וושינגטון - קליבלנד; היסטוריה בשארלוט;
וושינגטון - קליבלנד:
משחק ענק של קאיירי. התוצאה משקרת, גם המספרים של ג'ון וול [20 נק'], שקלע 8 נק' בדקה האחרונה של המשחק כשכולם כבר היו בחדר ההלבשה, ולא מספרים את האמת על העבודה הנפלאה של קאיירי עליו [וול החטיא את 11 מ-16 הזריקות הראשונות שלו]. נקודת אור חיובית אחת אצל וושינגטון היא גארי טמפל, אני חושב שהוא עשה עבודה יפה.
לברון פתח את המחצית השניה עם 4 מ-5 לשלוש בתוך 3 הדקות הראשונות [כמעט 48% מהשלוש בארבעת המשחקים האחרונים]. הזריקה הראשונה טיילה על הטבעת, אבל לאחר מכן רק רשת והתפוצצות שאני לא זוכר ממנו הרבה משחקים. הוא ביקש את הכדור והרגיש את זה. ההפרש קפץ ל-17 [לברון עם 14 נק' ברבע] והיה נראה שהמשחק גמור, וושינגטון לא היתה במשחק, אבל אז הם התחילו את הריצה שלהם עם המחליפים שהביאו הרבה אנרגיה למשחק, וזה כבר ירד ל-3 לקראת סיום הרבע. ואז עם
כדור ביד של וול הוא החליק וג'יי אר תפר שלשה אדירה עם הבאזר לסיום הרבע שהחזירה את ההפרש לשני פוזשנים. זו לא סתם שלשה, זו שלשה שהשוותה את טים הארדוואי במקום ה-21 בכל הזמנים בטבלת השלשות.
קאיירי עם 14 מ-18 מהשדה בשלושת הרבעים האחרונים של המשחק, היה בלתי ניתן לעצירה, בעיקר ברבע האחרון [19 נק']. עוד חדירה וסיומת עם יד שמאל, עוד אנד וואן, עוד זריקה מבחוץ. הוא זז טוב, הקרוסאוברים עשו בעיות להגנה וזה היה משחק שמזכיר מי זה קאיירי. אני לא רוצה להיות יותר מדי דרמטי, אבל עם כל הכבוד לוול שהוא שחקן נפלא ואיכותי מאוד והייתי רוצה אותו בקבוצה שלי, הפוטנציאל של קאיירי, שאולי לא יתממש
במלואו בסופו של דבר [ואולי כן, אי אפשר לדעת לאן הקריירה שלו תלך], זה סופרסטאר של הסופרסטארים, טופ של הטופ בליגה, לפחות בצד ההתקפי של המשחק.
קווין לאב היה חלש. עוד משחק חלש שלו. אני דואג. הבעיה איתו שמחפשים אותו, לפעמים בכוח, אבל אין לו את הקשיחות להתמודד עם האתלטיות והנוכחות בצבע של הביג מנים של קונפרנס המזרח, אז זה רק למצוא אותו לשלשות, אבל הבעיה שקבוצות כבר יודעות את הפרנציפ ובפיק אנד פופ סוגרות אותו חזק כך שהוא לא מקבל מבטים לסל. הלילה הוא זרק רק פעם אחת משלוש, וזה סיפור המשחק. לדעתי הוא פשוט לא מתאים לסגנון של הקבוצה, אבל לא נמהר להספיד אותו, קליבלנד היתה במאזן של 3-33 בעונה שעברה כשה"ביג טרי" שלה פתחו. שחקן יעיל לכל הדעות בהתקפה, אבל בכל אופן, אתה מאבד אותו כשאתה פוגש קבוצה מולך שלא נותנת סלים קלים בצבע. זה נראה שהוא גם איבד את הביטחון. היו לו כמה טיפים והוק שאט אחד שאלה נקודות קלות בשבילו והוא אמור להרגיש נוח עם המצבים האלה, והוא החטיא. דבר בעייתי נוסף, בעיה מוכרת עוד מהעונה שעברה - הוא שוב ישב את
כל הרבע הרביעי כשבלאט החליט ללכת על חמישייה נמוכה [4 גארדים ותומפסון]. יהיו ימים שלאב יקלע את ה-30 נק' שלו ונדבר עליו בתור שחקן שובר שיוויון, ואני לא מבטל את היכולת שלו לשנות משחקים, אבל זה עדיין לא מספיק.
מילה על הרוטציה. דובר על זה בימים האחרונים. דייויד שיחק עם 7 שחקנים בלבד במחצית השניה [מהספסל - דלי ושאמפ], ובסה"כ 10 שחקנים [בהם קאניגהאם שקיבל כמה שניות]. יש להניח שזה ישתנה ביום ו' נגד מינסוטה החלשה, אבל הייתי רוצה שהספסל יתחיל להרים את המשחק שלו. זו לא אשמה מלאה של דייויד, זה גם הספסל שלא יודע לייצר יתרון העונה.
- בסיום המשחק דייויד הגיע
לברך את קאיירי והשניים התחבקו. לברון נשאר אדיש. ג'סט סיינ'.
- והיה גם את
הרגע המבדר הזה. בחיים שלי לא ראיתי כזה דבר.
** אורחת נכבדת במשחק:
ליה סטיל בת ה-5, בתו של שחקן הסינסינטי בנגלס לשעבר דבון סטיל, שהחלימה ממחלת הסרטן. סיפור ההחלמה המרגש שלה ידוע ומוכר לרבים. זה היה המשחק הראשון של לברון שסטיל ראתה, ולברון אמר שהוא היה מודע לכך שהיא אמורה להיות נוכחת במשחק וזה דירבן אותו: "ידעתי שהיא הולכת להיות כאן הלילה. היא וזורי, התינוקת שלי, הן שתי הנשים האהובות עליי בעולם. אני יודע שאמי ואישתי יקנאו מעט, אבל הן צריכות לקחת כיסא אחורי מול השתיים האלה. הכוח שלה והאומץ שלה ומה שהיא עברה בשנים האחרונות, זה מרומם את כולנו וזה תמיד טוב לראות אותה".
** רק אתמול לברון נשאל על חברו ג'וני מאנזל [קליבלנד בראונס] והיום מתפרסם שמאווריק קארטר, היחצ"ן של מאנזל ושותף עסקי של ריצ' פול [הסוכן של לברון] וחלק מפמליית לברון ג'יימס, החליט לסיים את ההתקשרות עם מאנזל. #אוקוורד
** היסטוריה בשארלוט: הלילה במשחק של הקבוצה המקומית נגד פיניקס, כאשר את המשחק מפרשנות נשים. מדובר במשחק ה-NBA הראשון בהיסטוריה שבו בשני צוותי השידור, של כל קבוצה,
הפרשניות הן נשים. מהצד של שארלוט, מי שכבר עשתה היסטוריה בעבר והיתה לאישה העוזרת מאמן הראשונה בקבוצת גברים מקצוענית [בליגת הפיתוח של ה-NBA] ב-2001, סטפני רדי, ומהצד של פיניקס, חברת היכל התהילה, אן מאיירס.
רדי קיבלה את התפקיד של פרשנית במשרה מלאה העונה. מאיירס משמשת גם כסגנית נשיא בסאנס.
והתגובות?
"The game probably also broke the record for lowest viewership"
"Fans in attendance received free sandwiches"
"That's a funny looking kitchen"
** בפודקסאט האחרון של ווז'נארובסקי הוא
מארח את אייזאה תומאס [בוסטון], שמדבר על שלל נושאים. בין היתר, מספר על החברות רבת השנים שלו עם קווין לאב, "עוד כשהיינו קטנות ורכות בשנים" מה שנקרא, ועל זה שהוא ניסה לגייס את לאב לבוסטון, ללא הצלחה.