משחקי תפקידים חיים

hagakora

New member
משחקי תפקידים חיים

אתמול חזרתי מה"סאגה", משחק התפקידים הכי גדול בארץ, ויש לי כמה שאלות טכניות בקשר לLRAPים, הראשונה, איך מתמודדים עם אנשים שמערבבים אין פליי ואאוט פליי כל הזמן, שאלה שנייה, איך אפשר לעשות אין פליי טוב מאוד והשלישית, איך נלחמים באנשים גדולים ומפחידים שסוחברים חנית בכל יד? ובאופן כללי, יש איזושהן שיטות/טכניקות לחימה שאתם ממליצים ללמוד על מנת שתהיה לי עליונות טכנית בקרב?

תשובה לשאלה האחרונה

אתה מביא גז מדמיע, מרסס לו בפרצוף, מוריד לו בעיטה בביצים ובורח. אל תדאג, הביטוח מכסה את הכל.

DDN

New member
חלק מהמשתתפים שם לומדים ארניס

שבין שאר הדברים לומדים שם שימוש בחרבות. אולי כדאי לך ללמוד את זה?

Nihau

New member
דרגורן וסניפט לומדים ארניס

ודרגורן גם היה בסאגה- אולי יותר מאוחר הוא יכתוב כאן את התרשמותו ואת הפתרונותיו לשאלות שלך. לגבי הארניס- אומנות לחימה שמתמקדת בלהבים. המדריך הראשי יובל נחמקין, איש נעים הליכות הזמין בטלפון 050-6541719 . ארניס כאומנות לחימה יכולה לתת לך כלים והבנה טובה יותר לגבי לחימה בנשקים. אנשים בארניס מכירים את אנשי הLARP ואפילו קיבלו מהם חרבות מרופדות לאימונים יותר מציאותיים (מציאותיים לסגנון הלחימה המאושר עי ועדת בטל"ן בLARP כמו הסאגה). הארינס לא יכול לתת לך ניסיון בשטח- זה רק השתתפות בקרבות רבים יכולה לתת לך- אנשי LARP נפגשים מידי יום שישי בדשא מול רכבת מרכז ת"א ארלוזרוב ומתאמנים- לא הכי בטיחותי שיש אבל הם מגיעים לרמות מעניינות וחלק מהם לא זקוקים לא"ל כלל. א"ל לא המציאו את הגלגל- רק מיסדו את השימוש שלו בצורה יעילה יותר ולפי סגנונות ספציפיים הולכים ומתמחים.

hagakora

New member
אתה מכיר אנשים באזור חיפה שמתאמנים?

ואני יודע ש"אל לא המציאו את הגלגל, אבל אני מודע גם לזה שקצת נינג'יטו, ג'וג'יטסו, קנדו וכיו"ב ירחיבו על הידע המוגבל שיש לי על שימוש בנשקים מקראטה

snift

New member
יש ארניס בחיפה.

על רכס הכרמל, מול נוף מדהים של המפרץ, בכל יום שלישי בשעה 20:00. מידע נוסף ניתן למצוא באתר: www.arnis.co.il או במסרים אישיים.

דרגורן

New member
תשובות:

1. איך מתמודדים עם אנשים שמערבבים אין פליי ואאוט פליי כל הזמן? לא משחקים איתם. הסאגה מספיק גדולה בשביל לשחק עם הרבה שחקנים אחרים. 2. איך אפשר לעשות אין פליי טוב מאוד? השקעה ורצינות. תיכנון היסטוריה ומטרות לדמות, התאמה של סיפור הדמות לסיפור הסאגה. בחירת העיר הנכונה והשחקנים הנכונים לצירך יכול לעזור מאד. 3. איך נלחמים באנשים גדולים ומפחידים שסוחברים חנית בכל יד? לשאלה הזאת יש כמה תשובות: א. לא נלחמים בהם בכלל. הולכים בקבוצה של שלושה/ארבעה שחקנים - ולרוב לא יתקיפו אותך. ב. מגייסים צבא לעזרתך. אני בטוח שתמורת התמורה המתאימה ניתן לשכור צבא, אני יודע שאצלנו בעיר (רע-ארקת') כל משחק יש קבוצה של ארבעה-חמישה לוחמים רציניים ביותר, אני יודע שכשצריך אני יכול לבקש מהם ללוות את הדמות שלי לכל מקום בחינם (חלק מהטבות העיר) 4. עליונות טכנית בקרב? Offplay אתה יכול לבוא בימי שישי לרכבת ולהתאמן בנשקים מרופדים. אתה יכול להתאמן בארניס Inplay אתה יכול להיות חכם יותר מיריבך אתה יכול לבוא לגילדת האלכימאים שלי ולרכוש שיקויים שיוודאו שלא תפסיד יש לנו שיקויים שמחזקים אותך, שיקויים שמחלישים את היריב ועוד ועוד...

inko

New member
יש רק צריך...

להעלות אותם,בפורום של הסאגה(האחווה?) מדברים על זה,יש שם איזה טופיק אם אני לא טועה.

Da Fish Snake

New member
סליחה על הבורות ../images/Emo9.gif

אבל מישהו יכול להסביר לי על מה בדיוק אתם מדברים? "סאגה"? "LRAP"? "גילדה"?.... מה? מי? איפה? מתי? למה?....

דרגורן

New member
הסברים

LARP או בעברית - Live Action Role Play הינו משחק תפקידים חי, בו אתה משחק את הדמות שלך הלכה למעשה (לדוגמא אם אתה משחק אורק, אתה צובע את עצמך בירוק) סאגה הוא משחק LARP המורץ זאת השנה החמישית והיה בשישי שבת שעברו. גילדה - מאגר שחקנים תפקידים ישראלי ברשת עוד שאלות?

Da Fish Snake

New member
כן...

קודם כל תודה על התשובות... והנה עוד שאלות: 1. איפה זה? 2. עם מה ואיך נלחמים? כשפוגעים בך אתה יוצא? 3. מה מטרת המשחק? 4. יש שופטים או משהו כזה?.. וכמה זה עולה? 5. איזה גילאים וכמה אנשים זה?

inko

New member
תשובות

1. השנה הסאגה הייתה במבצר אנטיפאטרוס בראש העין,שנה שעברה אם אני לא טועה ביער בן שמן. 2. נלחמים עם נשקי ספוג,בונים את הנשקים מכמה חומרים ובהתאם לחוקי הנשקים של המשחק(בארץ זה בד"כ חוקי בטל"ן לא?). לכל דמות יש נק"פ - נקודות פגיעה,כל מכה שווה נק"פ אלא אם צוין אחרת בחוקים,כאשר כל הנק"פ יורד לך אתה מת. 3. בד"כ מטרת המשחק היא מטרת הדמות שלך. 4. יש מאסטרים,הם מנהלים את המשחק. הסאגה השנה עלתה 80 שקל אני חושב,אבל כל עיר לוקחת כסף אז זה מוסיף. 5. בסאגה השנה הייתה הגבלת גיל של 14 אני חושב. ובסאגה היו כמה מאות,לא חושב שהייתה הגבלה. יש לארפים שיש בהם הגבלות.

Da Fish Snake

New member
תודה... אבל רגע...

כל אחד פשוט סופר לעצמו את הנקודות פגיעה?... ומזתומרת לכל דמות יש את המטרה שלה?...

inko

New member
תשובות

כן,אתה מקבל נק"פ בהתאם לחוקי הדמות שבחרת(למשל לוחם) והדרגה של הדמות(ואם יש שיריון אז גם שיריון). במהלך קרב כל מכה שאתה פוגע ביריב נחשבת נק"פ,הוא אמור לספור לעצמו ולצאת כאשר הוא "מת". המטרה זה פחות או יותר כמו במשחקי תפקידים שולחניים. למען האמת בסאגה גם יש את המטרה של העיר.

0Pandemonium0

New member
ואם פגעו בי ו"הורידו" לי נק"פ, אבל

בכל-זאת ניצחתי. איך האויב הבא שלי יידע כמה נק"פ יש לי? הוא הרי לא יודע שקודם "הורידו" לי נק"פ בקרב, ואני יכול לשקר ולהגיד שזה הקרב הראשון שלי ושאני עם נק"פ מלא. או שכותבים את מספר הנק"פ על המצח?

NacroMittler

New member
הגינות

האנשים שמשחקים במ"ת חיים הם בד"כ הגרין הקשה של הקהילה שלהם. הם באים להנות ולא רק לנצח. אני מאמין שהם סומכים אחד עך השני. מי שיותר סיכוי שירמה זה השחקנים ה"מזדמנים" שבאים למשחק או שניים ולא באמת חלק מהקהילה. בכל מקרה, אם מישהו מרמה אדרבה. אתה תהייה הוגן או לא, לפי בחירתך, בלי קשר לשחקנים אחרים. בכל מקרה אף אחד לא ידע, ולא נראה לי שגם יהייה למישהו אכפת.

Nihau

New member
אולי זה יעזור לך

1. אם אתה נפגעת מספיק פעמים כדי שהנק"פ שלך ירד לאפס אתה הופך לרוח רפאים וממשיך להסתובב בשטח - הולך לעמדת רפואה שם מחזירים אותך לחיים. כלומר המשחק שלך לא נגמר אם בשעה הראשונה של המשחק איזה ברברי ברזרקר מוטרף הורג אותך. זה רק מעכב אותך קלות. לא לוקחים את זה כל כך קשה- אז זה מקדם משחק רציני. מי שתופסים ותו מרמה מספיק פעמים יקנה לעצמו מוניטין שלילי ולא ישחקו איתו יותר והוא גם לא יעלה דרגות מהר כי לא יקדישו לו נק"ן מהמאגר הקבוצתי.

למעלה