ההגנה זה תירוץ דפוק
דבר ראשון, בתור שחקן שלא שומר בעצמו, אני חייב לומר ששחקני התקפה מחוננים מחפים על התפקוד הלקוי ההגנתי שלהם. השאלה היא עד כמה קאנטר טוב בהתקפה. לדעתי הוא די טוב, אבל לא טוב ברמת ג׳יימס הארדן בהתקפה, שיצדיק חיפוי. כמו כן, על גבוהים הרבה יותר קשה לחפות בהגנה, בניגוד לגארדים.

בגדול, בגלל שהתקפת אוקלהומה היא בעיקר ווסטברוק + דוראנט, קשה להצדיק קיומו של שחקן שלא שומר. זה ההגיון הבריא שמנחה את רוב המבקרים של קאנטר. אני חושב שזו שטות גמורה, כי אנחנו רואים בדקות האחרונות איך התשישות (מאחריות על הנטל ההתקפי במשך כל המשחק) משפיעה על קבלת ההחלטות ועל הסיומת של שני המגה סטארים.

בזמנו, הלייקרס לקחו אליפות עם רוטציה של שלושה גבוהים - ביינום, גאסול ואודום. אף אחד מהנ״ל לא אפקטיבי בהגנה כמו אדאמס ואיבקה. כולם יותר טובים מקאנטר. זה רק אומר, שכל הרכב על קאנטר ואיבקה/אדאמס אמור להיות הגנתי מספיק.

יש 96 דקות גבוהים במשחק. איבקה משחק 32, אדאמס 24, קאנטר 20. זה אומר ש-20 דקות אוקלהומה משחקת עם קוליסון או מקגארי או עם דוראנט ב-4. למשחק. זה נראה לי די הרבה בממוצע. יש קבוצות שמצדיקות סמול בול, יש משחקים שקוליסון הוא אופציה טובה, אבל זה לא אמור להיות 20 דקות בממוצע.
הלייקרס של עונת האליפות שיחקה את גאסול 37 דקות, אודום 31 וביינום 30 למשחק. זה יוצא יותר מ-96! וזה כי זה מחשיב פציעות וכאלה. משמע, מבחינת פיל ג׳קסון, אין רגע נתון שהגבוהים הטובים שלו לא על המגרש. גם בעונה אחרי זה, גאסול 37ף אודום 32, ביינום 27.

זה גם תלוי בגבוהים, שלא ייכנסו לפאול טראבל. שלא ינגרו מהקו. זה גם תלוי בתקופה. יש היום קבוצות נמוכות שמצריכות הרכבים נמוכים. אבל בתכל׳ס, אין שום סיבה שדונובן לא ישחק את הגבוהים שלו יותר. אוקלהומה הנוכחית זו קבוצה שיש לה בעיה חמורה בעמדה 2, ולכן היא חייבת לפצות על זה מאיפשהו. הנטל על דוראנט וראסל גדול מדי במילא, הגבוהים חייבים to step up. דונובן לא נוטע את הביטחון בקאנטר.

חילופי הגנה התקפה אגב שהצעת, אני מאוד מסכים עם זה. ואני אגיד לך עוד משהו, משחקים במאני טיים מול קבוצה מסוימת, נניח פורטלנד, וקאנטר שומר על אל פארוק אמינו, אז כן, מצידי שקאנטר יישאר על המגרש. שפורטלנד ינסו לנצח אותי בבידודים של אל פארוק אמינו מאשר של לילארד או מקולום. שיביאו את קאנטר לפיק אנד רול, אין בעיה. אני פאקינג אוקייסי, הקבוצה הכי ארוכה ואתלטית בליגה. שיעשו דאבל אפים, רוטציות, ויתנו בראש. משמע גם אם לא עושים חילופי הגנה התקפה, אפשר להתמודד מצויין.

אבל אין מה לעשות, עד שלא יתנו לאמן קבוצת NBA אנשים לא ילמדו. ימשיכו להריץ סטים דבילים ולהתפלא שמפסידים.

ורק דבר אחרון על קאנטר - קאנטר אוהב את הכדור ואת הסל וקצת פחות את המסירה. קאנטר אוהב להשיג את המספרים שלו, והצלחה קבוצתית פחות מדברת אליו (וזה לא אני אומר, זה טרבור בוקר אומר שישב איתו בחדר הלבשה במשך כמה שנים ״He got his stats and he got the L as always״). אם הוא רוצה עוד דקות, הוא צריך גם לשנות גישה.
אמנם ביליתי פוסט בלהצדיק ולתמוך בו, אבל הוא גם צריך לעבוד בשביל להיות שווה את הדקות האלה.