משחקי יום שני

Rapgamer

Well-known member
קליבלנד- יוטה: משחק נהדר. בפתיחה שתי הקבוצות הפציצו עם סקור גבוה ובפרט מיצ'ל וגרלנד שעלו כבר ברבע הראשון ליתרון דו ספרתי.
יוטה הובילה בחד ספרתי כמעט כל המשחק כאשר בסוף הרבע השלישי-תחילת הרביעי המסחטה של יוטה עם הנעת הכדור מסביב לקשת וריבוי השלשות העלו אותה ליתרון שיא של 15 הפרש. התבלט לטובה פוזשן בו ספרתי 8 מסירות תוך משהו כמו 11 שניות.
משם קליבלנד ענתה בריצת 15-0 בהובלת רוביו וצ'די אוסמן שלחץ על הכדור והשיג חטיפות ונקודות קלות. מיצ'ל הוזעק מהספסל להציל את המולדת וקלע 7 נקודות רצופות, זה היה הסיבוב השני בדו קרב בינו לבין גרלנד ששיחק פשוט נפלא. במהלך הסטרץ' הזה היה פוזשן הגנתי של רודי גובר שהזכיר לי את שיחת הווטסאפ שלנו-
במצב של מובלי וג'ארט אלן שניהם מולו בצבע- השיג דפלקשן במסירה ללוב, נתן contest למובלי בצבע, חזר מספיק מהר למנוע מג'ארט אלן את הריב' התקפה, כמעט הגיע לכדור על הקשת אבל ה50-50 הלך לקליבלנד, מהקשת הספיק לחזור כדי לחסום את הלייאפ של גרלנד, והעיף עוד כדור 50-50 שהלך לקליבלנד. הקאבס קלעו בסוף הפוזשן הזה, אגב. אבל גובר לבדו הציל שם איזה 3-4 הזדמנויות לנקודות קלות בטבעת.
בסופו של דבר יוטה ניצחה 109-108. בפוזשן האחרון במשחק גרלנד העיף זריקה מ-30 פיט שהלכה החוצה. אני לא בטוח מדוע זו זריקה רעה ב95% מהמקרים אבל בפוזשן אחרון במשחק רואים המון כאלה. יותר מהכל זה כנראה שחקנים שחוששים to make plays שמא יאבדו את הכדור.

אטלנטה- שארלוט: ההורנטס בלי לונזו ובלי רוזייר משיגים ניצחון במגרש קשה. ברידג'ס וקלי אוברה רצחו בקלאץ' , קודי מרטין סגר יפה את טריי ותרם להנעת כדור טובה שהובילה לסלים קלים של פיג'יי וושינגטון בטבעת. שארלוט במקום הרביעי בליגה(!) ברייטינג התקפי, הרבה מעבר לאיפה שהייתי מצפה בתחילת העונה. היא נהייתה קבוצת שלשות קטלנית שממוקמת ראשונה באחוזים מחוץ לקשת ורביעית ב-makes (אגב קורלציה חזקה בין הנתון הזה לרייטינג התקפי- 3 מ-4 הראשונות בליגה בשלשות הן 3 מ-4 הראשונות בליגה ברייטינג).

טורונטו- וושינגטון: הוויזארדס בהפסד שלישי מ-4 המשחקים האחרונים, כולם בדו ספרתי. אחרי שניצחו העונה בערך כל משחק צמוד ומצאו את עצמם בטעות בצמרת המזרח, אני חושב שהם יורדים למקום יותר ריאלי של סביב 50% ובטווח הפליי אין.

Krit123

Well-known member
קודם כל תודה לליגה שסידרה לי בק2בק משחקים מוקדמים של הקבוצות אחריהן אני עוקב העונה, מעריך את ההתחשבות.

כמו שראפ אמר קליבלנד - יוטה היה אדיר. מפגש בין קבוצה עם זהות מובהקת לאחת שעדיין לומדת את עצמה.
בעיקר נהניתי מהכאוס בדקות הסיום, בערך 3 דקות עם סקור נמוך, אף אחד לא מצליח לתפוס כדור, אנשים מהיציע קופצים לערימת ילדים. ההפך הגמור מהפתיחה, בה 12 אנשים שונים קלעו שלשות, אף אחד לא מגיע לעונשין, משחק התקפי פר אקסלנס.

ציינתי בעונה שעברה שהג'אז חריגים בנוף בכל מה שנוגע לסקאוטינג בעונה הרגילה. לראייה הניגוד בכיסוי ההגנתי שלהם לבין לזה של הוויזארדס - בוושינגטון התייחסו לאוקורו כאחד האדם, ביוטה התעלמו מקיומו (בדומה לשאק האריסון בזמנו). הציבו עליו את גובר שנשאר בעמדת עזרה ועזב אותו לבד בפינה. אבל לגמרי לבד, ברמת ריחוק חברתי שלא אפיינה את גובר בימים עברו. אייזיק לא השכיל to channel his inner טרנס מאן וסיים באחוזים נמוכים כסוג של נון פקטור בהתקפה. אם יש משהו שהקאבס יהיו חיביים לשדרג בעתיד, זה הסטופר ההגנתי באשר הוא, ללא קשר לעמדה.

גובר הרתיע את אלן ובעיקר את גרלנד שפשוט טעה כשניסה ללכת עליו ברבע הרביעי. אגב כשהם משחקים אחד מול השני אפשר לראות שיש קצת פריים מייק קונלי בגרלנד, באמת תהיתי מאיפה הזריזות הזאת מוכרת לי. גרלנד סקורר prolific ממנו כמובן רק שהוא שומר הרבבבבבבה פחות טוב.
צ'די אחד מהחוזים הטובים בליגה ובקצב הנוכחי יהפוך לרול פלייר בכיר, אם היה מתפשר על סכום דומה בעוד 3 שנים מעכשיו הם היו מועמדים לאליפות.
לטעמי היה מקום להרכב נמוך יותר של הקאבס, צ'די צריך היה לפתוח במקום מרקנן, שבתורו היה הופך למחליף הגבוהים העיקרי. אולי היו מייצרים איזון עדיף בשני צדי המגרש ונמנעים מלהיכנס לבור. החולשה היחסית שלהם היא התקשורת בתרגילי קלעים, לא תמיד מבצעים את החילוף בזמן.

אטלנטה - שארלוט
ההרכב הכי טוב של ההורנטס כולל את מלו/ברידג'ס/היוורד, אותם משלימים 2/3 מתוך רוזייר/אוברה/וושינגטון. רוזייר הבכיר בחבורה, לאו דווקא מתאים מול כל מצ'אפ. פי ג'יי הוא סמול בול 5 מעולה, שילוב חזק של bulk וזריזות רגליים. נו דיסריספקט טו פלאמלי, אבל הוא גם לא ה-7 ברוטציה, מרטין מקדים אותו.
הם הפעילו לחץ על הטבעת והגיעו המון לקו, ברידג'ס ממש התחפש לקלוזר עם שורה של סלים על הראש של קולינס (ששמר יפה). ההוקס הסתדרו התקפית אבל פשוט לא הצליחו לקנות עצירות, התקשו להבין מאיפה להביא עזרה. בהקשר הזה כשקודי מרטין קולע שלשות הוא פשוט נכס.

שמישהו יעצור את יוסטון
מה הם עושים?! הזדמנות פז לגנוב בחירת טופ 3 חומקת להם מהידיים. אני אסביר - בעידת בהלת הפלייאין, מלאכת הטנקינג כבר פחות מביישת את בעליה. אם חמקת מהטופ 10 בקונפרנס, נכנסת ישירות לטופ 10 בדראפט. הלאה, לרוב יהיו עוד 4 (לפחות) קבוצות בכל קונפרנס שמנסות להתחרות על הכניסה, אז קיבלת פור לטופ 5-6. משם, הפתיחה של יוסטון הייתה אמורה להספיק על מנת להבטיח מקום בבוטום 3, ועכשיו הם חרבנו את זה ללא סיבה נראית לעין.

עריכה: מסכים עם יובל לגבי וושינגטון, הם מתחילים להתיישר, בעיקר הגנתית.

למעלה