משחקי ראשון- חלק א'

Rapgamer

Well-known member
ניקס- קליפרס: אחלה משחק בשעה מוקדמת, צפיתי לפרקים. הניקס הובילו ב8-10 הפרש רוב המשחק, כוכבי העונה שעברה רנדל וRJ בארט הובילו את הדרך.
הקליפרס הולכים יותר עם זובאץ' במשחקים האחרונים והוא מוכיח את עצמו כאופציה ראויה, יש לו 3 דאבל דאבלים רצופים. בסופו של יום חסר לקליפרס כוח אש, מרכוס מוריס עם 0/9 מהשדה.

וושינגטון- בוסטון: בחיי שכשבוסטון משחקת טוב לא ברור איך היא לפעמים משחקת כל כך רע. טייטום באחד המשחקים הכי טובים שלו בקריירה קלע 51 נקודות ולא פחות חשוב מכך- 7 אסיסטים על איבוד אחד, במחצית הראשונה הוא התפוצץ עם 31 נקודות וברבע השלישי ידע לנצל את השמירות הכפולות לטובת הנעת כדור קבוצתית ושם בוסטון עשתה את הבריחה הגדולה.
הוויזארדס ניסו ללכת על ניצול מיסמאצ'ים אלא שאין ממש כאלה, הסלטיקס מחזיקים רוב הזמן ב4-5 שחקני הגנה מעל הממוצע. מי שהכי נפגע מכך הוא ספנסר דינווידי שיודע לשחק בעיקר 1 על 1 ולא עושה את זה טוב במיוחד העונה, קלע 1/12 במשחק.

מיאמי- לייקרס: ווגל פתח עם הרכב סופר כבד של אריזה, לברון ודוויט בפרונטקורט. מיאמי ניצלה את הכבדות הזאת למשחק הנדאוף מוצלח עם דאנקן רובינסון ובאופן כללי זזה היטב ללא כדור והלייקרס לא עמדו בקצב, ספגו 39 נקודות ברבע הראשון.
כל רבע של הלייקרס היה מעט טוב יותר מקודמו אבל הרבע השני המשיך להיות של מיאמי, הם נהנו מהגנה ברמה נמוכה של היריבה ועלו ליתרון שיא של 26 הפרש.
במחצית השנייה ווגל שינה את הרוטציה והלך עם שחקנים קצת יותר דינמיים (מונק וסטנלי ג'ונסון על פני אריזה ודוויט), המשמעת ההגנתית עלתה דרגה או שתיים והלייקרס התחילו לשחק כדורסל ראוי. בצד השני באטלר התחמם ברבע השלישי ודאג לשמור על הפרש רחב של 15-20.
ברבע האחרון המומנטום היה בצד של הלייקרס- אייברי בראדלי התחמם, ווסטברוק תקף את הסל, ובצד השני משחק סטגננטי של מיאמי וקבלת החלטות תמוהה מאוד של באטלר. הוא הפסיק לחפש ליצור התקפה, כדרר את השעון ועלה לג'אמפרים משלוש ולונג 2 שלא היו בכיוון. ההפרש ירד לאיזור ה5 וחשבתי לעצמי שמשחק ההתקפה צריך לעבור יותר דרך אדבאיו. מיד לאחר מכן הנדאוף של אדבאיו לשלשה לא קלה של רובינסון (שהייתה הסל החשוב במשחק), וכמה פוזשנים אחר כך שבאם תקף את הסל ומצא את טאקר לשלשה פנויה מהפינה, הכריעו את המשחק.
בסיום 113-107 למיאמי. באטלר רשם טריפל דאבל אבל כאמור היה חלש בסיום, דאנקן רובינסון הוביל בסקורינג עם 25 נקודות.
אצל הלייקרס לברון שוב קלע 30+, ווסטברוק עם 24. שמתי לב שמספרי האסיסטים של לברון קצת ירדו השנה (הנמוכים ביותר מאז 2014) וזה למרות שהיוסאג' עלה, כנראה שהוא סומך על האחרים פחות מבדרך כלל.
מה עוד היה לנו? דוויט עלה למקום ה10 בריבאונדים בכל הזמנים, מזל טוב. כרמלו קלע את סל השדה ה10K בקריירה.

אורלנדו- שיקאגו: הפסד 6 מ7 האחרונים לשיקאגו. דרוזן ששמו הוזכר כאן בדיוני MVP לא מצליח לסחוב את הקבוצה בחסרונו של לאבין.
ג'יילן סאגס עשה את זה-

חלק ב' של המשחקים יגיע בהמשך.

Rapgamer

Well-known member
חלק ב

שארלוט- אטלנטה
: אז אחרי שלכלכנו על ההוקס הם משיגים ניצחון רביעי ברציפות מול קבוצה 50% ומעלה. מצד אחד זה לא היה ניצחון אופייני- ההורנטס שברו שיא פרנצ'ייז שלילי כאשר החטיאו את 19 הזריקות הראשונות מחוץ לקשת במשחק. מצד שני קשה להתעלם מכך שאטלנטה סבלה מהמון פציעות וחיסורים, לא לגמרי מפתיע שהם מתחברים כששחקני השלד חוזרים להיות זמינים. בכל אופן ההוקס נהנו מיום קליעה חלש במיוחד של היריבה, ניצחו את כל הרבעים והשיגו ניצחון קל מהצפוי ב22 הפרש.

פורטלנד- טורונטו: לא ראיתי את המשחק, כן ראיתי שתוצאת המחצית הייתה 64-34 לפורטלנד.

פילדלפיה- סאן אנטוניו: אמביד ממשיך ביכולת המפלצתית ובדרך למה שנראה כמו חודש הכדורסל הכי טוב שלו בקריירה. בינתיים הוא רושם בחודש ינואר מספרים של 33-10-5 בספליטס של 55-36-82. הסיקסרס מנצחים 11 מתוך 14 האחרונים וכשקבוצות הצמרת במזרח מדשדשות, הם לחלוטין בתמונה של יתרון ביתיות ואפילו מעבר לכך.

דאלאס- ממפיס: לפני שבוע וחצי ממפיס הייתה בשיא רצף הניצחונות ובכל ההייפ מישהו זרק שמוראנט VS לוקה זו איזושהי השוואה אמיתית. למחרת שתי הקבוצות נפגשו ולוקה נתן נוקאאוט אישי וקבוצתי במשחק שנגמר ב27 הפרש לטובת דאלאס. הפעם הם חזרו לרימאץ' במשחק שדי נהניתי לצפות במחצית השנייה שלו. 3-4 פוזשנים רצופים של משחק בין שניים טוב של לוקה ופורזינגיס, היה נדמה שהם נהנים ביחד על המגרש. בצד השני מוראנט פשוט relentless בכניסות שלו לסל אבל לדאלאס יש הרבה סייז ויכולת להפריע לנתיבי המסירה. המאבס הגיעו למבטים טובים יותר, ברחו להפרש דו ספרתי יפה שהצטמצם קצת לקראת הסיום אבל כל הזמן היה תחת שליטה. דונצ'יץ' שוב ניצח במצ'אפ הישיר עם 37-11-9, הוא חגג מול סטיבן אדאמס בחילופים וחילק לובים כשהיריבה ניסתה לשמור עליו באופן מסורתי יותר.
מוראנט עשה מה שאפשר וקלע 35 אבל הגריזליס בסגל מאוד חסר. ללא ביין, ברוקס וכמה מהאסים הקבועים מהספסל (טיוס, אנדרסון, קלארק) הם היו פשוט undermatched.
באופן אישי אשמח לראות את שתי הקבוצות האלה נפגשות לסיבוב ראשון בפלייאוף.

מינסוטה- ברוקלין: משחק שנפתח בקצב אסטרונומי עם 41 נקודות על הלוח במשהו כמו 5 דקות של כדורסל. עם הזמן הקצב קצת נרגע ואפשר היה לראות טרנדים שהכריעו את המשחק לטובתנו. למשל- 11 חטיפות קבוצתיות (הארדן עם 6 איבודים מהסוג הכואב), תקפנו יותר את הסל והגענו לעונשין. אני לא משבח המון את דאנג'לו ראסל כי יש לו נטייה לפעמים להשיג מספרים מבלי לתת הרבה אימפקט על המשחק אבל הפעם הוא ממש הצטיין- הנקודות שלו הגיעו בעיתוי חשוב, הוא שלט במשחק, הוא מאוד מחושב, עקץ פעמיים זריקות עונשין בזכות ה-swipe הצידה כשהיינו בבונוס.
הרכז המחליף שלנו בפועל הוא ג'יילן נואל, רובכם כנראה לא שמעתם עליו אבל הוא בעונת פריצה מאוד מוצלחת. המספרים שלו פר 36 הם 21-5-5 והוא לאחרונה מקבל נתח גדול יותר. הייתה לו חשיבות מכרעת בניצחון הזה וגם בניצחון שלפניו מול הניקס.
טאונס היה מאוד חלש עד הרבע האחרון בו קלע את רוב הנקודות שלו במשחק, סיים עם 23. חזרנו למאזן 50% ויחד עם ההפסדים של שתי הקבוצות מ-LA אנחנו ממשיכים במסע המיוחל לעבר הפלייאוף.

את המשחק המרכזי בין גולדן ליוטה אשאיר לחלק ג'.

Rapgamer

Well-known member
גולדן- יוטה: הווריורס עם ugly win, במובן הטוב של המילה. צריך לדעת לגרד משחקים כאלה. הדינמיקה של המשחק השתנתה עם הזמן, ברבע הראשון נקלעו 62 נקודות ע"י שתי הקבוצות יחדיו, ברבע האחרון 28.
האלמנט הכי בולט בניצחון הזה היה הIQ ההגנתי של הווריורס. המון החלטות נכונות שהתקבלו אצלם, כגון- מתי לכווץ את הצבע ומתי להישאר צמוד לשחקן, באיזה שלב של שעון הזריקות לבוא לדאבל טים, מתי להמר על נתיבי מסירה וכו'. בדקות האחרונות של המשחק שעון הזריקות הסתיים 3 פעמים, פעמיים מתוכן ליוטה.
התייחסתי לסלאמפ של קרי במשחק אחרי המשחק הקודם ולא רק שהוא המשיך, קרי רשם את המשחק הכי גרוע שלו העונה מחוץ לקשת (1/13). הוא פשוט לא משחק ברמה המצופה ממנו בתקופה האחרונה, וההגנה הקבוצתית של הווריורס מצליחה לחפות על החולשה שלו ולהשיג ניצחונות.
הכוכב השקט בהגנה היה קוון לוני. כמה שהוא אפור, הוא פשוט מבין את המשחק והצליח להתמודד עם איום הלוב לגובר על אף חיסרון הגובה והאתלטיות שלו. פייטון ג'וניור היה הכוכב הרועש בהגנה אבל זה לא חדש.
יוטה AKA קבוצת ההתקפה הטובה בליגה נתקעת על פחות מ100 נקודות בפעם השלישית בתקופה האחרונה. אמנם מיצ'ל היה חסר ואין לי ספק שהיו מנצחים את המשחק יחד איתו אבל מחלחלת התובנה שבהיעדרו זו קבוצה מאוד בינונית מול הגנת חילופים. תהיה להם הזדמנות נוספת הלילה במפגש פסגה נוסף מול פיניקס אבל לא הייתי בונה על זה. סביר יותר משחק נוסף sub-100.
את התקפת הווריורס הוביל ג'ורדן פול. הוא סקורר טוב מאוד, לא סתם קולע 18 למשחק כשפותח בחמישייה. האתגר של קר יהיה למצוא דרך לנצל אותו ואת קליי במקביל, בינתיים אחד זה על חשבון השני.
הוא גם חתום על המהלך היפה במשחק-

Krit123

Well-known member
-הירידה באסיסטים של ברון לדעתי נובעת מכך שראס מנסה להגיע ל-10 כאלו. ראס לא מוסר לשם הנעת כדור, הוא מרים לך להנחתה שתניב לו לו אסיסט. כמובן שמדובר במטרה אחת פחות על הדרך, הוא לא יקלע את השלשות שג'יימס יסדר לו.

-סאגס משתפר מאז החזרה מפציעה. זה מה שציפו לראות ממנו, אתלט דינמי בדרך לסל - ברגע אחד עושה רושם שאיבד שיווי משקל ושנייה לאחר מכן הוא באוויר מתפתל ללייאפ. שיפור ביכולת שלו תשנה את ההסתכלות עליהם דרמטית. כרגע הם מחזיקים במאזן הגרוע בליגה, סיכוי גבוה לבחירת טופ 3. אם אכן יסיימו שם, החמישייה בעוד שנתיים תראה בערך ככה: אנתוני/סאגס/בחירות טופ 3/ואגנר/וונדל קרטר. לא רע האמת. היופי בסאגס הוא שמדובר בגארד שומר, אחד שיוכל לחפות על הנוכחות של אנתוני. בנוסף יהיה להם המון כישרון על הספסל - אייזיק/פולץ והסטטוס הלא ברור שלהם, המפטון העמוס בכישרון ואוקיקי. אי אפשר לשכוח ממו ואגנר כמובן, אני מאמין שהוא משתף פעולה עם אחיו לאחרונה ויש משהו מעניין בשילוב הזה.

-קשה להסתיר שנורא שמחתי מהמפלה של בוסטון עד כה, בעידן הנוכחי שחקנים לא נענשים מספיק על בחירת זריקות רעה/קבלת החלטות לקויה (בעיקר כי מדי פעם הם מתפוצצים ל-50 נקודות), אז אני נאלץ להאחז במקרים הבודדים בהם 'הסדר שב על כנו'.

יצא לי לחשוב עוד על המירוץ ל-MVP
קצת תמוה לי שקיים רף קשיח לניצחונות, אך אין רף מסוים ליכולת אינדיבידואלית. אם לצורך העניין אתה נדרש להגיע לפחות לטופ 6 בקונפרנס שלך, עם עדיפות ברורה לטופ 4 (לרוב יוצא מאזן טופ 8-14 בליגה), אולי בנוסף לכך ראוי לצפות מאותו שחקן לסיים בטופ 10 ברמה האישית. יש שיאמרו טופ 5 יהיה יותר משקף למעמד, מבחינתי אפשר להרחיב אפילו לטופ 15 כדי להשאיר סיכוי לשחקנים עם השפעה חריגה על הקבוצה סיכוי ריאלי לזכות (כאלו שלא מצטיינים בלאגור מספרים או שהתרומה גולשת מעבר לסטט).

מבחינת יכולת אינדיבידואלית, יש 6 שחקנים שאני יכל לומר בביטחון שעקפו את סטף
יוקיץ'
אמביד
יאניס
קיידי
לוקה
ג'ה

-אפשר להוסיף את לברון לרשימה, בכל מקרה כרגע הוא וקרי בדבוקה אחת עם טריי/דרוזן, ככה שאם מחמירים עם סטף, הוא סוגר את הטופ 10.
כאן נשאלת שאלת המשך כמובן, אם מקום 10 (לצורך העניין) מספיק לזכייה, היכן מדורג כריס פול למשל? מצד אחד היכולת האישית לא מזהירה, מצד שני הוא לא פספס משחק ומוביל את הקבוצה למאזן הטוב בליגה, הצליח לשמור על הקצב אפילו ללא בוקר/אייטון. הוא הגיע לרמת שליטה כה אבסולוטית שזהות הסנטר באשר היא כבר בכלל לא משנה, סמית', מקגי, אפילו ביומבו מהאשפתות ימלאו את התפקיד בהצלחה ואף יגיעו למספרים מפוצצים.
בקיצור, אני מצפה לעקביות ממי שהולך עם סטף. בעונה שעברה יוטה רמסה את הליגה בעונה הרגילה, גובר סיים רק במקום העשירי (לגיטימי), מיצ'ל בכלל nowhere to be seen, פול סיים 5 בעונה אישית דינמית מזו הנוכחית. לתחושתי המצב יהיה דומה, שחקנים מסוימים יהנו מהמדד שיטיב עם סטף (השפעה ואיך שהיא מתבטאת במאזן) ואחרים יסומנו כאפורים מדי ללא סיבה מיוחדת. יש גם את הצד השני של המתרס (והיותר הזוי) בכל הנוגע לדירוג מבוסס השפעה, פרשן בשם ג'ון הולינג'ר שדעתו לרוב די משועבדת לסטטיסטיקות מתקדמות, בחר בגובר במקום השני אשתקד.
אגב, בעדכון האחרון של דירוג ה-MVP פול עקף את סטף בדרך למקום החמישי. באטלר מחוץ לטופ 10 אגב, גובר שמיני, יוקיץ' בצמרת. לא אני חיברתי את הדירוג למען הסר ספק.

Rapgamer

Well-known member
אני חולק עליך לגבי רשימת השחקנים שאינדבידואלית טובים יותר מקרי. לוקה ומוראנט לא שייכים לשם בעיני, זה recency bias.
יוקיץ', אמביד, יאניס ודוראנט כן. אבל בזמן שגולדן בקצב של 59 ניצחונות, השאר בקצב של 43-51. אני לא יודע מהו ה"רף" ממנו אפשר לזכות ב-MVP אבל אם נסתכל היסטורית, נדיר למצוא זוכים עם מתחת ל-53-54 ניצחונות (או קצב מקביל בעונה מקוצרת).
אני לא מייחס חשיבות רבה לMVP ladder, הם חייבים ליצור דינמיקה כדי להצדיק דירוג שבועי. אין שום סיכוי שסטף היה יוצא שישי אם היו מצביעים היום.

Krit123

Well-known member
אני חולק עליך לגבי רשימת השחקנים שאינדבידואלית טובים יותר מקרי. לוקה ומוראנט לא שייכים לשם בעיני, זה recency bias.
יוקיץ', אמביד, יאניס ודוראנט כן. אבל בזמן שגולדן בקצב של 59 ניצחונות, השאר בקצב של 43-51. אני לא יודע מהו ה"רף" ממנו אפשר לזכות ב-MVP אבל אם נסתכל היסטורית, נדיר למצוא זוכים עם מתחת ל-53-54 ניצחונות (או קצב מקביל בעונה מקוצרת).
אני לא מייחס חשיבות רבה לMVP ladder, הם חייבים ליצור דינמיקה כדי להצדיק דירוג שבועי. אין שום סיכוי שסטף היה יוצא שישי אם היו מצביעים היום.
ג'ה היה טוב מפתיחת העונה, שמר על עקביות. לוקה משחק ממש טוב לאחרונה, שזה בערך שליש עונה שלו אז לrecency יש משקל. הוא לחלוטין נראה כמו MVP על המגרש, בניגוד לסטרץ' המקביל (והמתארך) של קרי. סטף כרגע בעיצומו של חודש בו הוא קולע 21 למשחק בספליטס של 40-30-88. אם אנחנו עוסקים בתקדימים שווה לשאול אם אי פעם מישהו זכה בפרס עם חודש דומה, לתחושתי אין מצב. זה לא נטו מספרים מן הסתם, גם במשחקים בהם קלע באחוזים משופרים האימפקט שלו לא שידר לי MVP.

אני לאו דווקא בעד רף הניצחונות ההיסטורי, הוא לא תמיד מתחשב מספיק בנסיבות. ציינתי אותו כדי לשאול אם מי שדבק בו חושב שצריך להציב רף דומה ביכולת, או שבעצם מדרגים על סמך מאזנים ולא הרבה מעבר. קצב הניצחונות של האחרים מקובל לטעמי, מתאר לעצמי שהוא משתפר בהתאם לזמינות שלהם ברוב המקרים (למעשה חוץ ממורנט). בחלק מהמקרים הפער ביכולת מציב אותם מעל סטף במירוץ כרגע.

אני גם לא מייחס חשיבות רבה לדירוג באתר, דעה של אדם אחד שלפעמים מנסה להצביע לאן הרוח נושבת, ולכן אני מסכים שקרי לא יסיים שישי אבל גם ממש לא חושב שהוא יזכה במידה וההצבעה הייתה נערכת היום.

Rapgamer

Well-known member
ג'ה היה טוב מפתיחת העונה, שמר על עקביות. לוקה משחק ממש טוב לאחרונה, שזה בערך שליש עונה שלו אז לrecency יש משקל. הוא לחלוטין נראה כמו MVP על המגרש, בניגוד לסטרץ' המקביל (והמתארך) של קרי. סטף כרגע בעיצומו של חודש בו הוא קולע 21 למשחק בספליטס של 40-30-88. אם אנחנו עוסקים בתקדימים שווה לשאול אם אי פעם מישהו זכה בפרס עם חודש דומה, לתחושתי אין מצב. זה לא נטו מספרים מן הסתם, גם במשחקים בהם קלע באחוזים משופרים האימפקט שלו לא שידר לי MVP.

אני לאו דווקא בעד רף הניצחונות ההיסטורי, הוא לא תמיד מתחשב מספיק בנסיבות. ציינתי אותו כדי לשאול אם מי שדבק בו חושב שצריך להציב רף דומה ביכולת, או שבעצם מדרגים על סמך מאזנים ולא הרבה מעבר. קצב הניצחונות של האחרים מקובל לטעמי, מתאר לעצמי שהוא משתפר בהתאם לזמינות שלהם ברוב המקרים (למעשה חוץ ממורנט). בחלק מהמקרים הפער ביכולת מציב אותם מעל סטף במירוץ כרגע.

אני גם לא מייחס חשיבות רבה לדירוג באתר, דעה של אדם אחד שלפעמים מנסה להצביע לאן הרוח נושבת, ולכן אני מסכים שקרי לא יסיים שישי אבל גם ממש לא חושב שהוא יזכה במידה וההצבעה הייתה נערכת היום.
על ג'ה ולוקה אמרתי את דעתי. ג'ה לא משחק ברמה יותר גבוהה ממנו העונה, לוקה עושה את זה בערך ב12 משחקים האחרונים, זה לא מספיק כשלוקחים בחשבון שהיו עוד 30 לפניהם.
אני גם לא זוכר חודש חלש במיוחד משחקן שזכה בmvp אבל אין לנו בכלל את המודעות להבחין בכך. כאילו בוא נגיד שבעונת הmvp של דרק רוז היה לו חודש חלש- אז מה זה אומר לנו? לדעתי כלום. ההסתכלות היא כוללנית על העונה, באוברול העונה אני שם את הארבעה שדיברנו עליהם כלבל מעליו ביכולת אישית.

אני לא צריך להסביר לך שהדירוג הוא מתוך הנחה שכדורסל הוא ספורט קבוצתי, ולכן most valuable הוא מי הכי עוזר לקבוצה שלו לנצח. אז זה לא "דירוג על סמך מאזנים" אבל המאזן הקבוצתי הוא בהחלט שיקול מרכזי. בדרך כלל יש לך 5-7 קבוצות שמנצחות 2/3 מהמשחקים שלהן או יותר ומשם נבחר בדרך כלל הmvp.
אגיד לך מעבר- אפילו שדוראנט יותר מרשים אינדבידואלית מקרי, אני לחלוטין חושב שאם תחליף ביניהם, ברוקלין הייתה מנצחת יותר וגולדן פחות. נקודה למחשבה.

Krit123

Well-known member
על ג'ה ולוקה אמרתי את דעתי. ג'ה לא משחק ברמה יותר גבוהה ממנו העונה, לוקה עושה את זה בערך ב12 משחקים האחרונים, זה לא מספיק כשלוקחים בחשבון שהיו עוד 30 לפניהם.
אני גם לא זוכר חודש חלש במיוחד משחקן שזכה בmvp אבל אין לנו בכלל את המודעות להבחין בכך. כאילו בוא נגיד שבעונת הmvp של דרק רוז היה לו חודש חלש- אז מה זה אומר לנו? לדעתי כלום. ההסתכלות היא כוללנית על העונה, באוברול העונה אני שם את הארבעה שדיברנו עליהם כלבל מעליו ביכולת אישית.

אני לא צריך להסביר לך שהדירוג הוא מתוך הנחה שכדורסל הוא ספורט קבוצתי, ולכן most valuable הוא מי הכי עוזר לקבוצה שלו לנצח. אז זה לא "דירוג על סמך מאזנים" אבל המאזן הקבוצתי הוא בהחלט שיקול מרכזי. בדרך כלל יש לך 5-7 קבוצות שמנצחות 2/3 מהמשחקים שלהן או יותר ומשם נבחר בדרך כלל הmvp.
אגיד לך מעבר- אפילו שדוראנט יותר מרשים אינדבידואלית מקרי, אני לחלוטין חושב שאם תחליף ביניהם, ברוקלין הייתה מנצחת יותר וגולדן פחות. נקודה למחשבה.
נסכים לא להסכים לגבי ג'ה. אני אחדד לגבי לוקה, הוא שותף ב-30 משחקים העונה ולכן הסטרץ' האחרון שלו תופס נפח גדול מהעונה שלו. העובדה שהחמיץ משחקים פוגעת לו בקייס מול קרי בכיוון אחר, אבל אני לא טענתי בשום שלב שהוא מדורג מעליו, אלא פשוט מספק עונה עדיפה מבחינה אישית.

מה אומר לנו חודש על רוז? עוזר לקבל אומדן מסוים לרף התחתון ביכולת אישית. יכל להיות שקרי מתחיל הוט סטריק כבר מחר והחודש האחרון יתמסמס בראייה הכללית, אבל אם אני מתייחס לעונה בכללותה הסטרץ' שלו תופס נפח משמעותי (שוב, בהנחה שאנחנו מחלקים את הפרס עכשיו). אני לא בטוח שאם נעבור על game logs של זוכי MVP נראה כמות כזו של 'משחקי נפילה' לאורך עונה שלמה, ואנחנו בקושי עברנו את נקודת האמצע. אני אומר את זה בהקשר של הענקת הפרס לשחקן עם רף ניצחונות תקדימי (נמוך), לדעתי עדיף ליצור תקדים כזה מאשר אחד שקשור ליכולת.

הקטע הוא שמי שהכי עוזר לקבוצה שלו לנצח לאו דווקא נמצא בצמרת המאזנים בליגה.
תרגיל המחשבה הוא extension של אלמנט ששוקלל בדירוג - האחד מקבל בוסט על יתרון בהשפעה, השני על יכולת אישית. קרי יעקוף את דוראנט אצלי עם הזמן, ולפני הסטרץ' האחרון לא אהבתי את הדיבורים על קיידי כמועמד מוביל לזכייה על פני סטף על סמך המספרים שלו.
תרגיל המחשבה יכל ליצור גם תוצאות שיטיבו עם אנשים מסוימים שלא לצדק, למשל שנים בהם גובר ינפק יותר ניצחונות משחקן עדיף ממנו בגלל החשיבות שלו ליוטה, כמו גם לוקה ויאניס אם נחליף בניהם לשחקנים שכרגע מדורגים מעליהם (בצדק) בטבלת ה-MVP.

Rapgamer

Well-known member
נכון, מי שהכי עוזר לקבוצה לנצח לאו דוקא נמצא בצמרת המאזנים. אבל ההנחה (הדי סבירה) היא שמתוך הקבוצות הכי מנצחות בליגה אתה כן תמצא מועמד שהתרומה שלו קריטית. וזה לא חסר היגיון- באמת יותר קל לדפוק מספרים בקבוצה בינונית.

האמת היא שאני חושב שגובר מקבל קצת סנאבינג בדיוני mvp. אבל קל לתת לו את הסנאבינג הזה כשברור לך שהוא נורא valuable אבל יחסית פחות טוב.

והטיעון החשוב מכולם- אחי, אני well known member.

Krit123

Well-known member
נכון, מי שהכי עוזר לקבוצה לנצח לאו דוקא נמצא בצמרת המאזנים. אבל ההנחה (הדי סבירה) היא שמתוך הקבוצות הכי מנצחות בליגה אתה כן תמצא מועמד שהתרומה שלו קריטית. וזה לא חסר היגיון- באמת יותר קל לדפוק מספרים בקבוצה בינונית.

האמת היא שאני חושב שגובר מקבל קצת סנאבינג בדיוני mvp. אבל קל לתת לו את הסנאבינג הזה כשברור לך שהוא נורא valuable אבל יחסית פחות טוב.

והטיעון החשוב מכולם- אחי, אני well known member.
כן, רק שלא בכל המקרים מאזן/תרומה קריטית מנצח יכולת MVP/תרומה קריטית ואין סיבה לחשוש מחריגה. אז מעבר לכך שאני מנסה לומר שקרי לא מוביל כרגע, אני מנסה לומר שאנחנו יודעים להבחין. קל יותר לדפוק מספרים בקבוצה חלשה זה נכון, מה שקשה מאוד לעשות זה לנצח, לשחק ביכולת MVP (חשוב ממספרים) ולעמוד ביעדים מסוימים (כניסה לפלייאוף/יתרון ביתיות) עם סגל מוגבל/רמת אימון ירודה. לדוגמה לא זכור לי שמישהו התרשם במיוחד מעונות 30 הנקודות של ביל/טריי ובטח לא חסר דוגמאות, המספרים הם לא העיקר.

אם אתה חושב שגובר קצת סנאבד ומדרג את CP/באטלר גבוה אז אתה בעצם עקבי במה שאתה אומר. שווה לציין שבאטלר במאזן 18-11 עם ההיט העונה.

אז ככה זה מרגיש להיות בכיר אה. חשבתי לכבוד ה1000 הודעות אבל הלכתי לבדוק ודיברגנט עומד על פחות ממני והוא עדיין well known, לא יאומן איזה סנאב עושים לי פה, מרגיש ממש כמו יוקיץ'.

Rapgamer

Well-known member
אז ככה זה מרגיש להיות בכיר אה. חשבתי לכבוד ה1000 הודעות אבל הלכתי לבדוק ודיברגנט עומד על פחות ממני והוא עדיין well known, לא יאומן איזה סנאב עושים לי פה, מרגיש ממש כמו יוקיץ'.
איזה פחות ממך כפרה? הבנאדם אוכל פה את כולם ביחד עם 12 אלף הודעות. וזה רק דיברגנט החדש, הישן בטח עם חצי מיליון.

Krit123

Well-known member
איזה פחות ממך כפרה? הבנאדם אוכל פה את כולם ביחד עם 12 אלף הודעות. וזה רק דיברגנט החדש, הישן בטח עם חצי מיליון.
חחחח בדקתי במיקום הלא נכון.. נראה עדיף שתיקח את הנתונים שהעלתי בדיון בערבון מוגבל

Krit123

Well-known member
דנבר - דטרויט
הלך מאוד קשה, משלב מוקדם היה וייב של הפסד כואב, אין מה להתלונן כי בסוף ניצחנו אז מה זה משנה.
הם קלעו 4 שלשות רצופות בדקות האחרונות, עוד 3 פלאוטרים זהים של קורי ג'וזף (חודר באיטיות לצד שמאל בזמן שהוא משאיר את מונטה מאחריו), אני מאבד את הראש לא מבין למה מונטה עדיין מופקד עליו. למזלנו ברטון לקח על עצמו את המשימה והצליח לחטוף לו את הכדור פוזשן לאחר מכן, חלק מ-4 איבודים רצופים שלהם, ניצחו את עצמם. באמת שניסנו להפסיד ולהפריע להם לנצח את עצמם, אבל הם מתורגלים בהרבה מאיתנו, מה לעשות. תהיה לנו עוד הזדמנות מחר, חבל ששני המפגשים מולם נערכים ברצף, כי לרוב המתכונת הזו מובילה לתיקו. בנוסף גיליתי שמסע החוץ של הלייקרס חופף למסע החוץ שלנו, חבל.

יוק היה רחוק 2 אסיסטים וריבאונד מטריפל דאבל חמישי ברציפות עם מעל 55% מהשדה. אולי ידביק את ווילט במשחקים עם לפחות 8 ו-9 :p

ותודה למיאמי והניקס שפירקו את הקבוצות מל"א.

למעלה