משחקי מחשב- אתר חדש

משחקי מחשב- אתר חדש

משחקי מחשב- אתר חדש נפתח אתר חדש לחדשות וביקורות משחקי מחשב וחומרה www.ngo.co.il הודעה זו מפורסמת במסגרת תחרות בפורומים של www.ngo.co.il אז מה הקשר ליפן????????? מי שלא קורא את הכתבה הבאה לא קשור ליפן בגרוש: http://www.ngo.co.il/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=30 עשינו כבוד תיכנסו ותהנו, אני בטוח שתמצאו שם מה שאתם מחפשים

dannyshadow

New member
אמ.. נצלש? בבקשה עזרה בתרגום משפט

Ee. Watashi wa Shiatoru-umare desu ga הבנתי שהפירוש הוא "כן, הבית שלי ב\נולדתי בשיאטורו (איפה זה?:O). אבל לא הבנתי מה קשר של הga אחרי הdesu. המשפט המלא הוא: Ee. Watashi wa Shiatoru-umare desu ga, totemo samui desu yo. תודה=)

furrball

New member
השימוש האחר ב-ga

ga שמסיים משפט או תת-משפט שלו "אבל"\"על אף ש...". כאן המשמעות יכולה להיות "אל עף שאני יליד שיאטורו, (yo = אני רוצה להגיד לך ש)אני מרגיש שממש קר לי כאן" לפעמים אתה תשמע ש-ga מסיים משפט. זאת צורה מנומסת. Watashi wa Shiatoru-umare desu ga "אני יליד שיאטורו" (או מילולית, "אני יליד שיאטורו, אבל...".) עוד אפשרות לסיום משפט ב-"אבל" זה כשבאמת יש "אבל". למשל אם אתה אומר "העבודה מתקדמת טוב, אבל..." המשמעות של זה היא שאתה לא ממש שולט בעניינים, לא ממש מסתדר. זה כמו ה-CHOTTO היפני (להגיד "קצת..." ולהתכוון ל"לא"). אבל בד"כ "אבל" בסיום משפט זו פשוט צורה מנומסת. במקום ga בכל המקרים האלה יכול לבוא גם kedo (או הצורה המלאה יותר, keredo או keredomo). ב-demo אי אפשר להשתמש כאן, כי demo זה ממש "אבל" שבא בתחילת (תת-)משפט, ולא בסופו.

GnomeBubble

New member
איפה נמצאת שיאטורו ../images/Emo8.gif

הכוונה היא כמובן לסיאטל. הייתם צריכים לנחש לפי ה-totemo samui desu yo

ToHrU

New member
תמיד חשבתי . . .

שkedo זה קיצור של dakedo . . . אין קשר??? הייתי שואלת את המורה שלי אבל השיעור הבא רק ביום ראשון :(

GnomeBubble

New member
לא בדיוק

kedo זה קיצור של keredo שהוא קיצור של keredomo. כשאומרים da kedo (ואפשר גם לומר desu keredomo בצורה הכי מלאה ורשמית), זה פשוט da האוגד הרגיל. משתמשים ב-dakedo כשרוצים לומר "אבל" בתחילת משפט.

GnomeBubble

New member
כמו kedo

זה "אבל". dakedo זה פשוט הצורה שבה משתמשים בתחילת משפט. אני אתן דוגמא: oishikatta _kedo_ taberu jikan ga nakatta זה היה טעים, אבל לא היה לי זמן לאכול את זה.
ano PARTY wa hito ga oosugiru shi, tsumaranai shi, shokuji ga mazui shi... hontou ni ikitaku nai​
במסיבה הזאת יהיו יותר מדי אנשים, היא תהיה משעממת והאוכל יהיה גרוע... באמת שאני לא רוצה ללכת. dakedo, harumi-chan ga iku sou da... yappari, iku אבל אומרים שהארומי-צ'אן באה לשם... טוב, בעצם אני אבוא. אולי יש לי פה כמה טעויות במשפטים. בכל זאת מאוחר בלילה... אבל זה העיקרון. dakedo זה כמו demo או shikashi (למרות שלכל אחד יש מידת רשמיות שונה) והוא בא בתחילת המשפט. סתם kedo, בלי da, בא באמצע משפט, כשהחלק השני שלו בא בניגוד לחלק הראשון (פחות או יותר כמו המילה but באנגלית, שלא אמורה לבוא בתחילת משפט, למרות שבאנגלית של זמננו זה דווקא קורה...)

למעלה