משחקי שישי

Rapgamer

Well-known member
שארלוט- מינסוטה: רצף הניצחונות שלנו נקטע במגרש שמוכיח את עצמו כקשה (ההורנטס 7-2 אצלם בבית כולל ניצחון על הווריורס).
בוורלי פצוע ונאלצנו לפתוח עם מקדניאלס וואנדרבליט, מה שפגם ב-floor balance שלנו. שניהם שומרים טובים ושחקני האסל נהדרים אבל קצת דורכים זה על זה, איום הקליעה מבחוץ לא היה משמעותי מספיק, גם בהגנה היינו יותר כבדים מהרגיל בחסרונו של בוורלי (מוקדם יותר בעונה אוקוגי תפס את המקום שלו).
מחצית ראשונה לא טובה שלנו, שארלוט שברו את ההגנה שלנו עם הנעת כדור טובה בניצוחם של לונזו והיוורד, הרבה ריב' התקפה נאספו על ידם בעקבות היעדר בוקסאאוט, 68-58 לשארלוט במחצית.
במחצית השנייה דוקא שיחקנו טוב יותר ותיקנו את רוב הטעויות אבל יש משקל גדול מאוד לשלשות וה-disparity במשחק היה עצום, כל ניסיון ליצירת ריצה נענה בשלשה מהצד השני, שארלוט קלעו 23 שלשות ב-57% במהלך המשחק, ברחו ל-20 הפרש ובול גיים.
אוברה קלע 27 נקודות מהספסל ב-27 דקות כולל 7 שלשות. פיג'יי וושינגטון עם 5 שלשות, הג'יילן מקדניאלס שלהם עם 3/4 מהטווח בזמן שג'יידן מקדניאלס שלנו עם 0/4.
ההפסד לא מפתיע, אני מודאג לגבי ההמשך כי עלינו על נוסחה שנראתה טוב עם בוורלי וראסל בחמישייה וביזלי ומקדניאלס מהספסל, עכשיו בוורלי בחוץ לפחות לשבועיים ואני לא בטוח שנמצא את האיזון הנכון.

פיניקס מביסה את הניקס ורושמת ניצחון 15 ברציפות. הם מגיעים בכושר שיא לקראת המבחן שמחכה להם במשחקים הקרובים (ברוקלין ואז פעמיים גולדן), אם הפלייאוף היה מתחיל היום אני חושב שהסאנס היו הפייבוריטים.

שיקאגו ווושינגטון התאוששו אחרי הפסדים לקבוצות מתחתית הליגה עם ניצחונות על קבוצות מתחתית הליגה (אורלנדו וOKC, בהתאמה). היכולת של הבולס נראית לי יותר sustainable, זו קבוצה שנראית לי מעל הממוצע בשני צדי המגרש. וושינגטון פתחה חם אבל פחות משכנעת, הם ניצחו כמעט כל משחק צמוד העונה ואני חושב שהמיקום הריאלי יותר שלהם הוא בטווח הפליי-אין.

יוטה סופגת heartbreak שני ברציפות אצלה בבית. אחרי ההפסד הקשוח לממפיס הפעם הם שמטו משחק מול ניו אורלינס בשנייה האחרונה-
דונובן מיצ'ל עם off game שלישי ברציפות. הפליקנס מחברים לראשונה העונה שני ניצחונות ברצף, שיהיה במזל.

גולדן- פורטלנד משחק אטרקטיבי בהתאם לציפיות. הריצה הבלתי נמנעת של גולדן הגיעה בסוף הרבע השני ותחילת השלישי, 28-8 לאורך מספר דקות. כשקרי וגרין משחקים טוב ביחד זה פשוט נראה כמו קונצרט, דז'ה וו ל-2015. דריימונד במשחק ההגנתי מהיותר טובים שלו בשנים האחרונות, הצליח להתמודד יפה מאוד עם נרקיץ' בצבע ובנוסף שינה זריקות, השיג דפלקשנס, כפה איבודים- הוא המועמד המוביל בשלב הזה ל-DPOY.
ברבע השלישי פורטלד שינתה טקטיקה בהגנה ועברה ל-single coverage על קרי. אני לא חושב שהטקטיקה הזאת עבדה, הוא סיים עם 32 נקודות ו-8 אסיסטים אבל זה היה מסוג המשחקים שיכולים ברגע להפוך להתפוצצות של 40+.
גולדן משיגה 12 ניצחונות מ-13 המשחקים האחרונים אבל מה שעוד יותר מרשים הוא שכל 12 הניצחונות היו בדו ספרתי.
לילארד ומקולום ממשיכים עם העונה הכי פחות טובה שלהם מאז שהפכו ל-dynamic duo ב-2016. לא יודע האם מאזן 10-10 הוא טוב בהתחשב בכך, או שהוא רע בהתחשב בהרכב המלא שלהם. היכולת בינונית מאוד אבל מכת הפציעות בדנבר, החיסרון של קוואי והדשדוש של הלייקרס עוד יכולים לאפשר מהם לברוח מהפליי-אין.

מוראנט נפצע בברך וממפיס הושפלו בבית מול אטלנטה. זו הפעם הרביעית העונה שהם מובסים ב-25 הפרש ומעלה, משהו לא טוב קורה שם. מנגד אטלנטה עם ניצחון שביעי ברציפות מוצאים את הקצב שלהם, טריי יאנג הוביל עם 30-10. כמות ההליכות שלו לעונשין אכן בירידה השנה אבל זה עדיין לא מונע ממנו להיות טוב כמו בעבר, אחוזי הקליעה שלו ב-career high מכל הטווחים וגם יחס האסיסטים/איבודים הולך ומשתפר.

Rapgamer

Well-known member
דנבר- מילווקי: ראיתי מקטעים מהמשחק, בעיקר את הדקות של יאניס. לדנבר בלי הביג ת'רי אין באמת סיכוי אבל מה שהיה מרשים הוא הגנת הצבע של מילווקי. יאניס הפך לאחד מ3-4 הרים פרוטקטורס הכי טובים בליגה, פורטיס תורם, יש להם גם גארדים חזקים ב-verticality כמו הולידיי וקונתון וזה מבלי להזכיר את ברוק לופז שפצוע כל העונה. הנתונים אומרים שדנבר קלעו 40 נקודות בצבע, במבחן העין שלי לפחות בדקות שראיתי האחוזים שלהם בצבע היו נמוכים במיוחד.
הגריק פריק הוביל עם 24-13-7 אבל רק 3/9 מהעונשין, משחק העונשין הכי חלש שלו העונה.

אינדיאנה מנצחת בבית את טורונטו, ניצחון חשוב בין שתי קבוצות שעשוי להיות משמעות למאזן ההד טו הד ביניהן בקרב על כניסה לפליי אין.

סאן אנטוניו מנצחת את בוסטון המאכזבת, ניצחון חסר משמעות עבורם. למעשההיו להם 3 שנים מבוזבזות מאז הטרייד על קוואי- הם השיגו הופעת פלייאוף אחת (הדחה בסיבוב הראשון) ו-2 עונות בלוטרי מבלי שהשיגו בסיס של ממש לבנייה. אני חושב שהעונה הם צריכים להיכנס לטנקינג אמיתי.

לייקרס- סקראמנטו: ראיתי את הרבע האחרון ואת 3 ההארכות. ווגל הגיע למסקנה שההרכב הכי חזק שלו כעת הוא ווסטברוק-מונק-כרמלו-לברון-דיוויס. אני נוטה להסכים איתו, אבל גם ההרכב הזה עשה פאשלות (בפרט בבוקס אאוט) והפסיד משחק ביתי לסקראמנטו.
הקינגס עשו שינויים ברוטציה במהלך הקלאץ', תחילה הם שיחקו בהרכב גבוה עם לן ו-PF מסורתי לצדו, בהמשך לן יצא ב-6 עבירות והם עברו להרכב נמוך יותר. אני אהבתי את הדקות שכללו את הילד, שחקן ההתקפה שעוזר להם להשיג הכי הרבה traction בהתקפה.
ללברון הוא שתי הזדמנויות לסגור את המשחק, גם בפוזשן אחרון של רבע 4 וגם בהארכה הראשנה עלה לזריקות משלוש והחטיא פעמיים. הלייקרס היו טובים יותר בשתי ההארכות הראשונות אבל סלים קשים של פוקס והילד הצליחו לכפות הארכה שלישית, שם שפת הגוף של הלייקרס הייתה לא טובה, חיפפו בירידה להגנה, ירדו ברמת האינטנסיביות והפסידו את המשחק. סקראמנטו גם עשו כמיטב יכולתם להפסיד, פוזשן מביך שלהם בסוף הארכה 2 עם כדור אחרון ביד, פוקס כדרר את כל השעון, התחיל את האקשן עם 4 שניות לסיום ומסר כשכבר נשמע הבאזר.
בסיום 141-137 קינגס. הטריו של הלייקרס סיים עם 82 נקודות, באחוזים לא גבוהים, ב-150 דקות של השלישייה. הלייקרס יורדים למאזן שלילי גם כשהם בהרכב מלא, מה שאמרתי על פורטלנד לגבי הואקום במערב במקומות 5-6 תקף גם לגביהם.

Krit123

Well-known member
דנבר - מילווקי
אממ.. לפחות גם הלייקרס חרבנה? לפחות מצאנו את היד מחוץ לקשת?..
היינו תחרותיים למחצה, נחלנו הצלחה בעיקר במעבר. הפיגור ירד לחד ספרתי מספר פעמים אך הם הגיבו בריצה משלהם שהרחיקה אותנו מטווח עקיצה. הם איבדו המון כדורים, מנע מהם לסגור עניין מוקדם יותר.

מאלון ממשיך להקשות על חווית הצפייה, נצמד לאותן רוטציות אפורות. כמחווה יפה קואץ' באד החל להוריד את הסטרטרים 5 דקות לסיום בפלוס 18 (כבר לא עושים את זה), למאלון עדיין לקח שתי דקות לעלות את עובדי התברואה. הפעם צ'נצ'ר קיבל דקות רוטציה והיה טוב, פאקו מתאושש לאחר פתיחת עונה זוועתית. אין שום סיבה שנאג'י לא יקבל דקות על חשבון ג'מייקל, והווארד לא יקבל קרדיט במקום ריברס לפעמים. הוא עלה בגארבג' וקלע 8 נקודות ב-5 דקות. שיהיה בריא כל מה שהוא עושה זה לזרוק.
במילווקי קנתון משחק כל כך טוב שקל לשכוח שהם חסרים את דיבנצ'נזו, מי שהיה אחד השחקנים בכירים שלהם.

ניקס - סאנס
מעבר למובן מאליו, רצף הניצחונות של פיניקס מתאפיין בעיקר בשני אלמנטים - פול בקושי מחפש לזרוק, בוקר בקושי מחפש למסור וממעט להחטיא מחצי מרחק. ותרומה נאה של הגואט ג'אבייל מהספסל. מול הניקס הם יצאו מהר במעבר והשכילו להביא עזרה מתוזמנת היטב על רנדל. עדיין הייתי רוצה לראות יותר אייסו לאייטון, עוד אשראי לברידג'ס להוריד כדור לרצפה, לטעמי ישתלם להם בטווח הארוך.
בצד של ניו יורק רנדל ובארט כל כך לא עקביים שזה עינוי לצפייה. ת'יבס מחלץ מים מן הסלע ביחידה השנייה, קוויקלי ואחרים עולים באטרף ומוציאים אותם מבורים שהחמישייה חופרת פעם אחר פעם. למרות זאת, אני מקווה שהם יפנו את במת הפלייאוף לקבוצה אחרת העונה, אין להם סיכוי ריאלי לעבור סיבוב, או מצ'אפ מעניין מול יריבה מסוימת, חסר משהו ששווה לעקוב אחריו במונחים של פוסט סיזן.

ספרס - בוסטון
בשלב מסוים הסקור היה 40-14 לטובת הספרס, ריצה מסיבית של בוסטון החזירה אותם לחד ספרתי ברבע השני. רק מה? the spurs had the last run. הסלטס הובילו 88-81 בערך 3 דקות לסיום, הסתיים בתוצאה 94-88. לא פעם ראשונה שהם נתקלים בדקות שחונות ברבע האחרון. הגנת צבע טובה של הספרס, קצת אזורית ולא מעט מזל השאירו את הדלת פתוחה. דז'ונטה מורי כנראה בהופעת קריירה, כבר היו לו מספרים מפוצצים מאלה אבל מעולם אי אפשר היה להתבלבל שמדובר בכוכב. if i didnt know better הייתי תוהה אם אכן מדובר באולסטאר, סגר את המשחק עם סיירה של סלים קשים בדרך לאפסט.
חבל שפולטל נגר מהעונשין כי הוא שחקן באמת מעניין, וטריי ג'ונס יהיה הרבה יותר טוב מאחיו טיוס שמשחק בממפיס. הספרס מאומנים מדי לסיים בבוטום 5 אבל אמורים להתברג יפה בטופ 10 של הדראפט, במיוחד אם יעשו פוש לקראת סיום העונה.

OrEl74

Well-known member
מנהל
מה שעיצבן אותי בהפסד של הלייקרס זה שווסטברוק שיחק טוב, באמת שיחק טוב ואפילו קלע באחוזים טובים.
אבל ברגע שנכנסו להארכה... הארכות, לברון ודיוויס החליטו שהם אלה שצריכים לנצח את המשחק וממש דפקו את הלייקרס.
זה הפסד מיותר ממש אבל כהה נראית העונה של הלייקרס והגיע הזמן שגם הפרשנים למיניהם יפנימו שהקבוצה הזאת לא באמת מאיימת על האליפות.

Rapgamer

Well-known member
כן... זה לא הפסד מיותר של קבוצה טובה שמזלזלת. הלייקרס פשוט לא כל כך טובים בשלב הזה, ובודאי רחוקים מאיפה שהם רואים את עצמם כקבוצה שאמורה לאיים על התואר בהמשך.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ג'ה אגב, אובחן עם נקע בברך ואין נזק ורצועות.
עדיין לא ברור כמה זמן הוא יעדר אבל לפחות זה לא חמור כמו שחשבו

Krit123

Well-known member
כתוב למעלה פורום מכללות אז אספר לכם קצת על המפגש היוקרתי בין דיוק לגונזגה.
אמנם אני לא רואה משחקים השנה אבל החלטתי לחרוג לכבוד המאורע - מפגש בין מי שצפויים להיות שתי הבחירות הראשונות בדראפט הקרוב: פאולו בנקרו וצ'ט הולמגרן.
שניהם תפלצים מסוג שונה, כמעט הפכים. בונקרו הוא 10'6 לאורך ולרוחב, רכבת משא עם יד רכה. הולמגרן הוא ה-סלנדרמן, סבן פוטר שבנוי כמו מסדרון בו הוא עומד בקצה עם מוזיקה מלחיצה ברקע. בוא נגיד שהוא כל כך צנום שהוא גורם למובלי להיראות כמו בודי בילדר. שניהם מוכשרים בצורה חריגה ביחס לסייז.
בכלל, מדובר באחד המשחקים הכי טובים שראיתי השנה באופן כללי, היה צמוד לארכו, המון מתח באוויר, אולם ניטרלי בו שני מחנות האוהדים געשו. בנוסף מדובר בקבוצות מצוינות משופעות בפרוספקטים לדראפט.
במצ'אפ הישיר בונקרו יצא עם ידו על העליונה (בקטנה), קלע 20 עוד במחצית הראשונה (20 דקות בקולג') בזמן שהולמגרן נקלע לבעיית עבירות (רבתי, נכון לרוב הקבוצה). בהמשך צ'ט התאושש, מעט התפשר על ג'אמפרים אך גונזגה חזרה בזכות משחק מעבר ופציעות קלות בצד השני (כולל של בנקרו, שסבל מהתכווצויות וסיים את המחצית השנייה עם נקודה אחת בלבד). דיוק הצליחה לסגור עניין, באמצעות הרכב מאוזן עם רמת ביצוע טובה בשני צדי המגרש.

למעלה