסופרבול. (וגם את הפרובול, אבל זה משחק לא רשמי - זה בעצם משחק האולסטאר של הNFL) בשביל לנסות להבין איך עובדת ליגת המכללות (זה מאוד מורכב), קרא את המאמרים של הפורום. יש שם חלק מיוחד המוקדש לזה.

laufgas

New member
אה, זה קצת מרגיע :)

מצטער שהייתי קצת היסטרי, פשוט אחרי כל התקופה שאני מנסה ללמוד את הקבוצות, את המשחק וכו', פתאום אני מגלה משהו חדש. תודה, אני אבדוק את המאמרים.

dubidu11

New member
מה זה כל הבולים האלו ???

האם לכל אזור הליגת המכללות יש את הבול שלו ??? ומה הבול שהכי נחשב ??? או שכולם אותו רמה תודה

ofribecker

New member
על קצה המזלג

או כמו שאומרים באנגלית: The bowl games in a nut shell בליגת הקולג'ים הבכירה (דיביז'ן 1A) יש כ 120 קבוצות. הן מחולקות לבתים (או ליגות משנה), והקבוצות משחקות את רוב משחקיהן במהלך העונה מול קבוצות מהבית שלהן, ועוד שלושה או ארבעה משחקים מול קבוצות מבתים אחרים. סה"כ קבוצת קולג' משחקת משהו בין 11 ל 14 משחקים בעונה הרגילה. בסוף העונה הרגילה בסמוך לתחילת ינואר מתקיימים משחקי ה Bowl. זוהי מסורת ארוכת שנים ובמהלך הזמן נוספו מדי פעם משחקי Bowl שונים ובוטלו חלק. בכל אופן - מהות משחקי ה Bowl היא מעין משחקי הכרעה, לא כמו פלייאוף, אלא עוד הזדמנות לנצח יריבה פחות או יותר שווה ברמתה, אך מבית אחר. זו תמיד חגיגה מיוחדת כי פוגשים קבוצה שלא פוגשים הרבה בדרך כלל, ויש בזה מפגש עם אוהדים שונים ואפילו קצת תרבויות שונות לפעמים ומשחק ה Bowl תמיד מהווה סיום דרמאטי לעונת הפוטבול של קבוצה. משחקי הבול משמשים כמו עוד מחזור לקביעת הדירוג הסופי של הקבוצות, שנקבע ע"י שקלול של דירוגי הצבעה והישגים בפועל. כנראה צריך לחיות בארה"ב תקופה ולחיות את רוח תחרות הקולג'ים כדי להבין לעומק ולהפנים את כל העניין הזה. מי ששומע או רואה את זה מבחוץ תמיד מרים גבה. כל קבוצת קולג' חושבת על איך להתקדם בדירוגים הלאומיים שנקבעים ע"י הצבעה כל שבוע. אחד מבין משחקי ה Bowl השונים נקבע להיות משחק האליפות שמעמת את #1 ו #2 בדירוג הקובע (הנקרא BCS). משחק זה הוא אחד מבין הבאים: פיאסטה בול, שוגר בול, רוז בול ואורנג' בול. יתר שלושת המשחקים האלה שאינם נבחרים להוות משחק אליפות יעמתו קבוצות מדירוג גבוה ב BCS לפי איזשהו מנגנון של שילוב בין הבתים השונים. מסובך אז לא ניכנס לפרטים מיותרים. משחקי ה Bowl האחרים הם משחקים מסורתיים שמעמתים שתי קבוצות על פי הבית והמיקום שלהן, לדוגמא: ה"אלאמו בול" מפגיש את מס' 4 בביג טן עם מס' 4 בביג 12 וכדומה. נצחון במשחק הבול מסיים את העונה עם טעם נפלא ובד"כ מקפיץ את הקבוצה מספר מקומות בדירוג ה BCS, ואילו הפסד בו מותיר תמיד חומר למחשבה לקראת השנה הבאה וכמובן מקלקל במעט את הדירוג.

ofribecker

New member
עדכון מס' 3 ומצב תחרות הקולג'

אתמול בערב ובלילה נערכו ארבעה משחקי בול נוספים: מיוזיק סיטי בול: וירג'יניה - מינסוטה 34 - 31 סאן בול: UCLA - נורת'ווסטרן 50 - 38 (סה"כ 88 נקודות, יותר מ 59.5, ואגב נורת'ווסטרן הובילה 22 - 0) אינדיפנדנס בול: מיזורי - סאות' קרולינה 38 - 31 (לאחר שכבר היה 21 - 0 לגיימקוקס) תחזיקו חזק... פיץ' בול: LSU - מיאמי 40 - 3 (ומיאמי עוד הובילה 3 - 0), תנחומי לאמיר ברעוז... הניחוש הנכון בשבוע 1 של תחרות הקולג'ים: קלמסון, נברסקה, אוקלהומה, UCLA, אובר ל cwoodson יש 4 נקודות ל ESPN יש 4 ל first and inches יש 2 ל ofribecker יש 2 ל zipfer יש 2 ל videoman יש 1 ל Amir BA יש 1 ל geviaz יש 0 ל Yo-man יש 0

מיזורי-סאות' קרולינה

איזה משחק אדיר היה כל הכבוד למיזורי לחזור מפיגור שוב ושוב ועוד לנצח בסוף!!

Amir BA

New member
לא רוצה לדבר על המשחק

אני רק יכול להגיד שמזל שהוא לא שודר בטלויזיה, כי סביר להניח שהייתי שובר אותה במהלך המשחק. 15 שנה אני אוהד UM ולא זכור לי הפסד כזה מביש. LSU היו בכמה רמות מעלינו ההגנה המצוינת של מיאמי לא הצליחה לעצור את LSUבכלל. פשוט מוזר אי אפשר לתת הסבר, פשוט משחק גרוע של מיאמי. כמו שכבר אמרתי..נקווה ששנה הבאה יהיה יותר טוב...UM-UM בגמר

AntiUltras

New member
הלילה פרזנו נגד טולסה ב-20:00

ויותר מאוחר(לאחר משחק הסל מכללות) הג'איינטס באוקלנד

למעלה