משחקי ערפדים שאינם V:tM

משחקי ערפדים שאינם V:tM

יש דבר כזה? מישהו שמע? ראה? שיחק? קשה לי להאמין שלא התעסקו עם הקונספט *בכלל* עוד לפני המשחק המוכר בתחום, או שלא יצרו לו חיקויים או משחקים ב"השראתו" עוד לאחריו, אבל עצם העובדה שאני לא מכיר משהו כזה אומרת דרשני.

Nihau

New member
בוודאי

כבר קרוב לשבע שנים יש לי מגוון דמויות במשחקים חופשיים בפורום הארינה של www.nosgoth.net בו כולם מכירים את העולם של נוסגות' (אותו אחד בו דני, קוואי, ווינדפלוט ואני שיחקנו תחת שיהומו של דרגורן) זה רק אחד. היו עוד. כדי לשחק משחק ערפדים אתה ממש לא צריך שיטה מיוחדת, רק מיקוד מיוחד. השקעה מינימלית בהתאמת נקודת הראיה של העולם לזו של יצור תבוני שאינו אדם ולרוץ קדימה. אחרי הכל הבסיס של ערפד הוא תמיד משהו מוכר. אתה בד"כ לא משחק תמנון ערפד, אתה משחק אדם שהתערפד או כל גזע תבוני אחר שאותו אתה כן מכיר ורק מלביש עליו את המימד הנוסף של הערפדיות. ייתרון של בניית שיטה ספציפית לערפדים היא הנחות היסוד בתוך המכאניקה שמחייבות את המשחקים בה לסגל לעצמם את נקודת ההשקפה הערפדית בכוח ומקשות עליהם לדמיין את האפשרות של משחק מהנה בתור משהו אחר בתוך השיטה- לפי אותו עקרון של חסמי עיניים לסוסים שמונעים מהם ללכת לכיוונים שאתה, הנהג\מנחה, לא מעוניין בהם.

Serpent Axis

New member
אה, לא יכולת לשים לינק, הא?

לאאאא, את חייבת לכתוב את הכתובת בטקסט ולאלץ אותי ללחוץ על CTRL + C או להתחיל להתעסק עם Copy & Paste... באמת, ניהאו...

Serpent Axis

New member
האמת?

הייתה פעם שיטה שהתבססה על סדרת הNecroscope של למלי - אבל אני חושב ששם דמויות השחקן היו חוקרים\מדיומים. אני חושב שהם שחררו כמה כותרים ב97' וירדו מהבמה. עולם המערכה של Ravenloft אולי מספק אפשרות משחק דומה. מלבדן נדמה לי שבBlood Dawn יכולת לשחק ערפד. בDeadlands חוזרים ורומזים לך לאורך הספר שהמשחק לאו דווקא נגמר אחרי שהדמות מוצאת את מותה, אבל אני לא חושב שערפדים או משהו דמוי-ערפדי היו מוזכרים בעניין (היו כל מני רוחות אינדיאניות כאלה שהאינטרקציה ביניהן לבין דמות השחקן מזכירות את קונספט ה"חיה" בV:tM - באסה לג'ון וויין). לא ממש מצאתי. יש הרבה משחקים שמציעים לך את האפשרות לצוד ערפדים. אבל לא הצלחתי למצוא משחק שמציע לך את האפשרות לשחק אחד (מלבד Vampire, דההה). לומר את האמת, זה די מפתיע גם אותי. מצד שני, אולי בגלל זה כשV:tM יצא לאור היה לו Impact כזה גדול? מכל מקום, אני לא מצליח למצוא משחקים אחרים מלבד מה שניהאו הביאה בקישור. זה כנראה תלוי בשחקנים בודדים ובקבוצות להנחות (ולכתוב) משחקים בשיטותקיימות (או בחופשיטה) שמתבססים על דמויות השחקנים כערפדים.

ogmios

New member
Buearu 13

אאל"ט, הקשר בין משחק התפקידים למשחק המחשב מקרי בלבד, אבל לא ממש שיחקתי באף אחד מהם, כך שאני כנראה לא מקור המידע המהימן ביותר...

ogmios

New member
ק20

אני מכיר שני מוצרי ק20 שמתיימרים לעסוק בנושא - The Immortal: Vampires של UKG Publishing ו-Complete Guide to Vampires של Goodman Games. אף אחד מהם לא מבריק יתר על המידה, מה שלא יותר מידי מפתיע.

בימי המהדורה השנייה של מוד"מ

למרות שהייתה ערכת המשחק של רייבנלופט, העמדה הרשמית של TSR הייתה "לא, אתם לא משחקים אל-מתים, אלו מפלצות, לא דמויות". מצד שני, בארץ לא תמיד הקפידו על זה - זכורה לי כתבה של אחד עומר בWIZ, בה הוא המליץ לשחקנים לתת לדמותם להתערפד, לחסל את האדון-המערפד, ולהמשיך בהרפתקאות עם החבורה כערפד רב-עוצמה. לירון כמובן קרא את זה, ובפעם הבאה בה הקוסם שלו נתקל בערפד הוא זינק עליו בחיבוק...

ogmios

New member
עוד ואריאנטים

אמנם אלו לא "באמת" משחקים שונים, White Wolf הוציאה בזמנה את Vampire: Dark Ages שעוסק באותם הערפדים בעת החשוכה. בועלם האפלה המחודש ישנו משחק בשם Vampire: The Requiem, ששואב הרבה מאחיו הבכור, אבל עדיין יש לו feel שונה למדי.

Serpent Axis

New member
לא, זה לא נחשב

א' - Vampire: The Dark Ages ואחיו הצעיר וזב החוטם Dark Ages: Vampire (שימו לב לשינוי המפתיע) הם בעצם אותו המשחק (Vampire: The Masquerade). ב' - Vampire: The Requiem גם לא מתאים - הוא יוצר על ידי אותה חברה כתחליף לVampire: The Masquerade.

רמץ

New member
באמת מעניין...

אני חושב שאפשר לייחס את קרדיט הבלעדיות הזה לכמעט כל מערכה אחרת של וויט-וולף: ערפדים, אנשי זאב, רוחות, שדים, מומיות... בכלל - נדיר למצוא משחקים מחוץ לוויטוולף שלא עוסקים בבני תמותה. יש את נוביליס, ארמגדון ואין-נומינה. יש את משחק הדרקונים ההוא - fireborn?

Engelous

New member
בטח.

משחקי התפקידים של באפי ואנג'ל. משחקים עם שיטה מצויינת וכיפית, שאחד מסוגי הדמויות היותר נפוצים בהם הם ערפדים, חצאי-ערפדים, ערפדים עם נשמות, ערפדים עם מדליות זהב, וכו'. מלבד זאת, יש כמובן את Witchcraft שבו הוצגו ערפדים (עם האיות הטיפשי Vampyr) שניזונים מרגשות או משהו דומה. גם בצבאות אלמונים יש סוג של ערפדים. אבל זה כבר ממש ממש מסובך, בהתחשב בזה שזה צבאות אלמונים. לבסוף, גם הזאב הלבן עצמם יצרו כמה וריאציות שונות של ערפדים - החל מסוג נשגבים (התהומיים) שמתנהגים מאד כמו ערפדים (שותים דם והכל), וכלה בערפדים שאוכלים את חטאיהם של בני האדם.

למעלה