משחקי פוסט כריסמס

Rapgamer

Well-known member
כפי שהבנתם הכריסמס הוא ציון דרך משמעותי בסיכומי המשחקים שלי.

סקראמנטו- ממפיס: ראיתי את המחצית השנייה בה יכולת הגנתית ביזיונית של הקינגס גרמה להם לספוג 78 נקודות. ממפיס לא הייתה חמה באופן מיוחד אבל כל מה שהחטיאו הם לקחו בריב' התקפה (אספו חזרה 40% מההחטאות שלהם) וכל חיתוך פשוט לסל הסתיים בלייאפ או דאנק (72-36 לממפיס בנקודות בצבע).
סקראמנטו בהרכב הכי מלא שהיה לה מזה זמן רב ועדיין זה לא הספיק להיות אפילו תחרותיים בבית.

קליפרס- דנבר: ראיתי מחצית שנייה. הקליפרס בלי שלושת הסקוררים המובילים שלה (ארבעה אם סופרים את קוואי) אבל כשיש לך הגנה חזקה אתה תהיה הרבה פעמים בעמדה לנצח. סך הכל דנבר של יוקיץ' טובה יותר אבל ריצה ארוכה מסוף הרבע השלישי ודרך תחילת הרביעי 32-5 לקליפרס הפכה פיגור דו ספרתי ליתרון 9. מה היה בריצה הזאת? הרבה עצירות והתקפות מעבר, יתרון אתלטי ברור של הקליפרס וכמובן כמה הזדמנויות לסלים שוברי מומנטום שהלכו החוצה. הג'וקר היה אגרסיבי וניסה לעצור את הריצה במו ידיו, הלך חזק לצבע אבל הזריקות ברחו החוצה. למזלו היה מספיק זמן לתקן ברבע הרביעי ואני באמת מקנא באוהדי דנבר שיש להם ביטחון שגם בפיגור 3-4 נקודות בקלאץ' הם פייבוריטים. ריצת 16-3 של דנבר ברבע הרביעי בזכות הגנה חזקה ויכולת מפלצתית של יוקיץ' בריבאונד ניצחו את המשחק. לקליפרס אין באמת אופציות טובות בהתקפה עומדת והפיק אנד רול של בלדסו וזובאץ' לא עשה הרבה.
יוקיץ' הוביל עם 26-22-8. אחוזי קליעה נמוכים מהרגיל שמרמזים עד כמה הוא היה יכול להתפוצץ עוד יותר, בהחלט heavy lifting גם בסקורינג, גם בהובלת כדור ובמיוחד בריבאונד בהם היו הרבה מצבים שהוא לבד מול זובאץ' וריבוי ווינגמן אתלטיים שתוקפים את הריב' התקפה כמו קופי, מאן וכו'.
יש כרגע ואקום רציני במערב, המרחק בין מקום 5 למקום 9 הוא 1.5 משחקים כאשר גם הספרס במקום העשירי ביכולת טובה לאחרונה יכולים בכיף להשתלט עליו. הקליפרס ודנבר פצועות, דאלאס חצי פצועה חצי מאכזבת, הלייקרס חצי פצועה ומאכזבת לגמרי. אפילו מינסוטה שהייתה יכולה לתפוס את המקום סובלת ממכת פרוטוקול קוביד.

שיקאגו- אינדיאנה: אני מאוד נהנה לצפות בבולס העונה. הרכב חסר שלהם בלי לונזו וקארוסו עשה יפה את העבודה כשמתחילת הרבע השני ועד הסיום הם החזיקו ביתרון יציב של 10-15 נקודות. ברבע השלישי ריבוי איבודים של שיקאגו עזר לאינדיאנה להתקרב קצת אבל הבולס הלכו לפיק אנד רול של לאבין וווץ', איך שאינדיאנה לא ניסתה לשמור עליו (בפרט עם כמה טראפים) ווצ'ביץ' היה טוב ב-short roll והמסירה לקלעי פנוי.
אינדיאנה שיחקה די טוב לתחושתי אבל לא הצליחו לייצר 3 עצירות ברצף, יכולת השוט מייקינג של לאבין ודרוזן פשוט חיסלה בכל פעם מחדש סיכוי לקאמבק. סאבוניס החטיא הרבה קטנות מתחת לסל.
לאבין הצטיין עם 32 נקודות, בפתיחה הוא חיפש להכניס את האחרים למשחק ובהמשך קלע כאלה זריקות שצריך להוציא אל מחוץ לחוק-
בודאי הבחנתם בהגנה הטובה של לאברט וג'סטין הולידיי מה שגורם לי לתהות במיוחד על האחרון- מתי הוא עובר בטרייד לעלות מהספסל בקונטנדרית?
ואם כבר בקונטנדריות עסקינן, שאלה לקהל- האם אתה רואים בשיקאגו קונטנדרית?

Krit123

Well-known member
מתי אנחנו מקבלים פוסט על משחקי פוסט-פוסט כריסמס?

קליפרס - דנבר
קשה לצפייה. שתי נקודות מרכזיות:
1. קורולציה בין כושר הקליעה שלנו בפתיחת משחקים למידת התחרותיות שלנו.
2. קורולציה בין כושר הקליעה של יוק למספרי הריבאונדים שלו. 43 כדורים חוזרים בשני המשחקים האחרונים (הולי שיט), נובע בעיקר מכך שהטאץ' שלו בבידוד אז הוא אוסף את ההחטאות של עצמו בסגנון מוזס מאלון.

הספסל חילץ אותנו, בעיקר דבון ריד עם 15 נקודות ביעילות והגנה חסרת פשרות. אגב חסרת פשרות, טיי לו הגיע עם שפן לכבוד הג'וקר. בידיעה שמורי בחוץ, הרגיש בנוח לבצע חילוף אוטומטי ולהפקיד את השמירה על יוק בידי באטום, הצרפתי חנה מלפניו ומנע ממנו לקבל כדור במה שהרגיש כמו נצח. נדהמתי כמה חסרי אונים היינו מול האסטרטגיה הפשוטה, מתסכל ברמות. היריבות מודעות לכך שכוח האש שלו דליל מאי פעם (גורדון בחוץ), לכן הן מצופפות במחאתיות ורק שולחות אנשים להרביץ ליוקיץ'. הנעת הכדור נזנחה בעקבות החילופים האוטומטיים, אני מצפה שנראה קבוצות ממשיכות במגמה.

גנבנו ניצחון כי בשורה התחתונה ברטון ויוק היו הסקוררים הבולטים על המגרש, הקליפרס בהרכב חסר מאוד. למעשה החולשה של הקבוצות מלוס אנג'לס היא ה-selling point המרכזי להימנעות מהפלייאין.

למעלה