משחקי ליל שבת

לדעתי אתה טועה

הבעיה היסודית היא חוסר תחרותיות.
הנסיון לפתור את הבעיה הוא שיטת הדראפט, שבה ככל שקבוצה סיימה נמוך יותר כך סיכוייה לבחירה גבוהה משתפרים.
הנסיון הזה גרם לבעיה נוספת, שהיא טאנקינג.
&nbsp
אם חוסר תחרותיות אינו בעיה - אז יש לי פתרון אדיר לטנקינג: עושים לוטרי על כל 30 הבחירות ולכל קבוצה סיכוי שווה לכל בחירה. נפתרה הבעיה. אף אחד לא יילך לטנקינג.
&nbsp
בעצם, אני יכול לבטל את הדראפט לחלוטין, כל אחד יחתים את מי שיש לו מקום בתקרה וזהו. לא צריך דראפט.
&nbsp
אבל אז הסיכוי של קבוצה משוק קטן להגיע לפלייאוף מתרסק, על גמר אזורי אין מה לדבר.
&nbsp
הבעיה היסודית היא תחרותיות, הבעיה של הטאנקינג נובעת מהנסיון לטפל בבעיה היסודית, לכן פתרון לטאנקינג שמגדיל בסדר גודל את חוסר התחרותיות הוא לא באמת פתרון.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
רעיון יפה, אני אהבתי

גם המספר שבחרת נשמע לי סביר. רק צריך לקחת בחשבון שזה ימנע טנקינג מתוכנן כמו שעשתה פילדלפיה, אבל לא טנקינג מהסוג של "איבדנו סיכוי לפלייאוף במרץ אז בוא נפסיד כמה שיותר".

Cade Foster

New member
כמובן שאי אפשר למנוע 100% מהטנקינג

אבל אם מנענו 60 או 70% אז עשינו את שלנו.
&nbsp
חוץ מזה - הרף הוא מספר שיוכל להשתנות כל שנה, כמו תקרת השכר. אם שמנו לב שקבוצות מגיעות בקלות ל25 ואז מתחילות להושיב שחקנים ל"מנוחה" - אפשר להעלות את הרף הזה בעונה שלאחר מכן.

fatnoam

Active member
ראיתי את טורונטו מנצחת את יוסטון

אחלה משחק. הראפטורס הם הריל דיל. לא בגלל דרוזן או לאורי (שניהם היו טובים, במיוחד לאורי שקלע איזה 7-9 מהשלוש), אלא בגלל שפשוט יש שם קבוצה טובה. הם לא הספרס מבחינה התקפית של תיאום, אבל הם מאוד מזכירים את הסכמות ההגנתיות של הספרס מאמצע העשור הקודם. החילופים, התיאום, המאמץ. אם ולנצ׳יונאס היה קצת פחות טיפש הם היו יכולים להיות קבוצת הגנה מדהימה. עוד סיבה שאני אומר ספרס זה העניין של פיתוח שחקנים, נגיע לזה בהמשך.
&nbsp
בכל מקרה, הראפטורס עשו מהלך של לשמור על הארדן על כל המגרש כל הזמן, פאוול, מילר וגם קצת לאורי חלקו בכבוד. זה היה נראה טוב, לא כי זה עצר את הארדן אבל זה די עצבן אותו. קבלת ההחלטות שלו ברוב חלקי המשחק לדעתי לא היתה טובה.
&nbsp
הארדן באופן כללי הוא שחקן מעצבן, ואסביר למה עם דוגמא הזויה קצת. בישראל רוב אנשי העסקים שעושים תואר, לומדים משפטים. הדרך שלהם לייצר כסף, היא להכיר את החוק טוב, להבין איפה אין רגולציה, ואיפה החוק נתון לפרשנות. כך הם מבינים מתי הם לא יסתבכו אישית אם יפלו, מתי הם יכולים לא לדווח, ולייצר מזה סכומי כסף נאים.
&nbsp
אז זה ג׳יימס הארדן. הוא למד את חוקי השריקות טוב מאוד, הוא בעצמו מעיד על עצמו כשחקן שמאוד קשה לשפוט. הוא מאתגר את השופטים בכוונה, והכוכבות שלו הביאה אותו למצב שפשוט מפחדים לשמור עליו. זה מדהים כמה השחקנים מנסים להימנע ממגע איתו, ועדיין הוא מקבל שריקות. מה שמצחיק זה שאת המפגש הקודם טורונטו הפסידו בעיקר בגלל שהארדן הגיע 19 פעמים לקו וקלע את כולן. הפעם הם פשוט החליטו לא לגעת בו, עדיין הוא הגיע לקו 7 פעמים (השופטים באמת מביכים איתו. באמת), אבל רק 4 אסיסטים, 2 ריבאונדים, ואוברול זה היה המשחק עם הכמות נקודות הגבוהה ביותר שראיתי של שחקן מבלי שהוא היה באמת דומיננטי. כל הכבוד לראפטורס, זה היה מאמץ קבוצתי.
&nbsp
אחד מהדברים שהראפטורס עשו בשביל לעצור את הארדן, זה לשתק את קאפלה. את זה דווקא ולנצ׳יונאס עשה טוב. הוא קיבל כמה דאנקים על הפנים, אבל קאפלה לא מאסיבי וחזק כמו יונאס (שאגב, הרזה במשקל), והברולינג מתחת לסל גרמו לו להיראות יותר עייף ואיטי.
&nbsp
מה שמאוד אהבתי אצל הראפטורס זה דווקא הסקנד יוניט. פואלטל דבר ראשון גבוה מאוד נייד ומתאמץ. מגן על הטבעת בהגנה, מרים את הראש בהתקפה. שחקן שראיתי שנה שעברה ותהיתי מה הוא עושה על הפרקט (תהייה ברמת בנדר, כן), ופתאום הוא מחליף על כריס פול ואשכרה עושה עבודה טובה. דלון רייט לא שיחק, אבל הוא התקדם המון אצלם, נורמן פאוול המצויין, שבא עם גוש של כשרון שקייסי הצליח להתאים לחמישיה הראשונה. בכל מקרה, בחזרה לסקנד יוניט, מוביל אותם גמד נחמד בשם פרד ואן פליט, פשוט כדורסלן בכל רמ״ח איבריו, קלעי, שומר, מוסר, קשוח, ולא סתם קייסי שיחק איתו בכל הדקות האחרונות, אחרי שהוכיח קרח בורידים עם קליעה שניצחה את משחק ההארכה בדטרויט.
&nbsp
וזה הסיפור של טורונטו, מאחורי דרוזן ולאורי עומדת חבורה מגובשת, לוחמנית, שלא מוותרת. לא סתם הם הקבוצה הביתית בליגה, קהל מזדהה עם שחקנים שנלחמים.
&nbsp
&nbsp
יוסטון מצידה אגב יכולה לרשום הפסד חיובי. הם לא קלעו שלשה כל הרבע הראשון (לראשונה העונה), הם נראו די רע לאורך המשחק, לא קיבלו כח אש מהספסל (גורדון קלע אבל היה חלש), משחק בינוני של כריס פול, אריזה וקאפלה, הרבה איבודים טיפשיים, ואיכשהו הם היו במינוס נקודה עם כדור דקה לסוף, מול מוליכת המזרח והקבוצה הכי ביתית בליגה. לדעתי גם יצא טוב שנעצר רצף הניצחונות, גם גולדן בעונת ה-73 התאמצו יותר מדי לקראת הסוף, וגם מיאמי היט יצאו מפורמה אחרי רצף 27 הניצחונות (למרות שכן זכו באליפות בסוף העונה). מעל הכל ההפסד של גולדן בהמשך הערב שירת אותם מאוד.

Cade Foster

New member
מזדהה עם כל מילה

אני כבר שנים אומר את זה על הארדן. האמת שלא צריך לבוא בטענות אליו אלא לליגה ולאופי השיפוט. בכלל אני לא מבין למה יש שיפוט לעונה הרגילה ושיפוט לפלייאוף (שנחשב קשוח יותר). הקטע הוא שלא קשה לסגור את הפינה הזו, צריך פשוט להחליט שלא שורקים עבירה לטובת השחקן שיוצר את המגע (או ששורקים עבירת תוקף, תלוי איזה מגע). אבל כנראה שנוח לליגה למתג את הארדן כשחקן שקולע 30 למשחק. מן הסתם גם העובדה שסופרסטארים מקבלים הרבה יותר כבוד מהשופטים בעוד ששחקנים כמו דומאס סאבוניס שנאנסים בצבע לא מקבלים כלום היא די מעצבנת. השיפוט הוא החלק בליגה הזו שאני הכי פחות אוהב והוא צריך reshape רציני.
&nbsp
לגבי טורונטו, בתחילת העונה הסתכלתי על הספסל שלהם וראיתי חושך בעיניים. פלטל? סיאקם? פרד ואן who? הייתי בטוח שהם יקבלו בראש בדקות של הספסל. בפועל, כולם נותנים שם עונת קריירה והספסל שלהם הוא אחד הטובים והעמוקים ביותר שיש. פרד ואן וליט הוא מסוג השחקנים שקל מאוד לאהוב, גבר אחושרמוטה. הם אשכרה סוגרים איתו משחקים כי הוא כל כך טוב במאני טיים בשני צידי הפרקט.
&nbsp
שאפו לקייסי, המועמד הבכיר לCOY וכנראה המאמן הכי אנדרייטד בליגה.

fatnoam

Active member
אגב זה לא רק קייסי

אומרים שהוא אשכרה ישב עם מסאי יוג׳ירי והם בנו תכנית לשנה הזו והבינו מה צריך להתבצע כדי שהקבוצה תהיה טובה יותר בפלייאוף.
&nbsp
וכל מה שקשור לפיתוח שחקנים - סיאקם, פואלטל, דלון רייט, פאוול, דרוזן (נהיה קלעי שלשות פתאום) - זה קשור לארגון עצמו. פשוט ארגון שעובד נכון.
&nbsp
מאוד מכבד את קייסי על מה שהוא עושה שם, אבל הראפטורס פשוט בנו מערכת טובה ברמת הפרנצ׳ייז.

myway23

Active member
אכן מגיע להם כל הכבוד אבל!

וזה אבל גדול, עד שהם לא יוכיחו את עצמם בפלייאוף - אי אפשר "להתלהב" מהם יותר מדי.
איך שהוא כל שנה במהלך הליגה הם מצויינים ובפלייאוף נחנקים ... אולי זה ישתנה אבל חובת ההוכחה היא עליהם.

rapgamer4ever

New member
במקרה של הארדן יש נטייה להתרכז בטפל במקום בעיקר

הוא יודע לסחוט עבירות- נכון. אבל זה לא שכל ה-10 הליכות שלו לעונשין הן בולשיט. הוא מגיע המון לצבע ועושים עליו פאולים לא פחות מאשר על החבר'ה שזורקים 7-8 עונשין למשחק.
באמת שאין סיבה להתרכז ב2-3 זריקות עונשין שהוא מרוויח מהטריקים שלו. הארדן אתלט נפלא בשתי הרגליים, הכדרור שלו אבסולוטי, ראיית המשחק מדהימה, הוא קלעי נדיר שהולך לשבור את שיא השלשות לשחקן שלא קוראים לו סטף קרי. ועדיין אנשים לא מפסיקים לדבר על הקטע של העונשין שבאמת יכול לעצבן, אבל הוא כל-כך שולי במה שהופך אותו לסופרסטאר.

Cade Foster

New member
הבעיה היא לא ב2-3 זריקות האלה (לדעתי יותר, אבל לא חשוב)

הבעיה היא בדיוק מה שנועם תיאר - הכבוד שהוא מקבל מהשופטים גורם לכך ששחקנים פשוט מפחדים לגעת בו. לכן כל מה שהוא עושה נראה כל כך קל. זה (נגיד) 2-3 זריקות עונשין שהוא מקבל מתנה + הגנה הרבה פחות טובה עליו, כזו שמאפשרת לו לעשות מה שהוא רוצה.

rapgamer4ever

New member
איזו הגנה פחות טובה?

אף אחד לא מצליח לשמור עליו. הסטפ באק 3 שלו זו זריקה קשה בטירוף ואם אתה נצמד אליו הוא עובר אותך עם הזריזות והכדרור שלו. אף אחד לא אוסר על השומר להישאר בינו לבין הסל. הבעיה מתחילה כשהוא עובר את השומר, או במצבי פיק אנד רול, ואז שחקנים מנסים לתת strip במקום לסגור את נתיב החדירה שלו לסל.
&nbsp

fatnoam

Active member
מסכים עם ליאור, ראפ

תראה את המשחק, איזה פאולים אדיוטיים הדביקו לדרוזן, פאוול ולאורי ששמרו על הארדן. מפחדים לגעת בו. הוא מוציא מהשופטים שריקה כמעט מתי שהוא רוצה, וזה עוזר לו להגיע למבטים טובים יותר.
אם אני לא טועה הארדן קולע 28 למשחק היום, Effortless, ולדעתי בלי השטויות האלה הוא היה באיזור ה-20, או 24 עם המון מאמץ. זה אומדן לא מבוסס כן, אבל זה הבדל עצום.
&nbsp
אז כן, בלי החארטות השיפוטיות הארדן עדיין היה טוב, כמו שלו וויליאמס או סי ג׳יי מקולום טובים. יש הבדל עצום בינהם לבינו היום, וזה כמעט אך ורק בגלל הדברים האלה.

rapgamer4ever

New member
ראיתי את המשחק

היה גם מגע בצבע שלא נשרק לזכות הארדן. הוא זרק 22 פעמים לסל ו-7 פעמים מהעונשין, זו הגזמה פראית לומר שהוא מוציא שריקה מתי שבא לו. בוא לא נגביל את הדיון למשחק הזה בלבד. ראיתי עשרות משחקים של יוסטון העונה, אף אחד לא יכול להגיד לי שהארדן מושך פחות מגע לעומת לילארד או דרוזן שהולכים בעצמם 7-8 פעמים לעונשין. אז סבבה שהארדן הולך 10, אבל הצורה שבה מנפחים את הנקודה הזאת היא חסרת פרופורציה.
&nbsp
לשם הדיוק הארדן קולע 31 משחק, ולו וויליאמס הוא בעצמו מומחה בסחיטת עבירות שהולך 6 פעמים לעונשין כשהמגע שהוא סופג אפילו לא קרוב למה שהארדן סופג. בכלל לשים את הארדן באותה קטגוריה של לו וויליאמס וסיג'יי מקולום זה להתעלם מכל-כך הרבה דברים שהופכים את הארדן למי שהוא... הוא מוסר פי אלף יותר טוב מהם, יותר גדול ופיזי, יותר אתלטי ולכן מגיע יותר לצבע ומסיים באחוזים עדיפים. הוא נותן גוף בהגנה על ביג מן, עוזר בריבאונד, עולה לשלשות יותר קשות מהם... הם פשוט לא באותה ליגה.

fatnoam

Active member
שמע אבל זה מובהק

אתה רואה איך הם ניגשים להארדן ואיך הם ניגשים לכל שחקן אחר, לא מבין למה אתה מתכחש...
&nbsp
ברור שהארדן יותר טוב מהנ״ל, אבל הוא מרוויח הרבה אקסטרא אוויר בניגוד לאחרים בזכות המניפולציה על השופטים. אני בדיעה ששופט שלא קונה את הבולשיט הזה, יכתיב להארדן צורת משחק שבה הוא לא ייראה בהרבה יותר טוב מהנ״ל.
&nbsp
אגב הוא לא עולה לשלשות יותר קשות מדיים או לו-וויל. לצורך העניין גם אני תופר את הסייד סטפ ט׳רי הזה (אני ימני אז לכיוון השני). השלשות בתנועה הצידה של לו או בתנועה קדימה של דיים יותר קשות, וגם השלשות שדיים לוקח שני מטר אחורה יותר קשות.
&nbsp
ושוב,
הארדן שחקן. הוא פשוט מגעיל. הוא לא ברמה של דוראנט/סטף/ראס/ברון/יאניס, אבל הוא מנפק דומיננטיות ברמה שלהם בזכות מניפולציות על השופטים. זה דרעק. אתה לא יכול להיות בעד זה אם אתה אוהב כדורסל.

rapgamer4ever

New member
אני לא קונה את הקונספירציות האלה

למה ששופטים "יגשו להארדן אחרת"? הם ניגשים אליו כמו שהם ניגשים לאחרים ושורקים על המגע שהם רואים. בלי כל הטריקים הוא שחקן של 7-8 זריקות עונשין נטו מכמות החדירות שלו לצבע והמגע שהוא סופג. למה על לילארד עושים יותר עבירות? על דרוזן? אתם נטפלים לעבירות פה ושם שהוא סוחט על בולשיט כאילו שכל המשחק שלו מסתכם בזה.
לו וויליאמס זו דוגמה לשחקן שעושה מניפוליציות בדיוק כמו הארדן.
&nbsp
לא יודע איזה שלשות אתה תופר, בוא אני אתן לך נתונים על השחקנים שאנחנו מדברים עליהם- 63% מהזריקות של וויליאמס לשלוש מגיעות מאסיסט, 63% גם אצל מקולום, 29% אצל הארדן. עובדתית זה לא אותו פרופיל זריקות.
עכשיו הוספת את לילארד לדיון שהוא ללא ספק יותר קרוב להארדן מאשר וויליאמס ומקולום. זה מתבטא גם בפרופיל השלשות שלו עם 41% שהגיעו מאסיסט.
&nbsp
הארדן שחקן ענק שיש לו יותר כדורסל יפה וטהור כמעט מכל השחקנים בליגה, בטח שיותר מווסטברוק או יאניס או לברון. אין מה לאהוב את סחיטת העבירות שלו אבל גם אין סיבה להתעכב על זה בעקשנות ולהתעלם מ-90% מהמשחק שלו. הארדן הוא שחקן התקפה אגדי שיזכרו אותו גם בעוד 30 שנה, חבל שאתם מתעסקים רק בפרטים השוליים ומפספסים את התמונה הגדולה.

FrecCo

Active member
גם
וגם

"יותר כדורסל יפה וטהור מלברון" ?
אנחנו מדברים על אותו לברון-יכול-לשחק-בכל-עמדה-טופ-5-בכל-הזמנים-טופ-3-בנקודות-לעתיד-ועדיין-מהמוסרים-הגדולים-בדורו-אין-דבר-שלא-יודע-לעשות-ג'יימס?
בטוח דיברת על לברון אחר.
&nbsp
אבל מעבר לזה אני חייב לחזק אותך. הארדן מקבל הכי הרבה שריקות לא מוצדקות בליגה(והכי הרבה שריקות בכלל?), זה נכון, אבל מפה ועד להגיד להגיד שזה מה ששם אותו בליגה של הגדולים ביותר זה פשוט חטא ונשמע כמו הייטריות. אני לא סובל את הארדן לא פחות מכל אחד אחר (מי בכלל אוהב אותו?) אבל אתם מחמיצים את הגדולה שלו. יש רק שני שחקנים בליגה שההתקפה של הקבוצה שלהם היא 100 אחוז תוצר של היכולת הבלעדית של שניהם להיות 10 מ10 בכל הקטגוריות- גם להיות מסוכנים מה3 בכל שניה שהם מחזיקים בכדור כולל כשיש להם יד של השומר על הראש, גם להגיע לסל וגם להוציא מסירה. לכן הם כבר כמה שנים מובילים שתי קבוצות התקפיות מהפכניות בליגה, שלא נאמר מהטובות בהיסטוריה. רק הארדן, וסטף. לדעתי- בלי ספק שני המתקיפים הכי טובים בליגה והיחידים עם סט יכולות מושלם. רק לברון קרוב אליהם אבל הוא לא קלע שלשות היסטורי כמוהם.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
דיברתי על אותו לברון

ואני חותם על כל מילה שאתה אומר עליו.
ב"כדורסל יפה וטהור" התכוונתי יותר ל-basketball skills, ששלושת העיקריים הם כדרור, קליעה ומסירה. הארדן יותר טוב מלברון בשניים הראשונים, שניהם מהגדולים ביותר בתחום של המסירה.
אין ספק שהאתלטיות המפלצתית של לברון הופכת אותו לשחקן גדול מהארדן אבל כשמדברים על מי יותר טכני ו-masterful בתחום הזה של כדורסל אז אני מתקשה לחשוב על מישהו חוץ מקרי שיש לו יתרון על פני הארדן. גם קיירי בדיון, למרות שהוא פחות טוב כמוסר.
בכל אופן בעוד שכולם מלקקים את האצבעות מהכדורסל היפה של קרי וקיירי, אצל הארדן משום מה מדברים רק על פאולים, וזה מה שחבל.

למעלה