כמה נקודות שלי לגבי לייקרס VS פיניקס
1 - ממש לא קשור למשחק עצמו - לפעמים אני נדהם עד כמה ב NBA אטומים למציאות . היום באמצע הרבע הראשון אחד השופטים הרגיש "סחרחורת" ופונה לבית חולים ... מה עושים ? ממשיכים לשחק עם שני שופטים ... לא שמעו שם על שופט רביעי ? אפילו בכדורגל הפרימיטיבי יש שופט 4 למקרה שהשופט המרכזי או אחד הקוונים נפצע. מה היה קורה אם שניים מתוך שלושת השופטים היו נפצעים ? שופט אחד היה ממשיך לבדו ? דבר כזה בסיסי ... באמת לא מובן לי . פתרונות למר סטרן ומי שעומד בראש איגוד השופטים של הליגה . 2 - ועכשיו לגבי המשחק . הלייקרס מנצחת ( שוב ) בקלילות את פיניקס . ניצחון 8 מולם ב10 משחקים ובכלל יש תחושה שעבור הלייקרס , פיניקס זו הקבוצה שהכי קל לה לשחק מולה . הגבוהים של הלייקרס וקובי וארטסט במשחק פוסט חוגגים בצבע בקלות שמזכירה משחק של מכבי ת'א נגד חולון באולם הפחים ופשוט מתעללים בכאילו גבוהים של פיניקס - פריי ואמארה . אני לא מבין למה פיניקס שיחררה את בן וואלס אחרי ששילמה גם ככה את כל שכרו תמורת התרת החוזה שלו ..... הוא יכל להוות עבורם יופי של מענה הגנתי בדקות שפריי ואמארה על הספסל . בלייקרס קובי היה עם משחק סולידי של 26 7 3 ועזרו לו בחגיגה מתחת לסל של פיניקס גאסול ביינום וארטסט עם 14 15 ו 13 בהתאמה . שאנון עלה שוב מהספסל והיה טוב כהרגלו כמו גם פארמר שכבר שבוע נמצא בזון קליעה . 3 - פיניקס כמו במשחק הראשון שמרה כמעט כל הזמן איזורית ללא הצלחה . אני לא יודע אם זו השיטה שלהם בהגנה בכלל או רק נגד הלייקרס . מה שבטוח מול הלייקרס איזורית לא עוזרת להם למזער נזקים . בהתקפה פיניקס משחקת כל פוזישן את התרגיל הכי פשוט ויעיל בכדורסל - פיק & רול .. נאש מכדרר , פריי/אמארה עושים תנועה וחסימה ואז או זריקה לשלוש של פריי אן גאמפר של אמארה ( שתפר היום הרבה כאלו ממרחק ) או תנועה לסל של נאש שמסתיימת או בחדירה לסל או בהוצאת הכדור החוצה אם הגבוה של הלייקרס בא לעזור עליו . כפי שכבר כתבתי בעבר , פיניקס לא קבוצת פלייאוף לגיטימית . אין לה שום מענה בפוסט והיא תלויה
משמעותית בסלי 3 ובאחוזים טובים . אם פיניקס לא עושה 10 + סלי 3 וב 40 אחוזים לפחות היא לא תנצח גם קבוצות חלשות בהרבה מהלייקרס . דאדלי בדקות מועטות יחסית מתפתח ליופי של שחקן . הוא שומר לא רע בכלל ויש לו ידית טובה מחצי מרחק ומקו ה 3 . חוץ ממנו וקצת דראגיץ פיניקס מאוד קצרים ברוסטר בטח שברבוסה פצוע . בקיצור , פיניקס עבורי לפחות היא הפתעת העונה עד כה בליגה אבל אני לא רואה שום סיכוי שהיא מצליחה בפלייאוף עם או בלי ביתיות . 50 נצחונות זו תהיה עונה נהדרת עבורם . אגב נקודה מעניינת - שפיניקס כבר מפסידה אז היא מפסידה עד הסוף . ללייקרס פעמיים 20 הפרש . לאורלנדו 22 , לניקס 27 ולקליבלנד 17 . חוזר לנקודה שאין להם מענה מול קבוצות עם גבוהים נורמאלים ( חוץ מהניקס ) או לנקודה שהם תלויים משמעותית בשלשות ובאחוזים טובים . עוד לילה של Free Tacos בסטייפלס