משחקי חץ וקשת

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ל"ג בעומר, שיצוין השנה ביום חמישי, 15 במאי 2025, י"ח באייר תשפ"ה - ויסתיים למחרת, יום שישי ה-16 במאי, הוא היום השלושים ושלושה (ל"ג) לספירת העומר, ונחשב, החל מהמאה ה-12, ליום שמחה מסורתי וכנקודת ציון להפסקת מנהגי האבלות הנהוגים בספירת העומר. בין המנהגים המרכזיים במועד נכללים הדלקת מדורות, עליה למירון להילולת בר יוחאי ומשחקי חץ וקשת.

לא ראתי ילדים משחקים בחץ וקשת.
מעניין איך המשחק יצא מממנהגי המסורת?.

Harrington

Well-known member
מנהל
ל"ג בעומר, שיצוין השנה ביום חמישי, 15 במאי 2025, י"ח באייר תשפ"ה - ויסתיים למחרת, יום שישי ה-16 במאי, הוא היום השלושים ושלושה (ל"ג) לספירת העומר, ונחשב, החל מהמאה ה-12, ליום שמחה מסורתי וכנקודת ציון להפסקת מנהגי האבלות הנהוגים בספירת העומר. בין המנהגים המרכזיים במועד נכללים הדלקת מדורות, עליה למירון להילולת בר יוחאי ומשחקי חץ וקשת.

לא ראתי ילדים משחקים בחץ וקשת.
מעניין איך המשחק יצא מממנהגי המסורת?.
רק נזכיר, ימי ספירת העומר עניינם הם היערכות העם והתכוננות, מנטלית ופיזית כאחת, לקבלת התורה במעמד הר סיני. אמנם בחלק מימי ספירת העומר נוהגים מקצת דיני אבלות לזכר תלמידי ר' עקיבא ועניינים נוספים, אבל זה לא עיקר התקופה, על אף שנדמה כך לפעמים בשנים האחרונות. ממילא גם המועד בו מפסיקים לנהוג מקצת דיני אבלות (לפי המנהג שתואר מעלה, בל"ג בעומר) הוא לא 'עיקר/חזות הכל (תקופת הספירה ועצם קיומה)', על אף שעבור הנוער זה כמובן כן המצב :).

על מנהגי חץ וקשת אגב, למדתי כאן בפורום (כבר לפי שנים, כשעוד היינו קומונה). לא הכרתי זאת מהמציאות או הלימודים. לשאלתך, אולי יצא מסיבות בטיחותיות?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
רק נזכיר, ימי ספירת העומר עניינם הם היערכות העם והתכוננות, מנטלית ופיזית כאחת, לקבלת התורה במעמד הר סיני. אמנם בחלק מימי ספירת העומר נוהגים מקצת דיני אבלות לזכר תלמידי ר' עקיבא ועניינים נוספים, אבל זה לא עיקר התקופה, על אף שנדמה כך לפעמים בשנים האחרונות. ממילא גם המועד בו מפסיקים לנהוג מקצת דיני אבלות (לפי המנהג שתואר מעלה, בל"ג בעומר) הוא לא 'עיקר/חזות הכל (תקופת הספירה ועצם קיומה)', על אף שעבור הנוער זה כמובן כן המצב .

על מנהגי חץ וקשת אגב, למדתי כאן בפורום (כבר לפי שנים, כשעוד היינו קומונה). לא הכרתי זאת מהמציאות או הלימודים. לשאלתך, אולי יצא מסיבות בטיחותיות?
מה יותר בטיחותי מהפסקת הדלקת מדורות.
ופיקות בפורום?.
מקווה שיום אחד יפסיקו עם המדורות ופיקות.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה יותר בטיחותי מהפסקת הדלקת מדורות.
ופיקות בפורום?.
מקווה שיום אחד יפסיקו עם המדורות ופיקות.
לא מכיר בעיה בטיחותית מיוחדת עם פיקות. זה בעיה של רעש בעיקר. הסיכוי להיפגע משמעותית מהדברים האלה אפסי (יש דברים אחרים, דומים וקשורים, בהם הסיכון גדול יותר ואכן מחייב התייחסות).
בהדלקת מדורות אני לא מוצא סיכון בטיחותי מיוחד. צריך כמובן לשמור על כללי הבטיחות וטוב שיש מי שדואגים לכך. משם ועד לשלילת הדלקת מדורות מטעמים אלו, הדרך ארוכה או בכל אופן להשקפתי אמורה להיות כזאת.

בכל מקרה לי חבל מעט שהדברים שהיו חלק בלתי נפרד מחיינו כשהיינו ילדים, נשללים על-ידינו לילדים בני הדור הזה בק"נ תירוצים שרובם לא עניינים במיוחד.

אלן 5

Active member
אני בהחלט בעד הפסקת המדורות ,,העשן הרב זהום האויר,מחבל בבריאותו של האדם ביחוד אלא שסובלים מאסטמה
או אלו שנזקקים לבלוני חמצן בשביל לנשום,
והפיקות ממש מסוכנות
גם אני מצפה שיפסקו,

למעלה