מילוואקי - אינדיאנה: גריק פריק
פרולוג: סטטיק ובן-אל [אימא, גם אני רוצה שתיקחי אותי לפשטיגל!!!!!!1!!] שיחררו שיר חדש, הפעם בסגנון הודי-קוצ'יני-רגאיי-משהוכזה. בכל שיר הם פותחים בהצגת הנפשות הפועלות, כמקובל בעולם ההיפ-הופ [אף שהם לא בדיוק "יושבים" על המשבצת של הז'אנר הזה] והכל בהתאם למקצב והכיוון המוסיקלי של השיר. למשל, הפעם זה: "ג'ורדי מארלי, בן אל ראסתבורי, סטט מן, נאמסטה פאנטסטה". בעבר זה היה "ג'ורדי ג'ורדליש, בן אל תבורוש וסטטבוי, אוי יו יוי", וכ'ו. וכן, אני מאוכזב מעצמי. אתם מבינים את הקטע, העניין מוכר לכם. הם נגעו, או מנסים לנגוע, במוסיקת הפופ בצורות שונות שלה: בין סלסולים מזרח'יים [יצא לי ח' לועית! אוי כמה שסבא שלי היה גאה אם היה חי -- חבל שמת צעיר, אם כי היה מבוטח בביטוח חיים ולפחות ראינו מזה כמה לירות במותו] לרגאטון, לסמבה, לפופ-פסטיגל, לפופ-לבני-5, ל...בקיצור, אני רוצה להמר ואולי אפילו להציע, שהשיר הבא יהיה בסגנון שאנסון רוסי, והוא יפתח בצורה הבאה: "קגדילה בנאלסקי, חרשו סטטוב, דוואי ג'ורדיביץ'", שזה בערך שלוש המילים היחידות שאני יודע. כן . . . גם אני מובך מעצמי . . . אתה בן 109, אליקו, אתה בן 109, מה לא ברור בזה, מה אתה עושה . . . אראה לעצמי את הדרך החוצה, עמכם הסליחה. אגב, אני מוותר מראש על הזכויות על המילים, אם כי אני מנסה לחשוב על היתרון המובנה, כלומר, אם אישתי תשמע שכתבתי לסטטיק ובן-אל, אולי תתגאה מספיק כדי לאפשר לי לחזור מהגלות שבספת הסלון [שהיא, אגב, מאוד נוחה, בלי קשר]. ולרון נשר -- *אימוג'י נשר, או זה, שזה הכי קרוב שמצאתי
וברקע אני מכחיש שהוספתי גם סאונד -- מותיקי חברי הפורום ומי שיש לו את דייויד בלאט באנשי קשר בטלפון, אגיד שאתה די אחלה בשבילי, אז נסה לא לשנוא אותי יותר מדי באומרי דברים אלו ובהיותי "משתף-פעולה" עם האויב. 'קצת' אפשר לשנוא, וכשמדובר בי אפילו מומלץ, אבל כל מה שיותר מזה ואני אקח את זה אישית;
מפגש ראשון העונה מתוך ארבעה. אינדיאנה משחק רביעי ברציפות ללא ויקטור אולדיפו;
רבע א': שוב פתיחה לא טובה, שוב הגנה רכה בצבע
קריס מידלטון פותח עם 7 נק' [3 מ-3] מ-9 הראשונות של מילוואקי. הבאקס בריצת 2-9. עד אמצע הרבע יתרון דו-ספרתי ראשון - 11. הריצה נעצרת ב-6-20 באקס.
בדקות האחרונות של הרבע ריצת 3-10 של אינדיאנה מורידה את זה לחד-ספרתי ומשאירה את הקבוצה במשחק אחרי רבע לא טוב בהגנה. 26-34 למילוואקי בסיום הרבע הראשון. אינדיאנה יוצאת בזול, כי זה היה רבע של 40. 11 נק' של יאניס [5 מ-7], 9 של מידלטון. יאניס אם כן ברבע טוב, יצא וחזר במהלך הרבע. הבאקס פתחו עם 11 מ-14 הזריקות הראשונות מהשדה, שיחקו חכם מהדקות הראשונות וידעו לנצל את החולשה שלנו בצבע בהיעדר ביג-מן עם נוכחות, עם האליהופים ונקודות קלות שנתנו יתרון מהיר.
רבע ב': רבע טוב של אינדיאנה, אבל לא משיגים עצירות
ריצת 4-12 בדקות הראשונות של הרבע נותנת יתרון שיא - 14. בדקות האלה אינדיאנה לא נתנה למילוואקי לברוח בזכות דקות טובות של סאבוניס, שעשה עבודה מתחת לסל. מאמצע הרבע ריצת 7-16 של אינדיאנה הורידה ל-5 בלבד.
52-62 למילוואקי. מחצית ראשונה לא רעה בכלל של אינדיאנה בצד ההתקפה. הגנתית התקשנו מול האתלטיות של החמישייה הראשונה של מילוואקי, אבל קרדיט גדול לשחקנים שלא קרסו, והתקפית קלעו באחוזים טובים [55% במחצית]. ברבע השני הנעת הכדור השתפרה והכדורסל היה יותר טוב. בהגנה המשכנו לא למצוא פתרונות לתנועה הטובה של יאניס, וכשהזריקות נופלות לו - בעיה רצינית. סאבוניס עם 12 נק' ברבע השני, שיחק כל הרבע. אינדיאנה מחצה את מילוואקי בצבע, הרבה בזכות סאבוניס, עם 24 נק' מתוך ה-26 של הקבוצה ברבע אשר הושגו בצבע [12 מ-17 בצבע מול 1 מ-6 מחוץ ל"בקבוק"]. יאניס עם 10, מידלטון עם 7. מילוואקי כקבוצה קלעה 62% מהשדה ונראית טוב עד עכשיו. משחק פתוח למרות הכל.
רבע ג': היווני גדול עלינו
מאוד קשה לשחק נגד מילוואקי, קבוצה עם הרבה כלים. בפתיחת הרבע אנחנו שומרים את עצמנו במשחק, ובמשחק חוץ נגד יריבה שמעל לרמתנו אי-אפשר לבקש יותר, בתקווה שהריצה הטובה עוד תגיע. אמצע הרבע, יאניס עושה את זה 15 הפרש. בדקה האחרונה זה הגיע גם ל-19. יהיה קשה לחזור מזה.
76-93 למילוואקי בסיום שלושה רבעים. יאניס עם עוד רבע של דאבל פיגרס, עם 10 ברבע.
רבע ד': גארבג' טיים
תוך שתי הדקות הראשונות ההפרש ב-22. נראה מתי מקמילן יפתח את הרוטציה. אני רואה את אלכס פויתרס על המגרש וג'ו יאנג, אבל יאנג שיחק גם במחצית הראשונה. עדיין אי סימן מטיג'יי.
3:50 לסיום, טי ג'יי ליף נכנס בפיגור 23.
פוזישן התקפה - ליף מקבל מקורי ג'וזף במתפרצת, מחטיא את הסל הקל, אבל ג'וזף מתקן אותו. היה צריך לסיים.
פוזישן התקפה - ליף בצבע, מחטיא את ההוק שאט בבייסליין.
101-122 למילוואקי בסיום. מילוואקי עם שיא עונתי באסיסטים - 33. אינדיאנה פשוט לא הצליחה לעשות את ההתאמות המתבקשות בהגנה, אבל באמת קודוס לבאקס שבערב כזה, גם אם הינו עושים סימולציה של עוד תשעה משחקים נוספים, לא היינו מנצחים אחד. לא יודע למה המאזן שלהם כפי שהוא - לא מהטובים בליגה - אבל זו קבוצה טובה, מסודרת, עם המון כלים ובלי אגו. הנעת הכדור שלהם היתה טובה גם עם הסקנד יוניט, מה שפשוט מעיד שהם גדולים עלינו בכמה מידות, לפחות במתכונת הנוכחית ללא אולדיפו.
מצטיין המשחק: יאניס אנטטקומבו. 31 נק' [18-12 מהשדה, 1-0 משלוש, 8-7 מהקו], 10 ריב' [3 בהתקפה] ו-5 אס' [2 איבודי כדור] ב-29 דקות משחק. לא שיחק את הרבע הרביעי, וקלע לפחות 10 נק' בכל אחד מהרבעים ששיחק. הקלות "הבלתי נסבלת" שהוא מייצר נקודות עם התנועה המהירה שלו זו חוויה. יש מה להתקנא באוהדי הבאקס שמקבלים את זה ערב-ערב, אל תגידו שלא;
קריס מידלטון לא פחות הצטיין עם 27 נק' ב-14 זריקות מהשדה. היה שותף של יאניס לפשע; אריק בלדסו עם ערב שקט של 7 נק' ו-5 אס' [1 איבוד כדור], אבל 3 מ-4 מהשדה. פשוט לא כפה את עצמו בערב שהשניים לידו פגעו, וזה יפה לראות, כי שחקן במעמדו לא תמיד מוכן לוותר; מילה טובה על תון מייקר [12 נק'] וברוגדון [17 נק', כולל 7 מ-7 מהקו] שאמנם עשו את רוב הנזק ברבע הרביעי, אבל עבדו יפה כמובילי הסקנד יוניט. איתם גם מתיו דלבדובה [מיודענו!] עם 8 נק' ו-9 אס' [1 איבודי כדור] ב-17 דקות מהספסל;
באינדיאנה, דרן קוליסון עם 17 נק' ב-26 דקות משחק, אבל רק 2 אס' [3 איבודי כדור]. הוא רכז שקולע טוב מחצי-מרחק ויש לו צעד ראשון מהיר בחדירה, אבל לא עושה את האחרים טובים יותר כמו שאולדיפו - שהוא לא רכז בהגדרה - עושה, וזו בעיה; לנס סטיבנסון עם 15 נק' ב-35 דקות; מיילס טרנר שוב בחד-ספרתי גם בנק' וגם בריב' - 9 נק' ו-6 ריב' [3 בהתקפה]; בוגדנוביץ' עם 13 נק', אבל בלי שלשה; המצטיין באינדיאנה היה ללא ספק סאבוניס עם ערב קריירה של 24 נק' [13-10 מהשדה, 5-4 מהקו];
ליין ליף: 0 נק' [2-0 מהשדה] ב-4 דקות משחק [פלוס 2].
** Chris Smoove
מתקצר.
המשחק הבא -- אנו ברצף ההפסדים הארוך שלנו העונה - 5, פוגשים את שיקאגו [ש'] במשחק הראשון מבין ארבעה בבית, אם כי בהחלט לא רצף קל אשר יזמן מפגשים גם מול מילוואקי, מיאמי וקליבלנד. אם נצלח את זה ב-2-2, אפשר להגיד תודה.
שנה אזרחית טובה לכולם!
סוף שבוע טוב וזהירות בכבישים!
להתראות בשמחות כדורסל NBA ואחרות!