משחקי ליל רביעי

rapgamer4ever

New member
משחקי ליל רביעי

שארלוט- מילווקי: הבאקס זכו להרבה יותר הייפ אבל שתי הקבוצות במאזן זהה. זה המפגש השני שלהן העונה, ההורנטס יחפשו הזדמנות לנקום.

קליבלנד- אינדיאנה: משהו לא טוב קורה בקליבלנד והשחקנים עשו אסיפה, מעניין כיצד הם יראו מול אחת ההפתעות הטובות העונה.

פילדלפיה- אטלנטה: אולי זו ההזדמנות לומר שאוקאפור שוקל לבקש בייאאוט מהסיקסרס.

וושינגטון- פיניקס: הסאנס 3-1 חיובי מאז הפיטורין של ארל ווטסון אבל ניצחון הלילה יהיה סנסציוני.

בוסטון- סקראמנטו: הסלטיקס יאריכו את רצף הניצחונות ל-6.

מיאמי- שיקאגו: הזדמנות למיאמי להתאושש מפתיחת עונה צולעת.

ניקס- יוסטון: בזינגה והחברים ניצחו 3 רצוף, הרוקטס נותנים לי וייב שלילי כך שיכול להיות פה משחק. או שיוסטון תתפור 70 במחצית ותזכיר לי שבעצם אלה הניקס.

ממפיס- אורלנדו: המג'יק כבר השיגו כמה ניצחונות על יריבות איכותיות אז לכו תדעו, אולי יש להם מה למכור גם כאן.

ניו אורלינס- מינסוטה: דיוויס מאכיל אותנו מרורים באופן קבוע כך שאין לי ציפיות גבוהות מהמשחק. אולי אם ניו אורלינס תנגר מקשת ה-3 יש על מה לדבר.

דנבר- טורונטו: הנאגטס מחפשים ניצחון ראשון מול יריבה ראויה. עד כה הם גברו רק על סקראמנטו, אטלנטה וברוקלין.

יוטה- פורטלנד: קרב ישיר על הפלייאוף. יוטה בלתי מנוצחת בבית העונה.

קליפרס- דאלאס: הלו"ז הקל של הקליפרס ממשיך והם אמורים לאסוף פה ניצחון. למרות שיש לי תחושה שזה לא ילך בקלות.

Cade Foster

New member
איזה שיפוט ביתי דוחה

אינדיאנה בפלוס 9 ואז סטיבנסון עם hard foul על לברון. נתן לו בביצים בלי כוונה. אחרי ריוויו של שעה בערך הוחלט על פלייגרנט. נגיד. לברון קולע שתיים מהקו. אחר כך הכדור ניתז החוצה בבירור מהיד של לברון שמתנפל על השופט וזה אשכרה מצליח לו, הפחדן משנה את השריקה. הקאבס מנצלים את הטעות עד הסוף וקולעים שלשה. 5 נקודות רצופות על השטויות שהתחילו ריצה של 11-0 עד ליתרון ראשון מאז 10-8.
&nbsp
בכל אופן הכדורסל של אינדי פשוט נפלא.

Cade Foster

New member
אין מילים

ניצחון כל כך מוצדק ובדקות האחרונות אפילו הגענו להפרש ששיקף מאוד את המשחק, המון לייאפים וgood looks שהחטאנו, אבל לראות איך אנחנו משחקים ברבע הרביעי, את הנעת הכדור הזאת. פשוט משחק מושלם. אני כל כך מופתע לטובה מאיך שאנחנו נראים. 33 אסיסטים!

ברבע הרביעי זה כבר הפך להיות לברון נגד כל אינדיאנה אבל בכל פעם שהוא קלע כמה רצופות היה מי שענה לו, בדרך כלל אולדיפו שהופך למפלצת קלאץ' מהסוג שהיה חסר לנו בשנים האחרונות. כולם בלי יוצא מהכלל היו טובים עד מעולים.

לקליבלנד בינתיים אין הגנה ואין התקפה חוץ מלברון. היחיד ששיתף איתו פעולה בחלקים מסוימים היה רוז (שמשום מה תמיד נגדנו מזכיר שהוא היה פעם MVP) וקצת ג'ף גרין שנתן דקות טובות מהספסל אבל כל השאר היו חושך. כל הקו האחורי של הקאבס לא פוגע בכלום בינתיים מחצי מרחק ומעלה, ווייד נראה ממש כמו פנסיונר והפציעה של תומפסון לא ממש תרמה למרות שגם לפני כן הייתה רק קבוצה אחת על הפרקט (ולברון ג'יימס).

יהיה מעניין בפילי.

יש לי מקום חם בלב לאינדי

ולא רק בגלל רג'י. קבוצה קשוחה, בדרך כלל מוציאה יותר ממה שהיא שווה על הנייר. אני ממש אשמח לראות אותם בפלייאוף העונה - למרות שהתחרות קשה וזו עדיין רק ההתחלה.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
הנתון של המשחק הוא אחוזי שלשות

אינדיאנה באחוזים מדהימים 16-26 וזה עוד כשאין לכם בסגל שוטרים איכותיים, לפחות לא עד העונה... אולדיפו ממשיך לצלוף שלשות בלי הכרה. אלה לא רק האחוזים אלא רמת הקושי של השלשות גבוהה במיוחד.
גם חבר'ה כמו קוליסון, קורי ג'וזף ות'ד יאנג שמסוגלים לזרוק שלשות באחוזים בינוניים ומטה כמעט ולא החטיאו.
קליבלנד מצד שני 7-31 משלוש. לא ראיתי את כל המשחק אבל ממה שראיתי אלה היו מבטים סולידיים.

הסיפור הגדול הוא כמובן הגנת הקאבס. הם נראים זקנים ועייפים, קוליסון נראה מולם כמו סופרמן.

somone14111

New member
ניצחון יפה של אינדי אבל

זה הפך לעניין שבשיגרה לנצח את קליבלנד, מעניין עוד כמה ימי חסד יתנו ללו, מאבד לגמרי את הקבוצה.
&nbsp
חלק מזה אגב אינו באשמתו, פשוט פירקו לו את הקבוצה עם הטרייד, לא שהיתה להם ברירה אבל בכל זאת, יכלו להשיג משהו טוב יותר.
&nbsp

Anfield

New member
חלק משמעותי מהטרייד עוד לא שיחק

אז איך אפשר להעריך את הטרייד?
נראה לי רק בפברואר מרץ נדע מה הרמה האמיתית של קליבלנד, לא?

OrEl74

Well-known member
מנהל
מינסוטה מנצחים את ניו אורליס

אולי לא כזה מפתיע
מה שכן מעניין זה שצמד הגבוהים של ניו אורלינס פשוט הרג את טאונס שסיים עם 2 נק' ו-5 עבירות ובכל זאת מינסוטה מנצחים.
&nbsp
הפליקנס חייבים להביא סיוע ראוי לדיוויס וקאזינס, לא משנה כמה השניים האלה טובים, הם לא מסוגלים לנצח משחקים בלי עזרה.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
זה היה משחק של להקיא, לגנוב את ה-W ולברוח משם

נראה לי שהסיפור של המשחק הוא הניצחון בלי טאונס. AD תמיד מנצח אותו במצ'אפ אבל כאן קרה משהו אחר. באחד הפוזשנים הראשונים טאונס חטף מדיוויס בלוק ומשם זה רק הלך והדרדר. בזריקה הבאה הוא החטיא דאנק, בזו שאחריה החטיא לייאפ שהוא קולע ב-90% (בוצעה עליו עבירה שלא נשרקה אבל בכל זאת). היה מהלך מכריע שבו טאונס התגלגל לצבע, נתקע בקאזינס וקלע. היה יכול להישרק and 1 ולהכניס אותו למשחק אבל השופטים שרקו אופנסיב והוא ירד לספסל בבעיית עבירות. למעשה זה היה סיפור המשחק שלו- שום דבר לא הולך, בדקות המעטות ששיחק הוא מיד ספג עבירות והביטחון שלו היה ברצפה. זה ללא ספק משחק ה-NBA הגרוע ביותר בקריירה שלו עד כה.

אם נעבור לדבר על גיבורי הניצחון אז הביג מן המשניים- גיבסון, ג'נג ובייליצה כולם היו טובים. מדויקים מהשדה, עבדו קשה בהגנה ושלטו בריבאונד.
המשחק היה ברמה נמוכה מצד שתי הקבוצות. הרבה איבודים. הפליקנס לא נראים כמו קבוצה, רמת ההאסל שלהם נמוכה מאוד ושחקני הפרימטר חושך.
הובלנו במשחק מתחילתו ועד סופו אבל בפירוש לא היינו עדיפים. כמו שזה לא היה הערב של טאונס הטבעת לא אהבה גם את הפליקנס שהחטיאו המון זריקות טובות in and out. מצד שני אנחנו השארנו הרבה נקודות על העונשין, בפרט וויגינס שאי אפשר מה נסגר עם העונשין שלו, 0-3 הלילה וסך הכל 56% לאורך העונה. זה שחקן של 76% מהקו לאורך הקריירה.
אין מה לפרט מעבר לזה, משחק הזוי ונדמה שהמזל בצד שלנו העונה עם 5 מ-5 במשחקים צמודים.

fatnoam

Active member
טאונס גם קיבל בלוק מטורף מקאזינס

התחושה שלי שקבוצות של ת׳יבודו מצטיינות במשחקי האיכסה האלה...

אורלנדו ממשיכים להיות ההפתעה הנעימה של הליגה

לפחות עד עכשיו. הם לא ממצמצים גם מול ממפיס (האמת, שהם מצמצו יופי עם איבוד כדור בהוצאת חוץ 10 שניות לסיום שכמעט עלתה להם במשחק), ומנצחים בשתי נקודות.
תמיד כיף לראות הפתעות כאלה. אני לא מאד אופטימי, אבל אני אשמח לראות אותם ממשיכים להחזיק במקום לפלייאוף.

fatnoam

Active member
ראיתי אתמול מלא משחקים

קצת נדודי שינה + שעון חורף + ליג פאס = כיף.
&nbsp
שארלוט נראו טוב מול מילווקי וניצחו בצדק. באתי לכתוב על מאליק מונק שהוא רוקי סקורר נפלא עוד בחצי הראשון, ואז הוא קלע 18 באחרון וממש ניצח לשארלוט את המשחק. איזה כיף לקבוצה הזו שנפלו על הרוקי הזה, חייבים מישהו עם פלאש ליד קיד גילכריסט, בטח אחרי הפציעה של באטום. יאניס בלתי ניתן לעצירה ומידלטון עושה הרבה סלים, אבל עד החזרה של ג׳בארי אפשר להרגיע את ההייפ על הקבוצה הזו, כי אין הרבה מעבר.
&nbsp
הפליקנס לדעתי נראו יותר טוב מהוולבס, אבל הם מאבדים הרבה כדורים, בעיקר כשאחד מהגבוהים מוביל כדור (וזה קורה הרבה). לדעתי שרונדו יחזור הם יהיו יותר טובים. אני ממש מעודד אותם השנה, כל הקבוצות סתם מפגיזות שלשות, בעוד שהם מנצלים את הגבוהים ומציגים כדורסל ״אמיתי״. בכל מקרה, בוגי ודייויס היו טובים, הם גם שחטו את טאונס, אבל מינסוטה לדעתי הצליחה לגנוב את זה.
&nbsp
בפילדלפיה אמבייד עם שיא קריירה של 30 דקות. לא ייאמן שהוא רץ חצי שעה והצליח לא להישבר. בכל מקרה, לסיקסרס יש שני כוכבים - אמבייד וסימונס - שהם מה שנקרא Willing Passers. זה גורם לכל הקבוצה להידבק בחיידק המסירות, ויש רגעים שהם ממש נראים בהנעת כדור כמו סן אנטוניו. מצד שני, יש רגעים שבהתקפה נוגעים בכדור רק מקונל וקובינגטון, או שסימונס/אמבייד עושים טעויות של ילדים - והם נראים כמו קבוצת תחתית. בכל מקרה אטלנטה היו אחלה תפאורה לזה.
סימונס מאוד מרשים ולדעתי הוא יהיה רוקי העונה.
&nbsp
בוסטון טיילו בקינגס, ראיתי בעיקר דקות של החמישיה השניה של הסלטיקס, טייטום נראה מעולה. גם דניאל טייס - ששיחק נגד ישראל במדי נבחרת גרמניה ביורובאסקט האחרון - מנצל את העובדה שאין לבוסטון גבוהים חוץ מהורפורד וביינס, והוא משחק הרבה דקות ומכניס אנרגיות. הוא תחליף מצויין לג׳רבקו, ממלא פונקציה דומה.
בקינגס ראיתי לראשונה את דארון פוקס ולא התלהבתי בכלל. גם באדי הילד לא נראה משהו. הכי עצוב זה וינס קרטר, הבנאדם משליך בלוקים מהשלשות. נראה לי שהוא בעונת פרישה :/
&nbsp
הרוקטס היו צמודים לניקס בחצי הראשון, אני מופתע שנגמר 20. בעצם לא מופתע, אלו הניקס. הכדורסל של הרוקטס עדיין מכוער בעיניי, לא אכפת לי כמה הם ינצחו.
&nbsp
קליבלנד הפסידו בצדק לאינדיאנה. הפייסרס נראים כמו יחידה מגובשת, ומובלים ע״י סאבוניס ואולדיפו - שהובאו בתמורה לג׳ורג׳. בינתיים נראה שיש תמורה. סאבוניס בהחלט ״מרוויח״ מחסרונו של טרנר, אבל תחושה שלי - הוא יישאר בחמישיה גם כשטרנר יחזור, על חשבון ת׳אד יאנג (שאגב היה מצויין). אני רוצה להתלהב מהכדורסל של אינדיאנה אבל קשה לי, כי הם בעיקר ניצלו הגנה נרפית של הקאבס. כמעט כל התקפה הם היו 4 על 5 כי אחד מה״כוכבים״ של הקאבס נשאר למעלה כדי לחגוג סל, להתלונן על שריקה, לשחק אותה פצוע או כל תירוץ אחר. אינדי (הרבה בזכות קוליסון) פשוט העלו את הכדור מהר לחצי ושיחקו רוב הזמן התקפות מעבר.
דיפו משחק מצויין, וכנראה שהסיטואציה והאוירה הביתית תורמים לכך. כמו כן, כולם פגעו, גם ג׳וזף, גם קוליסון. הם פשוט קבוצה אחרת מהקבוצה של הנגרים שהם היו עם לאנס וסולומון היל.
אגב לאנס - הוא נראה איום ונורא, לפחות בחצי הראשון.
בקאבס עסקים כרגיל - ווייד, לברון, לאב ורוז זורקים המון מהמיד ריינג׳, לא בדקתי סטט׳ אבל לדעתי הם זורקים משם כפול מהממוצע בליגה, ומכיוון שאף אחד מהם לא קלעי גדול, זה פשוט לא עובד. היחידי שם שמאמץ את התפקיד שלו כשחקן משלים זה ג׳ף גרין שנראה טוב, אבל כשמכל סוללת הכוכבים הוא היחידי שמתפקד זה פשוט לא טוב.
לברון היה בסדר וגם רוז היה בסדר, אבל לדעתי ניכרת חוסר ההיררכיה, חוסר התיאום (בטח ההגנתי) ובעיות קליעה קשות. לברון נראה גם ככזה שמכבד יותר מדי את ווייד ורוז, ורק בסוף המשחק כשהם מבינים שהם בבור לברון משתלט, וגם, זה לא נראה כזה טוב. אז סבבה שאתה יכול לשים סל על בוגדנוביץ׳ וג׳וזף, אבל מה זה שווה אם אחרי זה פשוט אף אחד לא רץ להגנה? אינדיאנה פשוט רצו אחרי כל ריבאונד ואחרי כל סל וניצחו. That simple.
כמו כן, לא שהוא מגן גדול על הטבעת, אבל אחרי שטריסטן תומפסון נפצע, בכלל לא היתה הגנה על הטבעת, בתוספת לצבע פרוץ, כלום לא נשאר.

שאלה למי שרואה הרבה את בוסטון

איך נראה תהליך ההצערה של הקבוצה? העונה טייטום, בראון, רוזיר וסמארט מקבלים לא מעט דקות. קודם כל - האם הם מצדיקים את ההימור של איינג' וההצערה של הקבוצה? שנית, האם זה שלד שיכול להתמודד על אליפות בעוד 4 שנים?

liron1311

New member

קשה לי לענות כי לא כל כך הבנתי למה הכוונה בתהליך ההצערה - הטרייד של קיירי? בגדול, איינג' אמר אחרי הטרייד של קיירי שהוא "היה חייב את זה" להורפורד והייוורד לחזק את הקבוצה בטווח הקרוב ולא לחכות עוד שנה עם הבחירה של הנטס כדי לקחת פוטנציאל בן 19. אני חושב שהוא בנה את הקבוצה כדי להביט לקליבלנד בעיניים העונה ולהשתלט על העניינים במזרח בעונה הבאה (עם תלות בהחלטה של לברון). עם איך שהדברים נראים אחרי עשירית עונה, יש סיכוי לא רע שזה היה קורה. הפציעה של הייוורד כמובן שינתה משמעותית את התוכניות, בהנחה שהוא לא יחזור העונה זה עיכב בשנה את היכולת שלהם להתמודד מול לברון וגם את כל עניין השילוב והלמידה של איך לשחק אחד עם השני.

כמובן שיש גם צדדים חיוביים של ההאצה בהתפתחות של הצעירים והדקות שהתפנו וההזדמנות שהם מקבלים, בתקווה שזה יעזור להם להגיע יותר מוכנים כשהייוורד יחזור.

כמה מילים על איך שהקבוצה נראית עד עכשיו, עם ההערה שלוח המשחקים היה יחסית לטובתה. הסלטיקס עם ההגנה הכי טובה בליגה וקבוצת טופ 5 בליגה בריבאונדים, בניגוד לתחזיות. זה קורה בעיקר בעזרת המעבר להרכב ארוך ואתלטי לעומת ההרכב הקטן של שנה שעברה. הורפורד משחק ברמה של DPOY עד עכשיו, ביינס נותן גוף בצבע ואפילו קיירי מראה ידיים זריזות ומוביל את הליגה בחטיפות כרגע (כבר 5 משחקים של 3+). טייטום הרוקי מפתיע בעיקר בהגנה ועוזר מאוד בריבאונדים, יחד עם בראון/סמארט/רוזייר שכולם ריבאונדרים עדיפים על בראדלי.
ההתקפה די ממוצעת, קיירי עוד לא התפוצץ מבחינת נקודות באף משחק ומשלב את עצמו טוב עד עכשיו. הוא והורפורד עם תיאום מצויין ביניהם וככה גם סגרו משחקים בדקות האחרונות עד עכשיו. בראון וטייטום מתחלפים ביניהם עד עכשיו מי תורם 18+ נק' ומי 10 אבל שניהם תורמים גם כשהם לא בערב קליעה. שניהם מחפשים בעיקר את הורפורד בהתקפה ויודעים לבחור את הנקודות שלהם לתקוף. מהספסל תייס החליף את אוליניק בכימיה עם סמארט וההתקפה מתבססת על פיק אנד רול שלהם שעד עכשיו יעיל בצורה מרשימה, כשזה לא הולך רוזייר נהיה באנקר בכל הקשור לאנרגיות, הגנה מדהימה וריצה למתפרצות. גם סמי אוג'יליי שהזכרתי עלה לעשות בדיוק את מה שציפו ממנו - לזרוק רק שלשות פנויות בהתקפה והגנה מרשימה מאוד על יאניס ואחרים.

סך הכל נחמד מאוד והקרדיט מגיע לבראד סטיבנס שפשוט יודע לשים את השחקנים בסיטואציות שמתאימות להם והם יצליחו בהם. צריך לומר שהלוח משחקים נהיה יותר קשה (החל מהסופ"ש הקרוב עם ביקור באוקלהומה ואורלנדו) ובעיקר צפוף. צריך לראות איך הצעירים יתמודדו עם זה, טייטום כבר בשבוע הראשון זרק הערה בסגנון של "רק רציתי לנוח מהבאק טו באק וכבר יש עוד משחק". אני מניח שכמו בראון שנה שעברה גם הוא יתקל ב"קיר" של רוקיז באיזשהו שלב. הבעיה תהיה שבניגוד ל20 דקות שבראון קיבל שנה שעברה, הוא ובראון עומדים על 55-60 בערב העונה.

rapgamer4ever

New member
אחלה סיכום, לגבי מילווקי-שארלוט

ראיתי חלק מהמשחק וכמובן את הרבע הרביעי האגדי של מונק. בעיקרון זה מהפעמים הבודדות שהוא שיחק טוב העונה כי האחוזים שלו ברצפה.
יאניס דוקא סיים את המשחק הכי חלש שלו העונה עם 14 נקודות באחוזי רצפה. מה שיפה שהוא מסוגל להשפיע על המשחק בהרבה דרכים נוספות.
&nbsp
גם יוסטון-ניקס ראיתי את רוב המשחק. בזינגה פתח מצוין אבל נעלם בהמשך, זו לא הפעם הראשונה שהניקס שובקים חיים ברבע השלישי.
&nbsp
וושינגטון חסרה את פורטר והפסידה בבית לפיניקס, הזוי עד כמה הקבוצה הזאת לא מקבלת כלום מהספסל.
&nbsp
לגבי אינדיאנה אני עדיין מסרב להאמין שיכולת הקליעה שלהם לא תתיישר למטה. הסיפור שלהם ממש יפה אבל לא סביר שכל כך הרבה השחקנים קולעים ג'אמפרים באחוזי career high.

fatnoam

Active member
כנראה שנפלתי על המשחק הכי טוב של מונק

לי זה נראה שסקורינג זה פשוט טבעי בשבילו, השדרים בשידור השוו אותו ללו וויליאמס.
&nbsp
כשיאניס על המגרש מילווקי מפחידים. יש לו נוכחות ממש חזקה בשני צידי המגרש. כאשר הוא יושב מילווקי נראים כמו קבוצת מרכז טבלה חלשה.

Cade Foster

New member
האמת היא באמצע

אין שום סיכוי שאולדיפו מסיים עונה עם 50% מהשלוש או אפילו קרוב לזה, אני חושב שזה ברור לכולם. מצד שני כשהכדור נע ומחפשים תמיד את היד הפנויה זה לא מפתיע שהרבה שחקנים פורחים וקולעים באחוזי קריירה. מאמין שרוב שחקני החמישייה יתנו את העונה הכי טובה בקריירה שלהם (אני לא מחשיב את סאבוניס כי הוא שחקן שנה שנייה), העניין הוא שלא מדובר באולסטארים אלא בשחקנים שעוד יחוו תקופות קשות ולאורך זמן לא בטוח שזה יספיק לפלייאוף, אפילו במזרח.

Cade Foster

New member
0. לאיזו פתיחה ציפית?

זו אחת הקבוצות החלשות בליגה והמאזן בהתאם. יכול להיות שקרלייל עצמו יחליט שלא מתחשק לו לאמן את הדבר הזה ויילך הביתה מיוזמתו (ביקוש יהיה לו) אבל מבחינת דאלאס זה יהיה צעד טפשי לוותר על אחד המאמנים היותר טובים בליגה ואין לי ספק שזה בכלל לא עומד על הפרק.

למעלה