משחקי הערב

אתה עדיין עומד מאחורי הטענה שלך

שריאל לוקחת את פילי בסדרה?
אחרי הפיינל פור הזה אני עוד יותר משוכנע שהפערים בין ארופה ל NBA עצומים. לא רק זה, ככל הנראה בעשר השנים האחרונות, ארופה רק נחלשת (כי השחקנים הטובים בארופה יוצאים ל NBA), לא זכור לי גמר כל כך גרוע מבחינת כדורסל.
ריאל אולי קבוצה עם 4 שחקנים לגיטימיים ב NBA, לדעתי אין שם יותר משניים כאלה (ובמכבי יש את רייס שהוא מחליף סביר בקבוצה בינונית ב NBA, לא יותר מזה בשום מצב). והיא גם לא נראית כמו קבוצה אינטליגנטית או מאומנת במיוחד. להערכתי, בסדרה מול כל קבוצת NBA, אפילו פילדלפיה שהיא מהגרועות אי פעם, ריאל לא היו מנצחים, לא את הסדרה. והקבוצתיות היתה יתרון דווקא לפילדלפיה, לא לריאל.

וגם אם נניח שפילדלפיה היתה מפסידה, זה מאד סינגולרי, זה רק מול ריאל, ורק פילדלפיה. הפערים בין הקבוצות בשתי הרמות לא נתפסים, ולדעתי רק הולכים וגדלים.

כל מי שטוען כאן ש"קבוצה X" היא קבוצת יורופ קאפ פשוט חי בסרט.

rapgamer4ever

New member
כן אני עדיין חושב כך

לריאל יש יותר מ-4 שחקנים בנבחרות בינלאומיות. אולי בורוסיס (ואני סתם זורק את השם שלו בתור דוגמה) לא היה מצליח ב-NBA אבל הוא עדיין שחקן טוב וראוי.
ריאל לא שיחקו טוב אתמול, אני מסכים איתך. עדיין הסגל שלהם יותר מרשים אותי וההישגים שלהם השנה יותר מרשימים אותי לעומת פילדלפיה.

מסכים איתך שהפערים בין אירופה ל-NBA עצומים. אני גם טוען שההבדל הוא לא רק בכשרון אלא מכל הבחינות- באירופה לא משחקים בצורה יותר חכמה וקבוצתית, בניגוד למיתוס.

fatnoam

Active member
באירופה כל פוזשן יותר חשוב

אבל זה נובע בעיקר מהעובדה שמשחקים 40 ולא 48 דקות לדעתי.

אני חושב שיש קבוצות מאומנות בליגה שהגיעו לרמה שלא תהיה בחיים באירופה. סן אנטוניו מבחינה התקפית לדוגמא, יש להם את הנעת הכדור הכי טובה בכל הזמנים.

הרוטציות שמיאמי עושה בהגנה אגב, גם, לא ראיתי הגנה פסיכית כזו מאף קבוצה לעולם.

אבל זה האליטה. מצטער לומר לכם, אבל סט גיים של סקרמנטו או של פילדלפיה זה גוש סירחון ענק. אפילו הסט גיים של מכבי נעים יותר לצפיה.

אגב,
מכבי מאומנת ע"י מאמן עם תפיסה אמריקאית משהו. בלאט משחק הרבה אייסוליישנס. לא כל המאמנים באירופה ככה. מכבי הצליחה לגרור את ריאל למשחק שלה. אם אוברדוביץ' עומד על הקווים ממול, הייתם רואים פיק אחרי פיק אחרי פיק אחרי פיק, ולא סתם התפרעות של רודי מקשת השלוש.

rapgamer4ever

New member
אבל סקראמנטו ופילדלפיה לא מייצגות את הNBA...

הן מייצגות את הפח של ה-NBA.

אתה אמרת בעצמך- העילית של הכדורסל לא רק מבחינת כשרון ואתלטיות אלא גם מבחינת חכמה, תיאום והנעת כדור נמצאים ב-NBA, לא באירופה.

fatnoam

Active member
ודאי

זה כמו שאני יכול לומר לך שהחלוצים הכי טובים משחקים בצ'מפיונס ליג. ולא, אילן מדר שנתן 45 גולים בעונה בהפועל אזור כשזו כיכבה בליגה ב', זה לא נחשב. כי מי התחרה מולו?

לא משנה כמה אתה (לא אתה ספציפית, כאילו בכלליות) אוהב כדורסל אירופאי, עד שלא בוחנים את הנ"ל בתחרות הולמת מול האתלטים הטובים בעולם (שמשחקים ב-NBA) אי אפשר לומר שהוא יותר טוב או יותר חכם. אני יכול לשחק הכי חכם בעולם, ועדיין שאין לי שחקן שיכול לשמור על לברון אז מה זה יעזור.

בקיצור אנחנו מסכימים, אבל אמרתי לעצמי נשרוף עוד 3 דקות על הפוסט הזה כי אני בעבודה.

rapgamer4ever

New member
סבבה ואני רוצה לחדד את זה עוד יותר

הטענה שלי היא לא רק שהמשחק באירופה לא מסוגל להתמודד מול האתלטיות ב-NBA (שזה נכון מן הסתם). אני אומר יותר מזה- גם בהתמודדות של הקבוצות האירופאיות אחת מול השנייה אין שם יותר קבוצתיות וחכמה מאשר בקרב קבוצות ה-NBA הטובות.
אפילו אם נתעלם מפערי הרמות של הקבוצות והיריבות, אם ניקח נטו את הקבוצתיות והחכמה שמוצגת באירופה ונשווה אותה ל-NBA נראה שהטענה שהכדורסל האירופאי חכם יותר היא מיתוס.

אני חושב שזה היה נכון בעבר

הרמה בארופה יורדת בשנים האחרונות, אז גם הכדורסל נעשה טיפש יותר.
מצד שני ה NBA הולך ומשתפר, היום יש בליגה הרבה קבוצות עם אימון מצויין. לא יודע כמה כאלה היו בעבר.

אני חושב שקבוצה אירופאית

לא תחזיק סט גיים מול קבוצת NBA בכל מקרה. זה יתפרק.
המהירות, הריבאונד, ההגנה - קבוצות אירופיות יחטפו ים של איבודים ויראו את היריבה טסה כל פעם ל 2 קלות.
אני מדבר כאן קודם כל על הפערים ביכולות - היכולת בקבוצת NBA גרועה ככל שתהיה עדיין עולה על כל קבוצת יורוליג, ברמה שהיא תהיה עדיפה, תמיד, על פני היריבה. לדעתי אין קבוצה אירופאית שמסוגלת לנצח קבוצת NBA בסדרה.

לגבי אימון - בעבר היו קבוצות ארופאיות שהציגו כדורסל הרבה יותר טוב - לדעתי הכדורסל הארופי באופן כללי נחלש ומכאן גם הרמה שאנחנו רואים. אין שחקנים שאפשר להביא לרמה גבוהה של אימון.

אני חושב פשוט שפילי היא לא קבוצת NBA

היכולת שהיא מפגינה כל כך חריגה בתחתית הליגה, בכל המדדים שיש היא לא רק אחרונה או לפני אחרונה - אלא בפערים עצומים משאר הליגה, כמו קבוצה מליגה אחרת שהגיעה לשם בטעות.

ברגע שאתה מנטרל את קבוצות שהמטרה שלהן היא להפסיד במכוון ומשאיר קבוצות נורמליות אפשר לקחת ברצינות את הטענה.

אבל הם ממילא שיחקו

רק בחצי כח (מהכמעט כלום שיש להם). עזוב, זה היפוטתי מדי...

Cade Foster

New member
אזהרה: דעה לא פופולארית לפניכם

מעניין מה הרגישו האנשים שמדברים במונחים של "ניצחנו" ו"זכינו" כשלפני שנה הקבוצה "שלהם" קיבלה סוויפ מאותה היריבה ברבע הגמר והפסידה אליפות ברוממה. שעת שינה אחת לא נחסכה מהם, חלקם אפילו שמחו. עם של טרמפיסטים מגעילים שיודעים לצאת החוצה רק בניצחונות.

*ההודעה לא באה לחסוך פרגון שמגיע למכבי תל אביב כמועדון
**ההודעה לא מתייחסת לאוהדיה האמיתיים של מכבי תל אביב, אלה שבאים למשחקים, שמחים בהצלחות ומתבאסים בכישלונות.

Ori L88

New member

גל מקל מחסל אותם ברוממה היה הרבה יותר מרגש.
ועם זאת , אני מפרגן להם בקטע של כדורסל. הם היו אנדרדוגים מובהקים גם נגד צסק"א ובטח נגד ריאל מדריד עם הסגל הפשוט חולני שלה. אז שאפו על זה..

לדעתי זה אחד החוסרים בפיינל-פור

בלי סדרה הסיכוי לאפסט הוא עצום - מספיק יום קליעה טוב/גרוע לאחד הצדדים, איזו טעות מנטאלית מיותרת וזהו - אתה מת ונגמרה העונה/הלכה האליפות. גם סדרה היא לא מושלמת אבל הסיכוי שהקבוצה הפחות מוכשרת תיקח 4 משחקים נמוך משמעותית ממשחק אחד מכריע.

ככה זה גם בחיים האמיתיים אתה יודע..

למשל דוגמא מהלימודים- למדת כמו חמור כל הסמסטר לקורס מסוים. אתה מגיע ליום המבחן ועושה במכנס. אחרי זה אתה נאלץ לחזור על הקורס.
קורה כל הזמן בחיים.
לא חסר דוגמאות

מה? זאת דוגמה לא קשורה בכלל....

וככה זה לא בחיים האמיתיים. הלימודים מלכתחילה זה לא "החיים האמיתיים" - המבחנים האלה לא בודקים את היכולת המעשית שלך, אלא הם רק משמשים פרוקסי, מעין ניסיון לגלות כמה טוב אתה יודע את החומר ביחס לסטודנטים אחרים או איזה רף מעורפל...

ב"חיים האמיתיים" שמגיעים אחרי הלימודים יש מתאם די גבוה בין מידת ההשקעה והיכולת שלך למידת ההצלחה שלך. למזל יש חשיבות - אבל בהנחה ואני עורך דין, יש לי 50 תיקים, ובכל תיק יש לי ארבע פגישות של הוכחות, פגישות הכנה וכו' - אז לפעמים יהיו פאשלות, אבל הן יהיו ברות-תיקון, ולאורך הזמן בכל מקרה מה שנראה זאת מגמה של היכולת שלי - אם אני טוב אז באופן כללי אני אצליח ב45 מ50 מהתיקים, אם אני בינוני אז ב30 מ50 ואם אני גרוע אז ב15 מ50. זה לא שמהנדס טוב, גם עם מזל רע, יפקשש ויבנה רק 15 בניינים טוב מתוך 50. אם יהיה לו פקשוש, זה יהיה במקום לבנות 45 בניינים טובים, לבנות 43...

תלוי

ריאל היו טובים כל העונה וחירבנו במכנס ברגע הקריטי.
מהנדס טוב לא יסתפק גם ב43 בניינים טובים מתוך 45 כי אז אנשים ימותו ב2 הבניינים שפיקשש בהם (בכוונה מקצין אבל עדיין).
אתה יכול לחלק את החיים לסדרות כמו במשחקים של "הטוב מ" באמת אם אתה עורך דין או מוכר בפיצוציה או לא יודע מה אבל במקרה של רופא או מהנדס זה יותר קריטי למשל. אז זה כן בהחלט כמו בחיים האמיתיים
תלוי למה אתה משייך את זה.

למעלה