משחקי תפקידים - מהם?

Princess Lili

New member
משחקי תפקידים - מהם?

כשהייתי בת 12 קניתי קופסה עליה היה כתוב "מבוכים ודרקונים" מאז שיחקנו בה אני וחברותיי (יותר נכון ניסינו) אולי פעמיים. היו בקופסה המון דפים, כרטיסים, חוברת עבה וכל כך הרבה חומר קריאה שנראה היה שצריך לעשות דוקטורט כדי להבין במה מדובר. עד היום אני לא מבינה את כללי המשחק. היום כבר מאוחר מידי בשבילי לשחק בו אבל מתוך סקרנות מישהו יכול להסביר לי מה מטרת המשחק ואיך זה הולך?

DDN

New member
אני לא מאמין במאוחר מדי.

בכל מקרה, ניסחת יפה את השאלה. מהי "מטרת המשחק" ולא ביקשת "הסבר על החוקים", היות ומו"ד היא שיטה אחת מני רבות למשחק. מטרת המשחק היא קודם כל להנות. בניגוד למשחקים כמו כדורגל, כדורסל, שחמט או מונופול, אין כאן מטרה שצריך להגיע אליה. אין דבר כזה "לנצח" במשחק. הניצחון במשחק הוא ההנאה שצברת וכמות החוויות שיהיה לך לספר בעתיד. מבחינת המשחק עצמו - לאחר שבחרת בדמותך, וזאת אחרי שמנחה המשחק פירט על הרקע של המערכה (אתם יכולים להיות חבורה של אנשים בעולם דמוי ימי הביניים שרוצים לשרוד, אתם יכולים להיות קבוצת דלגני חלל שבורחים מאימפריה של ציפורים ענקיות שרוצות לשעבד אותם, אתם יכולים להיות . . .. מקווה שהבנת את התמונה) את בונה לעצמך דמות לפי הרקע ההוא, ומהרגע ההוא את אחראית לדמותך. את אחראית לקידום מטרותיה בחיים של הדמות: בין אם זה פשוט למצוא חתן/כלה ולחיות באושר בפינה נידחת של העולם, בין אם זה למצוא את הבננה הקדושה שתציל את המלך מריח נצחי של בצל מהפה, או בין אם זה לשרוד את הלילה כדי לספר לנכדים על האיש עם הגרזן מהטירה בקצה העיר. איך המשחק עובד: המנחה מתאר מצבים, ואת אומרת מה הדמות שלך עושה בהתאם, את מדברת בשם הדמות שלך כשזה מגיע לדיאלוגים, והמנחה יגיב בהתאם.

ננסק

New member
מה ש-DDN אמר, וכמו כן

באמת אין דבר כזה "מאוחר מדי", כי משחקי תפקידים אינם מיועדים לילדים קטנים. למעשה, לטעמי הם בקושי מתאימים לילדים - רק מגיל ההתבגרות והלאה אפשר להנות מכל הפוטנציאל שהם מציעים. במשחקי תפקידים אפשר לבדוק מצבי "מה אם?" מסקרנים לפחות כמו אלו שמוצעים לנו בסרטים וסדרות (מה אם כל מני אנשים לא קשורים נתקעים על אי בודד, וזה מקום מאוד מוזר? ע"ע Lost), ולפעמים אפילו יותר.

למעלה