התחת של דייויד
BARE with me.
ראיתם מה עשיתי פה? bare במקום bear, כי בתחת עסקינן....לא? שיט. #אוקוורד.
אני רואה פה תגובות אוהדות לדייויד וזה יפה לראות, אבל תכלס..במחצית השניה ראיתי את הדקות הראשונות המאורגנות של כדורסל נכון של קליבלנד בפלייאוף הזה וזה הגיע נגד יריבה
שבורה, שלא באמת היה ברור מה יש לה לתת בסדרה [David Blatt said he told his players after Game 1 loss to Chicago: "Guys, I don't know that they can play better than that."]. רק לראות את תיבודו מדבר עם ליסה סולטרס בין הרבע השלישי לרביעי כשעוד היה על מה לשחק וזה מספיק כדי להבין שבעצם לא היה על מה לשחק, הבנאדם הזמין כרטיסים להונלולו לפני שבועיים. סולונג תיבודו, farewell .
אפשר לחזור חודש לפני סיום העונה הסדירה ולראות שאיפשהו שם דייויד איבד את הקבוצה והם הפסיקו להריץ את הסטים שלו בהתקפה, וזה נהיה בדיוק מה שאנחנו רואים בפלייאוף - לברון מחזיק את הכדור ובזכות ראיית הקווטרבק שלו והעובדה שיש מסביבו קלעים אדירים קליבלנד מייצרת נקודות, ואם זה לא נכנס אז יש את טריסטן שיוריד ריב' התקפה וייצר הזדמנויות שניות, וכשזה לא עובד אנחנו רואים איך דקות ארוכות קליבלנד לא מצליחה לייצר נקודות. בא לכם להמר נגד קבוצה לא פראיירית כמו אטלנטה ש-6 דקות לא תעשה סל?! לא מאמין שנראה את זה שוב העונה.
אז מחמאות לדייויד על הכל, ועל הקרדיט שנתן לדלי וג'יימס ג'ונס [ההייטרים יכולים להגיד שבאותה מידה הוא נכשל עם מייק מילר ושון מריון], אבל רגע לפני שאני פותח את השמפניה ואומר שדייויד יצא מידי חובה ועשה את מה שציפו ממנו וכל מי שכותב נגדו הוא בהמה גסה וניאו-נאצי במסווה של ליברל ממושקף, אני רואה גם את החולשות של קליבלנד שבאחריות דייויד: הוא לא הצליח להתחבר לקבוצה עד לרגע זה, האחיזה שלו מתפוררת בכל משחק ויותר מדי פוזשנים של קליבלנד מבוזבזים לחינם. זה טוב? לא כל כך. אני יכול להבין את הביקורת. תגידו מה שתגידו על ESPN ושות' [שכמובן מקצינים למטרות רווח], אבל יש בעיות, קליבלנד עדיין לא נראית כמו הקליבלנד שאני רוצה לראות.
אם דבר אחד היה בולט במהלך העונה הסדירה זה שקליבלנד יוצאת מפסק זמן עם תרגיל משורטט והרבה תנועה בהתקפה [ושוב, הלילה ראיתי את זה במחצית השניה הרבה פעמים וזה התחיל להזכיר את הכדורסל של קליבלנד בין ינואר למרץ], אבל אני מאוד חושש שהמצב כרגע הוא שגם אם דייויד קורא למהלך אחד או שהמהלך נתקע באמצע [למשל, כי אחד השחקנים מאחר או נתקע בחסימה] אז ישר מת העולם ורואים אייסוליישן של אחד השחקנים או שלברון "מוותר" על המהלך ומחליט להוריד כדור ואם ההגנה מתקבצת אז להוציא אותו לאחד השחקנים הפנויים ואם ההגנה לא מתקבצת אז לקחת את זה לבד, וזה נראה מאולתר ובלי יד מכוונת. לפעמים אפקטיבי מספיק, אבל אני פשוט לא יודע עד כמה אפשר למשוך את זה. מה התוחלת של כדורסל כזה.
ואולי פשוט צריך לקבל שזה הכדורסל של לברון וכל שאר השחקנים מרגישים יותר בנוח עם אחד על אחדים וזריקות משלוש וצריך לחיות עם זה. ואולי בכלל דייויד מכוון לזה ואני לא קורא נכון את זה [למשל, אני לא יודע כמה דייויד דיבר על זה, אבל מהדקה הראשונה של הסדרה ראינו את לברון מרבה לעשות פוסט אפ על השחקן שלו, גם בחזרה מפסקי זמן, וזה לכאורה בדיוק מה שקליבלנד היתה צריכה לעשות, אז אולי דייויד ישב על השחקנים שזו שיטת המשחק שלהם בסדרה נגד שיקאגו, וזה עבד]. ואולי רצה הגורל ויש בקבוצה 4 שחקנים מרכזיים [ברון, קאיירי, ג'יי ושאמפ] שקולעים טוב יותר באחד על אחד. לא יודע מה לחשוב.
אבל, אני אומר, זה
התחת של דייויד, שהוא יודע לקבל יריבות שנמצאות בתקופה הכי גרועה שלהן. לא יודע איך הוא עושה את זה, אולי זו הקארמה שמשתווה לאנשים הטובים.
אם "השיטה" הזו עובדת, המשמעות היא שבסיבוב הבא התחת יסדר לו את וושינגטון - גם ביתיות וגם קבוצה שרק הובסה מול קליבלנד במתכונתה הנוכחית [כלומר, זו עם טימו, ג'יי ושאמפ].
אגיד לכם את האמת, מאחר שב-NBA אוהבים מאמנים עם קבלות ולא מאמנים של "יש לי כדורסל מה לא ראיתם בחיים!", אם דייויד מגיע לגמר הליגה ואפילו מפסיד שם, אני לא רואה איך הוא לא מוצא עבודה כמאמן ראשי. יהיו לו את ה-2-3 הצעות טובות לבחור מהן, אולי וושינגטון [???] רק כדי שבעוד שנתיים נוכל לראות את דוראנט מבטל אותו בפסקי זמן.
וכל עוד הוא נשאר בליגה זה לא סוף העולם אם הוא יפוטר מקליבלנד, נכון או לא? בואו נקווה לעוד 4 W's [ועכשיו גם אוהדי שיקאגו מצטרפים אלינו! זו מסה רצינית של die hard].
אפרופו קבלות, הנה רשימה מכובדת של מאמני שנה-ראשונה שהגיעו לגמר האזורי:
Phil Jackson, Mike Dunleavy, Paul Westphal, Larry Bird, Tom Thibodeau,
David Blatt . #DEALWITHIT
מר סטיב קר צפוי להצטרף גם הוא לרשימה, אך רק בתור המאמן השביעי ברשימה, ודייויד תמיד יוכל לומר - "הייתי שם לפניך". מיותר לציין שגמר בין השניים יהיה סופר שיווקי.